reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ty wiesz jak ja Ciebie rozumiem ;) ja na insulinie nocnej już 9 jednostek a nadal cukier rano powyżej normy od jutra zaczynam z 10 dawkami i nie wiem czy też nie skończy się na porannej bo wystarczy że zjem jedną czy dwie małe kanapki i cukier 140 i wyżej , ostatnio po jogurcie wegańskim kompletnie bez cukru miałam 145... Także jeszcze chwila i powietrze będę na śniadanie jeść....W połowie dnia już nie mam takich problemów , ale jest ciężko cholernie ciężko [emoji22][emoji22][emoji29]
Przechlapane... Życie podporządkowane chorobie. Współczuję Wam i jednocześnie podziwiam za wszystkie wyrzeczenia i systematyczność. Nie macie lekko 😔
A na marginesie powiem Wam, że moja Babcia od wielu, wielu lat choruje na cukrzycę ale ona wzorowym diabetykiem nie jest 😅 Poza insuliną i lekami absolutnie nie stosuje się do diety, a później dziwi się skąd ten cukier 🙂

reklama
Przechlapane... Życie podporządkowane chorobie. Współczuję Wam i jednocześnie podziwiam za wszystkie wyrzeczenia i systematyczność. Nie macie lekko [emoji17]
A na marginesie powiem Wam, że moja Babcia od wielu, wielu lat choruje na cukrzycę ale ona wzorowym diabetykiem nie jest [emoji28] Poza insuliną i lekami absolutnie nie stosuje się do diety, a później dziwi się skąd ten cukier [emoji846]

Ja miałam chwilę zwątpienia po USG prenatalnym.... Bo przecież po co się starać i katować jak i tak być może to na marne pójdzie , ale na szczęście przyjaciółka mnie szybko " wyprostowała" i dalej walczymy [emoji4] dla dobra dzidziusia i swojego [emoji4] Oby tylko opanować ten poranny cukier i będę szczęśliwa [emoji4]

Witam się w 11t0d po wizycie. Trochę mnie stres zjadł przed, aż mi puls podskoczył ze zwyczajowych 60 do 80 ;) Jeszcze mnie lekarz przywitał "radosną" nowiną, że dziewczynie przede mną dzieciątko się zatrzymało na 6 tyg i w poniedziałek też miał taką wizytę (mój lekarz jest bardzo specyficzny ;) ale go lubię). Za to mój dzidziol jest żywy ale leniwy, bo się prawie nie ruszał 😂 Ale serce biło i ma już 4,4 cm :) Nie umiałam zobaczyć jednej rączki to zrobił mi jeszcze usg przez brzuch, gdzie prawie nic nie było widać, ale zobaczyłam, że druga rączka też jest i było mi od razu lepiej :) W nagrodę za tak piękną produkcję zjadłam sobie pół białego magnuma z migdałami 😂

@Kobzik to super, że z mamą idzie do przodu!! :D Mi się podoba Łucja bardzo, ale nie podobają mi się zdrobnienia.
Noooo i super, spokoju nabrałaa, Dzidzia ❤rośnie, dziś zimno, więc też bym spala i po pracy w kimono 🙈😃!

Fajnie ze sie ujawniasz, bo wygląda na to ze czyta nas duzo dziewczyn po cichu. 🙈Ciekawe, ze ktos czyta a słowa nie napisze.🤷‍♀️
Gratulacje❤ i w wekeendy napisz co i Ciebie, jak sie czujesz, jal po prenatalnych!😃
No to juz im sie czas konczy powoli i niech sie ujawniaja jak chca dalej czytac nasze fascynujace historie zyciowe,bo ja to przed obcymi sie otwierac nie bede;)

Ja miałam chwilę zwątpienia po USG prenatalnym.... Bo przecież po co się starać i katować jak i tak być może to na marne pójdzie , ale na szczęście przyjaciółka mnie szybko " wyprostowała" i dalej walczymy [emoji4] dla dobra dzidziusia i swojego [emoji4] Oby tylko opanować ten poranny cukier i będę szczęśliwa [emoji4]
Kochana ty tak gadasz jakbys miala 1-10 a masz duuuuzo wieksze numer,oczywiscie ze walcz bo bedzie zdrowe dziecko i bedziesz na siebie zla

O której masz jutro wizytę? Czy poza plamieniem jeszcze coś się dzieje? Boli Cię brzuszek? Nie martw się kochana, te paskudne plamienia zdarzają się w ciąży i wcale nie muszą oznaczać nic złego ❤️
o 16:45 mam wizyte, trochę mnie boli brzuch ale już się uspokoiło to plamienie... Mam nadzieje ze wszystko okej😐

Kochana ty tak gadasz jakbys miala 1-10 a masz duuuuzo wieksze numer,oczywiscie ze walcz bo bedzie zdrowe dziecko i bedziesz na siebie zla
Obyś nigdy nie miała takiego numeru , a jak będziesz miała to też Ci powiem , że masz dużo więcej i dlaczego się zamartwiasz [emoji4] i może Cię zdziwię że nie chodzi w tym o to czy masz 1:10 czy 1:100 tylko o to ile razy zwiększyło ci się ryzyko skorygowane od podstawowego i tu jest pies pogrzebany a nie w jedynkach. A ponad 3krotne zwiększenie ryzyka z obu testów to już nie są " numerki" .

reklama
o 16:45 mam wizyte, trochę mnie boli brzuch ale już się uspokoiło to plamienie... Mam nadzieje ze wszystko okej😐
Na pewno jest. Trzymam kciuki ✊💗💓
A my, pamiętaj, jesteśmy z Tobą i walczymy razem 💓💗

Do góry