reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Masakra 😔 Współczuję bo co to za przyjemność z jedzenia... Nie wiem jak Cię pocieszyć. Chyba tylko tak, że ja pewnie będę pupi-mamą a Ty sexi-mamą 😄
Ja też mam mdłości po jedzeniu i ogólnie prawie wszystko jest ble ale jem bo na 5 min mdłości mijają 😅😅😅😅😅😅 waga skoczyła i napewno mimo mdłości nie będę sexy mama 😅😅😅😅 a szkoda aktualnie czuje się jak napompowany balon za to pije ogromnie duzo wody więc pocieszam się że puchnę od wody 😅 chociaż Moj maz lazi za mną i mówi jak Ci pięknie urosla pupa i potrafi za mną łazić caly dzien teraz i tak gadac a przed snem musi trzymać na niej ręce bo "jest taka fajna" hahahaha to chyba tam idą te słodycze 😁

reklama
ja jestem dość wysoka, ale przeraża mnie to parcie na słodkie 😱😱🙈 a na początku ciąży wg nie miałam ochoty na słodycze i co?? I nagle dziecku się odmieniło 😱😱😳🙄🙈😂
Gdyby nie ta ciąża pewnie nadal uważałabym zachcianki ciążowe za mit 😂 Też nie wiem o co z tym wszystkim chodzi 🤷‍♀️ Na początku byłam na siebie zła bo to jakaś abstrakcja, że nie mogę zapanować nad swoim apetytem. Teraz to mnie nawet bawi 😂 Zwłaszcza, gdy widzę, że trochę nas tutaj jest z tą nutką na słodycze 😄🍦🎂🧁🍭🍪 Najgorzej jak któraś jak dziś rzuci hasło: sernik, szarlotka itp. 😅 Pozamiatane 💁‍♀️

@Myszko cudnie!! Pierwsze zdjęcie wymiata :D Aż mnie boli kręgosłup od patrzenia 😂

Mi słodycze by wchodziły aż miło, ale się ograniczam, bo ja też tych co tyją od patrzenia :/ Za to pieczywo u mnie króluje niestety, bo to też jest akceptowane, natomiast jak czuję sałatkę to mi się podnosi, ale jak już jem to jest w miarę, ale jest to jedzenie na siłę, by dostarczyć witamin i tak to sobie tłumaczę. Mięso mi wchodzi też tylko smażone, więc mało zdrowo ogólnie :/
ja staram się unikać weglowodanow

Ja też mam mdłości po jedzeniu i ogólnie prawie wszystko jest ble ale jem bo na 5 min mdłości mijają 😅😅😅😅😅😅 waga skoczyła i napewno mimo mdłości nie będę sexy mama 😅😅😅😅 a szkoda aktualnie czuje się jak napompowany balon za to pije ogromnie duzo wody więc pocieszam się że puchnę od wody 😅 chociaż Moj maz lazi za mną i mówi jak Ci pięknie urosla pupa i potrafi za mną łazić caly dzien teraz i tak gadac a przed snem musi trzymać na niej ręce bo "jest taka fajna" hahahaha to chyba tam idą te słodycze 😁
Hahaha 😄 Zaufaj swojemu facetowi! Skoro on twierdzi, że jest ok, to najwyraźniej jesteś sexi Mamuśka 😊💋🤰 No i wielki plus dla Ciebie za picie dużej ilości wody. Nie chcę nic mówić ale niektóre z nas do picia to preferują tylko colę (no, alternatywnie sok pomarańczowy) 🙈😄 Co ta ciąża robi z człowiekiem 😅

Hej Kobietki 🤗 Pchełka ma się doskonale 😁 Spała na początku badania i zasłaniała sobie buzię łapką, potem się troszkę rozruszała 💗 Jest taaaaaka śliczna 😭😍😭😍😭😍😭😍😭 Mój się przyznał, że też się strasznie denerwował przed tym USG. Teraz przez chwilę będziemy spokojni 😉Zobacz załącznik 1185903Zobacz załącznik 1185904Zobacz załącznik 1185905
Jejku, to zdjęcie z rączką zasłaniającą buźkę jest przesłodkie 😍😍😍 Ciotki wiedziały, że wszystko będzie dobrze bo kciuki poszły w ruch 😊

Moja pierwsza ciąża 19 lat i mimo, że była powikłana to jakoś tak na luzie do wszystkiego podchodziłam. No ale fakt, że nie czytałam miliona głupot w internecie jak na początku tej ciąży. Może im człowiek starszy tym bardziej się przejmuje 🤷‍♀️ Ja ogólnie teraz jestem jakaś podminowana. A dziś tak się pokłóciłam ze swoim, że udusiłabym go własnymi rękoma 😡🤬
Co do tego „strzykania” i innych bóli brzucha to często mi się zdarzają. Najbardziej stresujące są właśnie te budzące w nocy. No ale kiedyś pytałam lekarza o te dolegliwości i nie kazał się takimi rzeczami przejmować (chyba że to bardzo bolesne skurcze, które nie przechodzą).
Waga +3kg i dziękuję Cioteczce, która napisała o serniku - zaraz śmigam do cukierni we wiadomym celu 😄
Dobrego dnia Kobietki 😘
Moni do wieczora penwie juz po sprawie z A.,już penwie dba o swoje Panie 😃!
Sernik zdobyłas 🍰😋?

Ech zachcianki! 😢 Mogę tylko pomarzyć. Tak bym sobie zjadła pizzę albo jakiś dobry makaron lub chińszczyznę. Cukrzyca jest naprawdę wkurzająca jak się jest w ciąży. Cały mój dzień jest podporządkowany posiłkom, pomiarom (łącznie ze spacerami i wyjściami po zakupy żeby było po posiłku trochę ruchu i żeby nie siedzieć ). Ale dzięki temu jeszcze unikam insuliny dziennej, więc warto. No nic ponarzekałam trochę😉 Dobrze, że wymyślono bezcukrową czekoladę😀

Hahaha 😄 Zaufaj swojemu facetowi! Skoro on twierdzi, że jest ok, to najwyraźniej jesteś sexi Mamuśka 😊💋🤰 No i wielki plus dla Ciebie za picie dużej ilości wody. Nie chcę nic mówić ale niektóre z nas do picia to preferują tylko colę (no, alternatywnie sok pomarańczowy) 🙈😄 Co ta ciąża robi z człowiekiem 😅
No z ta woda to serio! Ja przed ciąża wypijałam ponad butelke dziennie, a teraz mam jakoś wstręt! Chociaż coraz mniejszy na szczęście... musiałam przejść na lekko gazowana, żeby zgagi nie mieć... a owocowe soki wchodzą super! Dlatego rano sobie wyciskam z pomarańczy, żeby trochę zdrowsze to było niż z kartonu. Ewentualnie trochę z woda rozrabiam, żeby mieć więcej😜 co nie zmienia faktu, ze wpierdzielam ostro słodycze i brakuje mi trochę owoców... jakoś to co teraz jest w sklepie średnio mnie przekonuje. Jakby był teraz sezon na truskawki to kilogramami bym jadła😍

reklama
Hehe 🥰 no powiem szczerze napoczatku ciężko było cokolwiek pić teraz około 2l wody minimum mi idzie :)
Oglądacie brzydule 2 ja właśnie dziś nadrobiłam odcinki i chyba będę oglądać bo jakie to prawdziwe ten czas macierzynstwa 😁

Do góry