reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Masakra 😔 Współczuję bo co to za przyjemność z jedzenia... Nie wiem jak Cię pocieszyć. Chyba tylko tak, że ja pewnie będę pupi-mamą a Ty sexi-mamą 😄
Ja też mam mdłości po jedzeniu i ogólnie prawie wszystko jest ble ale jem bo na 5 min mdłości mijają 😅😅😅😅😅😅 waga skoczyła i napewno mimo mdłości nie będę sexy mama 😅😅😅😅 a szkoda aktualnie czuje się jak napompowany balon za to pije ogromnie duzo wody więc pocieszam się że puchnę od wody 😅 chociaż Moj maz lazi za mną i mówi jak Ci pięknie urosla pupa i potrafi za mną łazić caly dzien teraz i tak gadac a przed snem musi trzymać na niej ręce bo "jest taka fajna" hahahaha to chyba tam idą te słodycze 😁

reklama
ja jestem dość wysoka, ale przeraża mnie to parcie na słodkie 😱😱🙈 a na początku ciąży wg nie miałam ochoty na słodycze i co?? I nagle dziecku się odmieniło 😱😱😳🙄🙈😂
Gdyby nie ta ciąża pewnie nadal uważałabym zachcianki ciążowe za mit 😂 Też nie wiem o co z tym wszystkim chodzi 🤷‍♀️ Na początku byłam na siebie zła bo to jakaś abstrakcja, że nie mogę zapanować nad swoim apetytem. Teraz to mnie nawet bawi 😂 Zwłaszcza, gdy widzę, że trochę nas tutaj jest z tą nutką na słodycze 😄🍦🎂🧁🍭🍪 Najgorzej jak któraś jak dziś rzuci hasło: sernik, szarlotka itp. 😅 Pozamiatane 💁‍♀️

@Myszko cudnie!! Pierwsze zdjęcie wymiata :D Aż mnie boli kręgosłup od patrzenia 😂

Mi słodycze by wchodziły aż miło, ale się ograniczam, bo ja też tych co tyją od patrzenia :/ Za to pieczywo u mnie króluje niestety, bo to też jest akceptowane, natomiast jak czuję sałatkę to mi się podnosi, ale jak już jem to jest w miarę, ale jest to jedzenie na siłę, by dostarczyć witamin i tak to sobie tłumaczę. Mięso mi wchodzi też tylko smażone, więc mało zdrowo ogólnie :/
ja staram się unikać weglowodanow

Ja też mam mdłości po jedzeniu i ogólnie prawie wszystko jest ble ale jem bo na 5 min mdłości mijają 😅😅😅😅😅😅 waga skoczyła i napewno mimo mdłości nie będę sexy mama 😅😅😅😅 a szkoda aktualnie czuje się jak napompowany balon za to pije ogromnie duzo wody więc pocieszam się że puchnę od wody 😅 chociaż Moj maz lazi za mną i mówi jak Ci pięknie urosla pupa i potrafi za mną łazić caly dzien teraz i tak gadac a przed snem musi trzymać na niej ręce bo "jest taka fajna" hahahaha to chyba tam idą te słodycze 😁
Hahaha 😄 Zaufaj swojemu facetowi! Skoro on twierdzi, że jest ok, to najwyraźniej jesteś sexi Mamuśka 😊💋🤰 No i wielki plus dla Ciebie za picie dużej ilości wody. Nie chcę nic mówić ale niektóre z nas do picia to preferują tylko colę (no, alternatywnie sok pomarańczowy) 🙈😄 Co ta ciąża robi z człowiekiem 😅

Hej Kobietki 🤗 Pchełka ma się doskonale 😁 Spała na początku badania i zasłaniała sobie buzię łapką, potem się troszkę rozruszała 💗 Jest taaaaaka śliczna 😭😍😭😍😭😍😭😍😭 Mój się przyznał, że też się strasznie denerwował przed tym USG. Teraz przez chwilę będziemy spokojni 😉Zobacz załącznik 1185903Zobacz załącznik 1185904Zobacz załącznik 1185905
Jejku, to zdjęcie z rączką zasłaniającą buźkę jest przesłodkie 😍😍😍 Ciotki wiedziały, że wszystko będzie dobrze bo kciuki poszły w ruch 😊

Moja pierwsza ciąża 19 lat i mimo, że była powikłana to jakoś tak na luzie do wszystkiego podchodziłam. No ale fakt, że nie czytałam miliona głupot w internecie jak na początku tej ciąży. Może im człowiek starszy tym bardziej się przejmuje 🤷‍♀️ Ja ogólnie teraz jestem jakaś podminowana. A dziś tak się pokłóciłam ze swoim, że udusiłabym go własnymi rękoma 😡🤬
Co do tego „strzykania” i innych bóli brzucha to często mi się zdarzają. Najbardziej stresujące są właśnie te budzące w nocy. No ale kiedyś pytałam lekarza o te dolegliwości i nie kazał się takimi rzeczami przejmować (chyba że to bardzo bolesne skurcze, które nie przechodzą).
Waga +3kg i dziękuję Cioteczce, która napisała o serniku - zaraz śmigam do cukierni we wiadomym celu 😄
Dobrego dnia Kobietki 😘
Moni do wieczora penwie juz po sprawie z A.,już penwie dba o swoje Panie 😃!
Sernik zdobyłas 🍰😋?

Ech zachcianki! 😢 Mogę tylko pomarzyć. Tak bym sobie zjadła pizzę albo jakiś dobry makaron lub chińszczyznę. Cukrzyca jest naprawdę wkurzająca jak się jest w ciąży. Cały mój dzień jest podporządkowany posiłkom, pomiarom (łącznie ze spacerami i wyjściami po zakupy żeby było po posiłku trochę ruchu i żeby nie siedzieć ). Ale dzięki temu jeszcze unikam insuliny dziennej, więc warto. No nic ponarzekałam trochę😉 Dobrze, że wymyślono bezcukrową czekoladę😀

Hahaha 😄 Zaufaj swojemu facetowi! Skoro on twierdzi, że jest ok, to najwyraźniej jesteś sexi Mamuśka 😊💋🤰 No i wielki plus dla Ciebie za picie dużej ilości wody. Nie chcę nic mówić ale niektóre z nas do picia to preferują tylko colę (no, alternatywnie sok pomarańczowy) 🙈😄 Co ta ciąża robi z człowiekiem 😅
No z ta woda to serio! Ja przed ciąża wypijałam ponad butelke dziennie, a teraz mam jakoś wstręt! Chociaż coraz mniejszy na szczęście... musiałam przejść na lekko gazowana, żeby zgagi nie mieć... a owocowe soki wchodzą super! Dlatego rano sobie wyciskam z pomarańczy, żeby trochę zdrowsze to było niż z kartonu. Ewentualnie trochę z woda rozrabiam, żeby mieć więcej😜 co nie zmienia faktu, ze wpierdzielam ostro słodycze i brakuje mi trochę owoców... jakoś to co teraz jest w sklepie średnio mnie przekonuje. Jakby był teraz sezon na truskawki to kilogramami bym jadła😍

reklama
Hehe 🥰 no powiem szczerze napoczatku ciężko było cokolwiek pić teraz około 2l wody minimum mi idzie :)
Oglądacie brzydule 2 ja właśnie dziś nadrobiłam odcinki i chyba będę oglądać bo jakie to prawdziwe ten czas macierzynstwa 😁

Do góry