reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
My już po wizycie u genetyka , jednak po rozmowie z nim decydujemy się na amnio ryzyko jest minimalnie 0,1 % od razu pobiorą mi też kariotyp , więc będziemy mieć zbadane 400 chorób i wad. Amnio będzie robił mi bardzo doświadczony specjalista ale i tak drżę ze strachu [emoji17][emoji17] godzina 0 ,20ego października 3dni po moich 30urodzinach [emoji17][emoji17] w tym roku niestety świętowania nie będzie [emoji17] nie tak wyobrażałam sobie moja 30tke....
Kochana przytulam,ale bedziesz juz wiedziec napewno i to jeszcze tyle innych chorob bedziesz miec wykluczone,a mozna spytac czemu jednak nie dna test z krwi?

Dzięki kochane [emoji8][emoji8][emoji8]

To prawda z amnio jest dużo mitów , samo pobieranie płynu owodniowego trwa dosłownie sekundy , Wszystko pod kontrolą bardzo dokładnego USG... Ufam im i wierzę ,ze wszystko będzie dobrze... Muszę się przestać stresować bo przez stres cukier mi szaleje... Mimo że zaczynałam od 6 jednostek insuliny a teraz mam 9 to i tak cukier na czczo ponad 100... Ech Wszystko pod górkę [emoji17]
To prawda stres podnosi cukier,ale powinnas mniec wybaczone kazdy by sie stresowal

Powiem Wam, że miałam duże opory, żeby go zamówić. W poprzedniej ciąży zamówiłam go od razu po pierwszej wizycie w 5 tc szczęśliwa i niczego nie świadoma. Szybko niestety wylądował w koszu po następnej wizycie w 8 tc, bo okazało się puste jajo. Także teraz mam jakiś taki lęk czy znowu nie zapesze. Ale już jestem po prenatalnych i liczę że limit złych rzeczy został wyczerpany.
I tego się trzymajmy! Jak widzisz nie jedyna masz takie opory, ja też czekam na potwierdzenie...

Kochana przytulam,ale bedziesz juz wiedziec napewno i to jeszcze tyle innych chorob bedziesz miec wykluczone,a mozna spytac czemu jednak nie dna test z krwi?
Bo DNA wykrywa te najczęstsze, a tu mam 400 i tak jak napisałam że przy moim wieku i zerowym obciążeniu genetycznym a wynikach z pappa i USG to nie muszą być te oczywiste.... Więc jakby nifty nic nie wykryło to i tak pewnie byśmy się decydowali na amnio , dwa razy stres mi nie koniecznie potrzebny.

Hej,ja dzis poszlam na pol dnia do pracy i zapomnialam telefonu,normalnie tragedia,chociaz taki detox dobrze mi zrobil.teraz wszystko nadrobilam.Powiedzialam dzis w pracy kolezance i tak sie zdziwila i ucieszyla i milion pytan heh,ale mowi ze nie widac po mnie tak bardzo.mam ochote na mielone ale nie mam ochoty sie za nie zabrac,i tak leze i mysle co zrobic:)

Bo DNA wykrywa nie całe 100 najczęstszych , a tu mam 400 i tak jak napisałam że przy moim wieku i zerowym obciążeniu genetycznym a wynikach z pappa i USG to nie muszą być te oczywiste.... Więc jakby nifty nic nie wykryło to i tak pewnie byśmy się decydowali na amnio , dwa razy stres mi nie koniecznie potrzebny.
Jak trzeba to trzeba! Będziesz mieć możliwie najlepsze potwierdzenie! Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie w porządku! 😘

reklama
Hejka, u mnie jakoś buro ponuro, miałam zły sen snilo mi się że mój m mnie zdradził i jakoś mam zły humor [emoji1787][emoji2372]
Ja mam 14+5 i nadal rano wymiotuję.. [emoji2961]
Znalazłam wózek z firmy z której jestem bardzo zadowolona, babeczka chce go sprzedać za 100e niby tylko dwa razy używany, nowy stoi 3tys zł, stan na zdjęciu super, i chyba zobaczę go w sobotę, no bo się bardzo opłaca a tych wózków jestem pewna.. Idealne na miasto! Kolor myślę że taki ok dla dziewczynki i chłopaka, więc nie będzie problemu [emoji848]tylko ciekawe co mój na to powie.., [emoji848][emoji848] gratulacje dla wszystkich dziewczyn co miały wizyty! [emoji7][emoji7]
Mi się wczoraj śniło, że moja mnie zdradził i nas zostawił i miałam do niego ogromny żal, bo tak się cieszyłam, że nasze dzieci maja pełną rodzinę (ja nie miałam) a on nas zostawił. Te sny w ciąży są okropne.
Dzięki kochane [emoji8][emoji8][emoji8]

To prawda z amnio jest dużo mitów , samo pobieranie płynu owodniowego trwa dosłownie sekundy , Wszystko pod kontrolą bardzo dokładnego USG... Ufam im i wierzę ,ze wszystko będzie dobrze... Muszę się przestać stresować bo przez stres cukier mi szaleje... Mimo że zaczynałam od 6 jednostek insuliny a teraz mam 9 to i tak cukier na czczo ponad 100... Ech Wszystko pod górkę [emoji17]
Będzie dobrze, zobaczysz :* forumowe ciotki trzymają kciuki, nie ma innego wyjścia

Do góry