reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Aaa i moje Kochane byłam na USG, oczywiście prywane i opóźnienie 30 min, juz zastąpiłam w poczekalni!!!

Dzidzia ❤ rośnie pieknie jest 2 dni do przodu do OM, zatem 14+6!
Na 75% Córcia ❤i tetaz tak ph mam 5.5-6 w badaniach, chiński Córcia❤, FHR dziś 152, w 10 było nawet 174, zatem u mnie sie zgadza😍😍😍!!!
Córcia ❤ dziś ziewała, a ja mówię no idzie w mamę, bo ja po pracy jestem kapeć of the kapeć!
Super❤😍 gratulacje córeczki ❤

reklama
Nie moge spac bo sie martwie jak wyjdzie ta Pappa. Bylam spokojna po USG, a od wczoraj mnie stres wzial. Obym jutro juz miala info. Jeszcze jestem na zwolnieniu ponad mc, a ciagle z pracy dzwonia i mam godzinne telefony jak co zrobic. Tez mnie to stresuje. Zatrudnili nowa dziewczyne i ona tak troche samopas zostawiona i jak co to mowia zeby dzwonila do mnie. Zal mi jej, a w robocie juz dawno wiedzieli po moich perypetiach ze jak bede w ciazy to ide od razu na zwolnienie. Jeszcze sie wiec do tego stresuje jak jej wszystko przekazac. Jakiegos dola zlapalam. Mam nadzieje ze jutro mi przejdzie.

Aaa i moje Kochane byłam na USG, oczywiście prywane i opóźnienie 30 min, juz zastąpiłam w poczekalni!!!

Na 75% Córcia ❤i tetaz tak ph mam 5.5-6 w badaniach, chiński Córcia❤, FHR dziś 152, w 10 było nawet 174, zatem u mnie sie zgadza😍😍😍!!!
Córcia ❤ dziś ziewała, a ja mówię no idzie w mamę, bo ja po pracy jestem kapeć of the kapeć!
Dzidziu u mnie lekarz tez stwierdzil najpierw na 80% dziewczyna a potem prawdopodobienstwo spadlo do 70 bo powiedzial ze tam widzi cos co jenak moze byc siuskiem🤣....Jak na razie ja jeszcze sie nie nastawiam 😆 Chociaz ty jestes do przodu 2 tygodnie wzgledem mnie wiec na pewno bylo wiecej widac😊 Super ze mozesz tak czesto dzidzie widywac. Ja mam lekarza w piatek moze jeszcze zobaczę swe dziecko w tym tygodniu. 😍

Dziewczyny jesteśmy z Małym po badaniach :) heca bo podjeżdżamy pod gabinet a lekarza nie ma. Pozamykane na trzy spusty. Jakas dziewczyna czekała na wizytę już 20 min a doktora nie ma. Napisał za chwilę SMS że będzie za kilka minut. Czekaliśmy pół godziny na dworze bo miał jakiś skomplikowany zabieg. Już się bałam że wizyta w ogóle się nie odbędzie 😳. Na szczęście potem poszło sprawnie :). Lekarz na wstępie powiedzial że siusiak nie zniknął od ostatniej wizyty więc mamy już 100% pewności że będzie mały Jaś. Wszystko w porzadku, mamy 130g szczęścia 💕💕💕💕💕💕. Zdjęć nie wstawię bo szczerze - lekarz się nie postarał, mało co widać. Za trzy tygodnie chce mi już robić połówkowe... To będzie 18+5 mniej więcej. Mysle że to za wcześnie. Czytałam że powinno się je robić między najwcześniej w 20 tygodniu. Co o tym myślicie ?
Ja za trzy tygodnie będę mieć 18+3 i mój lekarz jeszcze nie robi połówkowych bo właśnie powiedział że to za szybko na połówkowe.

Dziewczyny z doświadczeniem w pieluchach wielorazowych: zagłębiam się powoli w temat bo chyba chciałabym się na to zdecydować. Mam kilka pytań: lepsze są te w których wymienia się cały otulacz czy sam wkład? Ile takich wkładów czy otulaczy potrzeba na początek, z 30-50? W pampers wilgoć wnika i pupka nie czuje, czy tutaj dziecko po siku czuje cała ta wilgoć? Jak te pieluchy się sprawdzają w nocy?
Znacie jakieś stronki fajnie by o tym poczytać i się zaprzyjaźnić z tematem?

A to jak wysoko pH moczu to chłopak? :D ja przy zeszłym badaniu tez pH 8, osttanio aż 9... ale myśle ze jakis błąd w badaniu próbki... ale w poprzedniej ciąży tez miałam pH bliskie 8 zawsze i była córka ;p
Chociaż w tej czuje, ze będzie syn :D

Ja oficjalnie zdiagnozowanej nie mam, ale tez już zamówiłam glukometr i chce mierzyć rano, bo to ten mi wyszedł wysoki. Ja na razie dietę trzymam w miarę ścisła, wyeliminowalam białe pieczywo, kupuje tylko chleb o niskim ig, nie jem ziemniaków, frytek, białego ryżu. Całkiem wyeliminowalam słodycze i ogólnie cukier. Pewnie jak przyjdzie glukometr i będą te cukry w porządku to sobie pozwole od czasu do czasu na małe grzeszki, ale myśle ze takie zdrowsze odżywianie tylko na dobre mi wyjdzie. :)

Ooo bratnia dusza <3
Tez mam problem z tym co jeść... tzn z obiadami, bo do tej pory gotowałam typowa kuchnie polska, czyli ziemniaczki, fryteczki, kluski śląskie, schabowe, mielone, ewentualne jakieś dania z białym ryżem, a teraz tych rzeczy jeść nie powinnam... a nie umiem gotować potraw np z kaszami, nie jem tez ryb ani twarogów. Za warzywami tez nie przepadam, zawsze nadrabialam zupami krem, a teraz ani zupy krem z marchewki, ani z buraków, bo to tez produkty o wysokim ig... i tak szukam ciagle przepisów i kombinuje.
Ja właśnie przed ciążą jadłam głównie warzywa i owoce, mało mięsa, a teraz nie mogę na to wszystko patrzeć i mdli mnie od myślenia. Dietę teraz opieram na serze białym, chlebie razowym, ziemniakach i mięsie. Mega niezdrowo, zwłaszcza w naszej sytuacji. A z warzyw pomidory, wczoraj mnie zemdliło od ogórka kiszonego. Mam nadzieję, że to się wyprostuje w II trymestrze.

Nie moge spac bo sie martwie jak wyjdzie ta Pappa. Bylam spokojna po USG, a od wczoraj mnie stres wzial. Obym jutro juz miala info. Jeszcze jestem na zwolnieniu ponad mc, a ciagle z pracy dzwonia i mam godzinne telefony jak co zrobic. Tez mnie to stresuje. Zatrudnili nowa dziewczyne i ona tak troche samopas zostawiona i jak co to mowia zeby dzwonila do mnie. Zal mi jej, a w robocie juz dawno wiedzieli po moich perypetiach ze jak bede w ciazy to ide od razu na zwolnienie. Jeszcze sie wiec do tego stresuje jak jej wszystko przekazac. Jakiegos dola zlapalam. Mam nadzieje ze jutro mi przejdzie.
Będzie dobrze! Jak USG w porządku to wyjdzie wszystko ok! Głowa do góry, praca to praca, nie masz siły to i tak jesteś na L4. Na pewno nie stresuj się za kogoś.

reklama

Cudownie!! ❤️ Gratuluje córci!!! Skoro wszystko się zgadza usg, pH i kalendarz chiński to nie ma bata!!! Córa jak nic!!! 🥰
A gdzie foteczka?! 😎

Do góry