A to jak wysoko pH moczu to chłopak?
ja przy zeszłym badaniu tez pH 8, osttanio aż 9... ale myśle ze jakis błąd w badaniu próbki... ale w poprzedniej ciąży tez miałam pH bliskie 8 zawsze i była córka ;p
Chociaż w tej czuje, ze będzie syn
Ja oficjalnie zdiagnozowanej nie mam, ale tez już zamówiłam glukometr i chce mierzyć rano, bo to ten mi wyszedł wysoki. Ja na razie dietę trzymam w miarę ścisła, wyeliminowalam białe pieczywo, kupuje tylko chleb o niskim ig, nie jem ziemniaków, frytek, białego ryżu. Całkiem wyeliminowalam słodycze i ogólnie cukier. Pewnie jak przyjdzie glukometr i będą te cukry w porządku to sobie pozwole od czasu do czasu na małe grzeszki, ale myśle ze takie zdrowsze odżywianie tylko na dobre mi wyjdzie.
Ooo bratnia dusza <3
Tez mam problem z tym co jeść... tzn z obiadami, bo do tej pory gotowałam typowa kuchnie polska, czyli ziemniaczki, fryteczki, kluski śląskie, schabowe, mielone, ewentualne jakieś dania z białym ryżem, a teraz tych rzeczy jeść nie powinnam... a nie umiem gotować potraw np z kaszami, nie jem tez ryb ani twarogów. Za warzywami tez nie przepadam, zawsze nadrabialam zupami krem, a teraz ani zupy krem z marchewki, ani z buraków, bo to tez produkty o wysokim ig... i tak szukam ciagle przepisów i kombinuje.