reklama
Ana874
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, chyba zaczynam panikować...Jestem 5 dni po terminie spodziewanej @ z pozytywnym testem. Jutro mam wizytę u gina, ale coś mnie dziwnie boli w lewym boku (jajniku?) i czasem zapromieniuje z lewej strony lędźwia. Dziś wróciłam po urlopie do pracy i siedzę przed komputerem, może to wina złego siedzenia?
Ladybird1989
Też już ogłupialam a wizyta dopiero za tydzień. Daj znać co powie Twój lekarz. Dziewczyny tu pisały ze nie można, a jak czytam artykułu w internecie niby na nie byle jakich stronach to piszą, że teraz są najważniejsze momenty rozwoju i właśnie trzeba brać witaminy od 1 trymestru więc szczerze mówiąc już nic z tego nie wiem. Wzielam dzisiaj tylko folik i staram się jesc zdrowo, ale nie dostarczę z pożywniem tyle np. niezbędnego jodu, który jest w pregna plus. Ktoś może jeszcze jest w stanie coś powiedzieć na ten temat? A może dziewczyny, które już były kiedyś w ciazy?Jej skoro nie można to jakie my mamy rac witaminy teraz skoro nie można typowo dla kobiet w ciąży jeszcze? Ja np potrzebuję witamin bo się źle czuje czasem i nie dostarczam w jedzeniu wystarczająco, więc myślałam że już można brać , w środę po południu mam wizytę mam nadzieję że coś się dowiem
M_P_90
No to ile razy jeszcze mam mówić, że jest Pregna Start, które można brać przed ciążą i w pierwszym trymestrze?? Albo Femibion 1...nie można brać Pregna Plus, bo akurat te witaminy mają za duże dawki na I trymestr, czytajcie dziewczyny ze zrozumieniem, a nie już panikaTeż już ogłupialam a wizyta dopiero za tydzień. Daj znać co powie Twój lekarz. Dziewczyny tu pisały ze nie można, a jak czytam artykułu w internecie niby na nie byle jakich stronach to piszą, że teraz są najważniejsze momenty rozwoju i właśnie trzeba brać witaminy od 1 trymestru więc szczerze mówiąc już nic z tego nie wiem. Wzielam dzisiaj tylko folik i staram się jesc zdrowo, ale nie dostarczę z pożywniem tyle np. niezbędnego jodu, który jest w pregna plus. Ktoś może jeszcze jest w stanie coś powiedzieć na ten temat? A może dziewczyny, które już były kiedyś w ciazy?
Ladybird1989
Myślę że skoro nie można to szkoda, że producenci nie uwzględnili tego na ulotce lub na opakowniu. Czasem można przedobrzyć faktycznie. Poczekam na wizytę u lekarza z tymi witaminami.No to ile razy jeszcze mam mówić, że jest Pregna Start, które można brać przed ciążą i w pierwszym trymestrze?? Albo Femibion 1...nie można brać Pregna Plus, bo akurat te witaminy mają za duże dawki na I trymestr, czytajcie dziewczyny ze zrozumieniem, a nie już panika
M_P_90
W pierwszej ciąży brałam w I trymestrze Femibion I i lekarz powiedział, że bardzo dobrze i kontynuować mam te witaminy do końca I trymestru, a później przejść na Pregna Plus, a teraz jak zaczęłam starania to kazał brać Pregna Start ze względu na odpowiednią dawkę jodu i to mam kontynuować do końca 12 tc, a później przejść na Pregna Plus, które bierze się do końca II trymestru i w III trymestrze bierze się kolejne Pregna, ale nie pamiętam nazwyMyślę że skoro nie można to szkoda, że producenci nie uwzględnili tego na ulotce lub na opakowniu. Czasem można przedobrzyć faktycznie. Poczekam na wizytę u lekarza z tymi witaminami.
Loli05
Witam w klubie ja tez w Uk i tez nie zaznam tych przyjemnosci co wyzej wymienilasHej hej.
Zrobilam test 3 dni temu i jestem w ciąży.
To szok!
Ciąża nieplanowana. Wpadka po całości.
Mam 33 lata i synka 5cio letniego.Wlasnie z partnerem przechodziłam proces zostania rodzina zastępcza. Będę musiał zrezygnować...
Moj maly jeszcze nie wie,że zostanie bratem.
Mieszkam w UK wiec nie będę miala us( az w 12 tyg) ani bety ani w ogóle badan ginekologicznych.Mam nadzieję, że fasolka będzie się pięknie rozwijała i zostanie w brzuszku do kwietnia :-)
Loli05
Ja w pierwszej nie bralam nic i zaluje troche,kumpela brala zestaw witamin dla ciezarnych i synek urodzil sie napompowany,teraz biore cos tam uno i tyleTeż już ogłupialam a wizyta dopiero za tydzień. Daj znać co powie Twój lekarz. Dziewczyny tu pisały ze nie można, a jak czytam artykułu w internecie niby na nie byle jakich stronach to piszą, że teraz są najważniejsze momenty rozwoju i właśnie trzeba brać witaminy od 1 trymestru więc szczerze mówiąc już nic z tego nie wiem. Wzielam dzisiaj tylko folik i staram się jesc zdrowo, ale nie dostarczę z pożywniem tyle np. niezbędnego jodu, który jest w pregna plus. Ktoś może jeszcze jest w stanie coś powiedzieć na ten temat? A może dziewczyny, które już były kiedyś w ciazy?
agrafka07
No to ile razy jeszcze mam mówić, że jest Pregna Start, które można brać przed ciążą i w pierwszym trymestrze?? Albo Femibion 1...nie można brać Pregna Plus, bo akurat te witaminy mają za duże dawki na I trymestr, czytajcie dziewczyny ze zrozumieniem, a nie już panika
W podziale witamin na 1 i 2 trymestr nie chodzi o za duże dawki a o inny skład. Między innymi o kwasy DHA, które są odradzane w 1 trymestrze a potrzebne w drugim.
reklama
M_P_90
A no widzisz to nawet nie wiedziałam o tym, ja się tylko stosowałam do tego co mówił ginekologW podziale witamin na 1 i 2 trymestr nie chodzi o za duże dawki a o inny skład. Między innymi o kwasy DHA, które są odradzane w 1 trymestrze a potrzebne w drugim.