reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A ja wróciłam z małym z placu i po drodze do domu wywalił się na tym pieprzonyn rowerku, przeleciał przez kierownice i nie poleciał na rączki jak zawsze tylko głowę, czoło zdarte, źle to wyglądało, tak się wystraszyłam bardzo... Aż się popłakałam i nie mogłam uspokoić, mimo że nic mu się nie stało.. Ale mogło.. 😭😭Vteraz leżę robię czekam aż urośnie ciasto na rogaliki, a na obiad robię naleśniki po meksykańsku, mój uwielbia, ciekawe tylko czy ja je zjem, 🤣🤢
Patii a to przygoda, Mały jest wulkanem energii, wczoraj mnie rozbawiłas zajezdze gówniarza, a dzis łobuziak autodestrukcje zastosował😜. Dobrze, że nic sie nie stało!!!

Pyszności dziś u Was naleśniki i rogaliki, ale ja mam Mame ❤u siebie, gotuje przepyszne zupy 😋😍!

reklama
A wiecie co mój prawie dwu latek praktycznie nic nie mówi, jeszcze z pół roku temu mówił mama tata koala,baba, gdzie, kap kap kap, a teraz nie chce nic mowic😡😡jego jedyne słowo to 'NIEE' I wychodzi mu świetnie, świetnie naśladuje zwierzątka, świetnie wszystko rozumie, słuch ma bardzo dobry, no ale ta mowa, jak ja słyszę ze innych dwu latki mówią to bardzo mnie to boli, chciałabym żeby już mówił, im więcej z nim ćwiczę to widzę że on tymbardziej nie chce próbować.. Jest bardzo uparty... Próbowałam się umówić do logopedy, ale tutaj jest od dwóch lat, mówią że on ma czas.. Pewnie na dwa latka będziemy mieć bilans to wtedy może coś wysepie od tych doktorek.. Próbowałam go przetrzymać z roznymi rzeczami jak coś chce aż powie daj.. Ale on po paru minutach skakania odpuszcza i ma już gdzieś ta zabawkę albo coś.. No poprostu ręce opadają do tego uparciucha..
A Ty nie mieszkasz poza PL? Bo coś mi dzwoni ale pewna nie jestem 😊 Moje tez późno mówiły i bardzo niechętnie i to chyba przez wielość otaczających je języków.

Dobra głupie penwie pytanie a co tam jest w tym segregatorze?😃😃😃
Jego celem jest z jednej strony ułatwienie przechowywania licznych dokumentów medycznych związanych z ciążą w specjalnym dla tego oznaczonym segregatorze, a drugiej strony zwiększenie bezpieczeństwa przyszłej mamy.

W zestawie znajdziecie:

Segregator + dedykowane wkładki z kieszonkami na wyniki badań w ciąży

-wkładka kalendarium ciąży

-wkładka z zaleceniami suplementacji folianów, w tym informacja o innych zalecanych suplementacjach w ciąży według Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników

-wkładka z badaniami na kolejną wizytę oraz na dokumenty po wizycie np. zaświadczenia lekarskie, zwolnienia ZUS ZLA, recepty, skierowania, na tyle zakładki znajduje się terminarz wizyt aby, żaden termin wizyty nam nie umknął

-wkładka na obowiązkowe badania krwi z opisem harmonogramu badań zalecanych w ciąży oraz interpretacja badań “w pigułce”

-władka na badania moczu z szczegółowym opisem jak mocz powinien być oddany w ciąży oraz jaki jest cel tak częstego badania moczu w ciąży

-wkładka na trzy obowiązkowe badania USG z szczegółowym opisem celu każdego z nich

-wkładka na badania profilaktyczne (cytologia, USG piersi) oraz istotne badania sprzed ciąży

-wkładka na dokumenty po hospitalizacjach oraz konsultacjach specjalistycznych. Tu znajduje się również opis dolegliwości, które są wskazaniem do pilnego zgłoszenia się do szpitala

-wkładka z badaniami niezbędnymi do porodu. Znajduje się tu lista badań obowiązkowych do przyjęcia do szpitala oraz opis objawów rozpoczynającego się porodu.

-miejsce na notatki z wizyt lekarskich i pytania do lekarza lub położnej

– dodatkowa wkładka na badania indywidualne pacjentki – np. Dzienniczek ciśnień krwi lub pomiary glikemii u pacjentek z cukrzycą ciążową.

W segregatorze znajduje się również specjalne miejsce na kartę ciąży, grupę krwi oraz luźne zdjęcia USG.

Segregator jest kompaktowy, mieści się do przeciętnej damskiej torebki, zawiera zarazem miejsce na wszystkie badania obowiązkowe i dodatkowe i co najważniejsze nosi w sobie odpowiedzi do ogromnej większości pytań, które mogą nagle pojawić się u kobiet w ciąży. Np. Jak liczyć ruchy płodu? Kiedy zapisać się na USG? Lub chociażby kiedy umówić się na pierwszą wizytę w ciąży?

W pakiecie #jestem w ciąży dodatkowo otrzymujesz:

przypinkę #jestem w ciąży w rozmiarze 75mm – która świetnie się sprawdza jako wyraźny informator w komunikacji miejskiej aby ustąpić kobiecie miejsca dla jej i jej dzieciątka bezpieczeństwa, zwiększy również rozpoznawalność kobiet w ciąży, w szczególności w pierwszych dwóch trymestrach w miejscach publiczny

poczytaj sobie 🤣😁😁😁

A jak tam u was waga? Jestem ciekawa bo najpierw miałam już niecaly kilogram na plusie i stwierdziłam że jak na końcówkę 1 trymestru to spoko a dziś wchodzę i 1kg mniej i ważę tyle co przed ciąża. Zdziwiło mnie to. Jem normalnie, nie mam mdłości hmmm A u was jak?
U mnie 1,5 na plus. Jutro zacznie się 14 tydzień i chyba powoli mijają mdłości 😊

reklama
Do góry