reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja po takiej rozmowie z "kolezanka" bym podziekowala i sie rozlaczyla. Nie ma to jak dobre słowo od kobiety, matki, kolezanki... Masakra.

Zachciało mi się gołąbków. Z niecierpliwościà czekam na męża żeby iść do sklepu po składniki i pewnie ulepie jeszcze na kolacje. Chyba jestem na dobrej drodze do 'normalnego' jedzenia. Chociaz od krupniku mnie dzisiaj odrzuciło.
Ze kobieta kobiecie może tak pocisnac...
Co do gołąbków....pychota, ja mam dziś lenia strasznego. O straszny wstręt do jedzenia, mdłości mnie męczą 😥

reklama
@Martxx1 zaraz Cię zgłoszę do mama ginekolog, że powinna Tobie odpalic jakąś premie od sprzedazy za taką entuzjastyczna reklamę 😃

@Kasia6594 mi kiedyś ginekolog mówił, że badanie jest zbyt krótkie by zaszkodzic- to chodzi o to by promieniowaniem go nie podgrzać zbytnio, więc na moją głowę częstotliwość będzie sprawa drugorzędną

Porażka, A nie koleżanka...dziś Już dzwoniła, ale nawet nie odbieram.
A może przeprosić chciała? Ja z ciekawości jeszcze raz bym odebrała i jakby znowu gadała farmazony to bym jej powiedziała co o tym myśle. Skoro i tak juz nie będziesz z nią utrzymywać kontaktu to niech wie. A jesli jednak poszła po rozum do głowy i chce sie wytłumaczyć to tez ciekawe by było😜

Chciałabym.. Ale jakoś tak samo 🙄
Czemu się tak cały czas nakręcasz i zadręczasz? 🤔 nie rozumiem sensu takiego doszukiwania się czegoś co jest nie tak...czy lekarz powiedział, że coś jest źle? Że jest się czym niepokoić? Już jakiś czas tutaj jestem i może mi się wydaje, ale mam wrażenie, że się wcale nie cieszysz tą ciążą tylko ciągle stresujesz...dlaczego tak jest?

Ostatnia edycja:
Patii a to przygoda, Mały jest wulkanem energii, wczoraj mnie rozbawiłas zajezdze gówniarza, a dzis łobuziak autodestrukcje zastosował😜. Dobrze, że nic sie nie stało!!!

Pyszności dziś u Was naleśniki i rogaliki, ale ja mam Mame ❤u siebie, gotuje przepyszne zupy 😋😍!
Miałam zajechać mojego gnojka wczoraj na placu zabaw a to on mnie zajechał tak że się popłakałam, mam okropny kryzys co do niego.. Ale jest kochany mój mały gnojek..🤷🏼‍♀️😍Ee to super że masz mamuske, teraz to tylko leżeć i pachnieć 😍 i pewnie cię podkarmi przez te dnii 😍😍
A Ty nie mieszkasz poza PL? Bo coś mi dzwoni ale pewna nie jestem 😊 Moje tez późno mówiły i bardzo niechętnie i to chyba przez wielość otaczających je języków.
Tak mieszkam w NL, też tak myślę, tymbardziej że mówimy proste słowa do niego w dwóch językach, plus dzieci na placach zabaw w holenderskim.. Ale chciałabym chociaż żeby mówił podstawy.. Wiadomo jak to mama martwię się..
@Patii_666 a Twój mały ogląda dużo tv?
Ogląda tv, ale nie dużo, dużo czytamy oglądamy książeczki, bawimy się w kuchnie typu daj mamie marchewkę, salate, wszystko podaje bez problemu, wszystko rozumie, angażuje go w prawdziwej kuchni do pomocy, stawia sobie krzesełko i mi pomaga, no ale jest taki uparty do mowy że szok.. Sam pod nosem coś tam sobie gada niewyraźnie jak się bawi , ale jak ja próbuje z nim ćwiczyć to jest tylko nieee🤷🏼‍♀️🤦‍♀️

Dziewczyny wiecie może czy częste USG mOze mieć negatywny wpływ na dzieci?
Przeczytaj sobie ten artykuł

No kurcze nie dostałam i to ani w tej ani w poprzedniej ciąży. Na następnej wizycie składam reklamacje😉
haha ja w pierwszej ciąży dostałam taką teczkę, ale dopiero jak położna zobaczyły, że mam taką kartę ciąży bez owijki, stwierdziła, że tak nie może być i dała mi cały zestaw razem z teczką 😁😁😁

reklama
@magdula36 a miło, ze pytasz😘, a u mnie Ok, nie mam plamienia beżowego, dobrze się czuje apetyt w moc, lekarka powiedziła że wyniki badań bardzo dobre 👍!
Mam zrobić USG w przyszłym tygodniu z pomiaram, ale szyjki - chociaż wiem, ze ma 40mm, miesniaka (tylna ściana), wizyty u prowadzących lekarek 08.10 i 12.10.

Ja pracuję, wprawdzie zdalnie, ale mam 10 osobowy dział i non stop coś ode mnie chcą🤯, więc ciężko mi tu w ciągu dnia być na bieżąco, nadrabiam w przerwach i po pracy.🤓

@Monika2211 , @M_P_90 moje cycki czasami ledwo ledwo wrażliwe, ale ze należę do tych mysich, bo mam B, narazie są jedrniejsze, ale C jeszcze nie ma! Czekam 😃😃😃!!
Bejbe, skoro dziś moje maleństwa wręcz wylewają się z B to i dla Ciebie jest dobra wróżba 😄🤩 Serio, podjarałam się tym bo będę musiała kupić bieliznę z miseczką C 😂 I to tak z dnia na dzień, bez żadnego uprzedzenia 🤪 Czuję się soooo gooood 👯‍♀️🔥

Do góry