reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Tak sobie myśle - jakie były szanse poronienia do 12 tygodnia? Chyba tez jakoś 1:5. Wiec szanse ogromne, a jednak nam sie udało i jesteśmy tu... także faktycznie statystyka to ogromny stres dla nas. I nie piszę tego po to, żeby pocieszać i sugerować pogodzenie sie z wynikami i nie robienie nic w kierunku dalszej diagnostyki. To juz Wasza decyzja, nie wiem jak ja bym postąpiła... za to ja prawdopodobnie zakończę na usg, wiec jeszcze inaczej i niektórzy mogą stwierdzić, ze ryzyko jeszcze większe.
W samo sedno 😊

reklama
Moje dzieciaki już trochę większe i powiedziałam wcześniej bo się martwiły moja nagła choroba 🤮 i oboje chcą brata. Syn bo już nie chce ciagle z mama i siostra 😐 A córka nie zamierza z nikim dzielić pokoju (chociaż nie będzie musiała ale i tak panika) ani zabawek wiec tez woli brata. A ja czuje córcię w brzuchu. Chociaż wiadomo byleby zdrowe było to będziemy skakać do nieba ze szczęścia.
Ja tak samo... Syn chce brata córka siostrę nawet wcziraj po prenatalnych kłócili się o imię 🤪 Ach

Wiecie, a ja dalej siedzę i myślę czy robić to USG prenatalne czy nie. Mąż mówi, że jak mam być spokojna to mam się umawiać, a ja dalej nie wiem? Z jednej strony chcę, z drugiej nie, a czas powoli się kończy. Martwię się też trochę czy dam radę w samochodzie tyle wysiedzieć, bo to aż 80km w jedną stronę. Ostatnio 60km ledwo dałam radę, a potem całe popołudnie do wieczora spędziłam na 🤮.

Wiecie, a ja dalej siedzę i myślę czy robić to USG prenatalne czy nie. Mąż mówi, że jak mam być spokojna to mam się umawiać, a ja dalej nie wiem? Z jednej strony chcę, z drugiej nie, a czas powoli się kończy. Martwię się też trochę czy dam radę w samochodzie tyle wysiedzieć, bo to aż 80km w jedną stronę. Ostatnio 60km ledwo dałam radę, a potem całe popołudnie do wieczora spędziłam na 🤮.

Mam ten sam dylemat.. a czasu już mało. Niby jak pytałam po znajomych to mało kto robił prenatalne.. z drugiej strony to bardzo dokładne badanie i może warto je zrobić. Sama nie wiem.. a Ty czemu masz dylemat ?

Właśnie u mnie też mało kto je robił, bez względu na wiek. Wyników też się obawiam, bo nawet jak wyjdzie źle to może być dobrze i odwrotnie. Nie mam wpływu na to jak dziecko się rozwija albo rozwinie i teraz żyć w takim stresie czy będzie dobrze czy nie? Ja myślę pozytywnie, że wszystko jest ok i musi tak być :) Z drugiej strony tak jak piszesz to dokładne badanie i sporo można się z niego dowiedzieć, dlatego dalej nad tym myślę.

Mejdej ❤❤ Mam brać acrad jeszcze czy to ma wpływ z przepływem ? 🤷‍♀️

reklama
Do góry