reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja się martwię tylko tym , że w jednym z kasyn ostatnio było zakażenie. Główne źródło dochodu kasyna to turyści A granice zostały otwarte....Dlatego jak tylko potwierdzę ciążę u lekarza zamierzam iść na zwolnienie. Poza tym nie dam rady stać 12 godzin i to w maseczce, robi mi się słabo no i nie chcę ryzykować chorobami płuc.

reklama
Ja się martwię tylko tym , że w jednym z kasyn ostatnio było zakażenie. Główne źródło dochodu kasyna to turyści A granice zostały otwarte....Dlatego jak tylko potwierdzę ciążę u lekarza zamierzam iść na zwolnienie. Poza tym nie dam rady stać 12 godzin i to w maseczce, robi mi się słabo no i nie chcę ryzykować chorobami płuc.
Doskonale Cię rozumiem. Ja pracuję w przedszkolu. A skupisko dzieci= infekcje plus dodatkowo korona. Jeszcze czuję się fatalnie, ciągle mnie mdli a przez ta pogodę jeszcze nie ma czym oddychać. W dodatku poronilam poprzednia ciążę wiec chodzę jak na bombie. Także mam nadzieje że jak pójdę w środę do gin to nie będzie robiła problemów i da L4.

Brzuch-brzuch(w sensie zoladek), tak jak na okres czy jak na okres tylko mocniej?
W sensie pdbrzusze 🙂
Ja miesiączki mam bardzo bolesne, muszą wjechać ze 3 ketonale na receptę żebym poczuła ulgę. Teraz jest taki w lekko/średni ból podbrzusza + kłócie jajników.
Nie robiłam bety ale zrobiłam kolejny test i kreska ciemnieje.

Załączniki

• IMG_20200810_050335.jpg
    IMG_20200810_050335.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 84
Mysle, ze nie bedzie robic problemow. Dla ciezarnej nawet sama goraczka to bardzo duze zagrozenie. Mam kolezanke, ktorej sam lekarz dal l4 na pierwszej wizycie, zeby siedziala w domu. A w Twoim zawodzie, wiadomo, dzieci to siedlisko bakterii i zarazkow:p. Pani od mojego przedszkolaka poszla na l4 jak tylko ciaze potwierdzila. Szkopul jest tylko taki, ze jego przedszkole nadal nie pracuje, a praca jego pani ograniczala sie do przeslania jednego filmiku z durnymi piosenkamo na youtubie🤦🏽‍♀️( po prostu mistrzyni zdalnego nauczania) i rozumiem, ze te dwie minuty tygodniowo(playne 100%), byly tak meczace, ze trzeba bylo isc od razu na l4... ehhh... rozumiem gdyby pracowali, bo naprawde w przedszkolu dzieci wiecznie smarkaja i kaszla(czasem mam wrazenie, ze tylko ja kombinuje co zrobic z dzieckiem jak jest chore i zostawiam je w domu), wiec nie
ma co ryzykowac...
Ja do pracy nie chodziłam tylko 2 tyg jak wybuchał korona. Później normalnie chodzilysmy sprzątać sale, papierki itd przez tydzień i znowu otworzyli.
Idę do jakiejś nowej gin która polecił mi mój ginekolog. Podobno specjalista jest świetnym, dobrze prowadzi ciążę ale życiowo jest wredna suka 😂 więc roznie może być 😁😂

Co do korony to też miałam chwilę paniki ;) Przez 2 miesiące pracowaliśmy na zmianę to w biurze to w domu w połowie maja na stałe wróciliśmy do pracy ponieważ ciężko w moim zawodzie robić wszystko z domu. A co do L4 to zamierzam iść od czwartku , pracowała bym dłużej ale miałam ostatnio kilka mega stresujących sytuacji i nie chce się więcej denerwować :) tym bardziej że mam za pasem komunię córki.

Pytanie do dziewczyn które były już na wizycie , moglibyc z wami ojcowie dziecka? Ja właśnie dostałam e-mail od polikliniki że mam być sama :(

Dzięki! Dobrze wiedzieć. Wizyta u lekarza późno, chciałam dobrze i pani faranceutka mi dała na pierwszy trymestr ale skoro to tylko witaminy to mam nadzieję że 4 tabletki nie zaszkodziły. W takim razie wracam do samego kwasu foliowego i zapytam lekarza na wizycie za tydzień.
Jej skoro nie można to jakie my mamy rac witaminy teraz skoro nie można typowo dla kobiet w ciąży jeszcze? Ja np potrzebuję witamin bo się źle czuje czasem i nie dostarczam w jedzeniu wystarczająco, więc myślałam że już można brać , w środę po południu mam wizytę mam nadzieję że coś się dowiem

Cześć kobitki.witam się z wami troszkę nieśmiało .z aplikacji termin na 15.04.testy 3 pozytywne. Szok.bo akurat mieliśmy zacząć uważać i poprzestać na tym co mamy. Historia trudna .córki 18 lat ,marzec 2019 strata synka w 22 tc.psuchiczna załamka.teraz zwolnili mnie z pracy ,mam nagrana nowa A tu ???Życie jest tak przewrotne. A jeszcze w marcu 2020 Chyba jakąś biochem przeszłam bo @się spozniala kilka dni-testy blade ale były ale dostałam w koncu okres. Wtedy najgorszy czas pandemii,stresu kupa,wypowiedzenie z pracy -kortyzol pewnie nie pozwolił na sukces..teraz nie chce się cieszyć na zapas.nikomu nie powiemy dopiero ewentualnie po prenatalnych.mam 41 lat .witaminy :kwas I rozważam tylko d3,jod.leki :niestety był antydepresant ,ale od testu odstawiłam -nie wiem czy się uda .

Najlepsze jest to ze nawet nie powinnas na l4 isc, tylko pracodawca powinien co dac zwolnienie z pelnienia obowiazkow. Podejrzewam, ze inne zmiany niz 12h nie wchodza w gre? A kobieta w ciazy zgodnie z prawem nie moze tyle pracowac. Plus nie moze pracowac w nocy. Ale wiadomo u nas pracodawca predzej bu na zawal zszedl niz zrobil cos takiego. U mnie tez... pracuje teraz w domu na szczecie, ale przed komputerem 8-10h dziennie. A wg prawa kobieta w ciazy nie powinna pracowac przed komputerem dluzej niz 4h dziennie i jezeli pracodawca nie kesy w stanie zapewnic pracy ktora bedzie spelniac warunki, to powinien po prostu dac wolne. Ale wiem, ze nie ma na co liczyc. U nas dziewczyny zawsze 2-3 miesiace i na l4 uciekaja. Nie ryzykuj lepiej. Jeszcze teraz z ta korona...
Juz nie ma tego ze nue mozna pracowac przed kompem,mozna pracowac ile trzeba tylko z 10min przerwa na kazda godzine pracy ;)

Cześć dziewczyny! Witam Was serdecznie :) jutro testuje, ale juz dzisiaj potrzebuje waszej porady. Przede mną bardzo stresujaca sroda w pracy - chcialabym juz dzisiaj wspomoc sie czyms co pomogloby mi opanowac nerwy.. macie jakies rady? Co moglabym zazyc? Znacie cos co jest bezpieczne w ciazy?

reklama
Co do korony to też miałam chwilę paniki ;) Przez 2 miesiące pracowaliśmy na zmianę to w biurze to w domu w połowie maja na stałe wróciliśmy do pracy ponieważ ciężko w moim zawodzie robić wszystko z domu. A co do L4 to zamierzam iść od czwartku , pracowała bym dłużej ale miałam ostatnio kilka mega stresujących sytuacji i nie chce się więcej denerwować :) tym bardziej że mam za pasem komunię córki.

Pytanie do dziewczyn które były już na wizycie , moglibyc z wami ojcowie dziecka? Ja właśnie dostałam e-mail od polikliniki że mam być sama :(
Ja mam wizytę dzisiaj. I powiedzieli mi jak się zapisałem, że mam być sama

Do góry