reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2021

@Dzidziu - im szybciej powiesz tym lepiej. Ja wiem, jak to jest, bo w pierwszej i drugiej ciąży dłuuugo nie mówiłam w pracy o ciąży i w sumie żałowałam. Niepotrzebnego sobie stresu dołożyłam. Tu w ogóle nie poinformowałam pracodawcy, tylko od razu L4, ale nie było to z mojej intencji, po prostu od pierwszej wizyty musiałam na L4 przejść. Głupio mi było przez to.

reklama
Chyba nie bedzie wyjscia....sami mnie ku temu popychają. W przyszlym tygodniu po prenatalych chce im powiedzieć a potem zwolnix....nie chcialam tego bo mysle ze czyuje sie na tyle ok, ze w normalnych warunkach moglabym pracować, ale w sytuacji gdzie kazdego dnia dowiaduje sie o nowych obowiazkach a ze starymi kompletnie sie nie wyrabiam no chyba nie mam wyjścia.

Tak czytam,chyba pogoda dowala nam dodatkowo, mnie denerwują rzeczy na które zwykle nie zwracam uwagi ( jak np. rano z wiarą i KK - sorry - w ogole bez sensu z mojej strony to wyszło. Przepraszam

Dla odmiany, albo irytują mnie absurdalne rzeczy, tematy, albo chce mi się płakać np. bo nie ma jogobelli truskawkowej, której od lat nie jadłam bo jest zbyt słodka, i w ogole nie jem słodkich jogurtów.

Teraz przed nami trudny czas, Badania prenatalne emocjonalnie dadzą nam w kość.

Chyba nie bedzie wyjscia....sami mnie ku temu popychają. W przyszlym tygodniu po prenatalych chce im powiedzieć a potem zwolnix....nie chcialam tego bo mysle ze czyuje sie na tyle ok, ze w normalnych warunkach moglabym pracować, ale w sytuacji gdzie kazdego dnia dowiaduje sie o nowych obowiazkach a ze starymi kompletnie sie nie wyrabiam no chyba nie mam wyjścia.
tym bardziej powiedz, szkoda nerwów. I zmykaj na L4 jak możesz

Jakby co dziewczyny możecie jeszcze tu podchwycić rozpoznanie płci[emoji854]
odkopałam USG ale moje jeszcze jest za wczesne :)

Sąsiadka! Będzie dobrze i na L4 nawsuwamy sie czegoś dobrego w naszej okolicy 😃!
Poważnie wszysko będzie, bo jest dobrze,
Dzidzia ❤ rośnie, rozwija się też Ci tam boksuje, wiadomo że w pracy się bardziej meczysz, zalatwiaj pracę zdalną, ja robię sobie przerwy co 1-2h ide poleżeć 15min!!!
A wiedzą w pracy już o ciąży, ja powiem w paździeniku, tak sobie planuje, obiecuje!!!
dzieki za dobre słowo kochana:) i kiedys pojdziemy na to ciastko....czemu nie😊Wiesz u mnie jest to trochę skomplikowana sytuacja. Ja jestem na zdalnej tylko ze wczoraj dostalam info ze jednak mam wracac na 4 dni i tak w kółko, nigdy nie wiesz co ci dzien przyniesie. Pracy stale dokladają innym zas odejmują....Nie wiedza o ciąży. Postanowilam powiedzieć im po prenatalnych czyli za tydzien. Musze jak najszybciej bo czuję sie zaorana na maxa😔

Biedne my i biedni nasi bliscy. Prawda jest jednak taka, że... przed nami drugi trymestr, który dla większości z nas pewnie będzie łaskawy i będziemy czuć się lepiej :)

W ogóle podjęłam z mężem decyzję, że spróbuję przez rok mieć w edukacji domowej naszą Zosię. Jak się o tym dowiedziała, to jej radość aż mnie zaskoczyła. Tak bardzo cieszy się na to, chwali się wszystkim. Mam nadzieję, że się nie zawiedzie na tym.
A jutro moja Lilianka kończy 2 lata. Dwa lata temu leżałam na patologii ciąży, kiedy to zleciało.

reklama
Do góry