reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja biorę pregna start nadal, a w pierwszej ciazy pamietam, ze lekarz dopiero od 2 trymestru zalecił mi witaminy dla ciężarnych, a w 1 trymestrze kazał brać tylko kwas foliowy i od koleżanek tez słyszałam, ze w 1 trymestrze ich lekarze zalecali im tylko kwas foliowy lub właśnie pregna start

reklama
Cześć dziewczyny, ja już się przedstawiłam ale będę tak odpisywać raczej rzadziej bo czasu brak.
Ja tez jestem w UK. Dzis 5 + 4 jest z apki. Myślę ciagle czy prywatnie na skan wcześniej nie pójść bo jakaś taka niespokojna jestem w tej ciąży. W poprzedniej bylam na USG dopiero w 13 tygodniu...
Mdłości nie mam, biorę witaminy i w ogóle ok ale myśli jakies takie nie fajnie..

Cześć dziewczyny, ja już się przedstawiłam ale będę tak odpisywać raczej rzadziej bo czasu brak.
Ja tez jestem w UK. Dzis 5 + 4 jest z apki. Myślę ciagle czy prywatnie na skan wcześniej nie pójść bo jakaś taka niespokojna jestem w tej ciąży. W poprzedniej bylam na USG dopiero w 13 tygodniu...
Mdłości nie mam, biorę witaminy i w ogóle ok ale myśli jakies takie nie fajnie..
Hej ja tez Uk,dlugo czekalas na wizyte z midwife?masz juz jakas za soba?tutaj pozno sa wizyty,tez mysle zeby szybciej isc na usg,zreszta chce tez zrobic test z krwi ktory wykrywa te wszystkie choroby

A masz jakies inne objawy?ja taka przymulona chodze,i w sumie jak sobie scisne cycory ty tak cos czuje ze boli.mdlosci tez nie mam

Ja póki co na szczescie nie mam mdłości, ale ponoć małe porcje trzeba jesc a często. Zeby żołądek nie był pusty.
Co do witamin to wcześniej bralam filmik a od kilka dni biorę pregna plus. Nie wiedzialam czy czekać do wizyty u lekarza ale to jeszcze trochę więc sama się zdecydowalam.
Dziewczyny rozumiem że skoro w zestawie witamin jest kwas foliowy to juz osobno kwasu foliowego nie bierzecie?
Ja biorę i witaminy i kwas foliowy, ale w większej dawcę bo jednocześnie przyjmuje na stałe sulfalazyne, która obniża zawartość folianów we krwi, także moja gin powiedziała, że jak najbardziej mogę brać i kwas i witaminy ;)
A tak w ogóle od wczoraj mam jakiegoś doła, wszystko mnie drażni, wszyscy dookoła mnie wkurzają, chce mi się płakać, gdzie ja ogólnie jestem bardzo spokojna i stabilna emocjonalnie osoba :p a najlepsze jest to, że jutro lecimy do Grecji i nawet to mnie jakoś na ten moment nie cieszy - chyba hormonki zaczęły buzować :p

reklama
Hej ja tez Uk,dlugo czekalas na wizyte z midwife?masz juz jakas za soba?tutaj pozno sa wizyty,tez mysle zeby szybciej isc na usg,zreszta chce tez zrobic test z krwi ktory wykrywa te wszystkie choroby
A masz jakies inne objawy?ja taka przymulona chodze,i w sumie jak sobie scisne cycory ty tak cos czuje ze boli.mdlosci tez nie mam
Za pierwszym razem mialam wizytę w 13 tygodniu. Teraz będę dzwonić dopiero jutro zeby sie umówić. Test z krwi jest też tutaj robiony, jest z reszta bardzo wazny Sprawdzaja wszystko. Normalnie masz dwie wizyty USG... ja mialam w poprzedniej 5 z NHS przed nadwage. Wiec jeśli są problemy lub obawy to dostaniesz więcej niż dwie. Mozna isc prywatnie wczesniej, jest duzo klinik. Jest sporo wizyt z Midwife w razie co. I jak masz obawy to możesz zadzwonić do Early assesment unit i Cie przyjmą.
Teraz nie mam duzo objawów poza kłuciem z boku... Tylko taki niepokój ...

Do góry