reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jak sobie radzicie z mdłościami?
Myślicie że to że biorę luteinę (2x1, podjęzykowo) może je wzmagać ?
Nie mogę patrzeć na jedzenie 🤢🤢

reklama
[/QUOTE
Mi pani doktor mowila ze luteina podjęzykowa moze wzmagac mdlosci dlatego ja stosuje dopochwowa 🙂 mam herbatkę imbirowa i pije zwykła niegazowana wode po czym leze wysoko na plecach i mi mija po chwili🙂

Ja nie mam mdlosci nie pomoge,podobno imbir jest dobry,kiedys cos czytalam o lekach typu aviomarin,sa tez jakies opaski,napewno w aptece cos sie znajdzie

Ja zbytnio nie pomogę bo mdłości praktycznie nie mam 🤷🏻‍♀️Ale faktycznie z tego co słyszałam to imbir najlepszy albo migdały. Ja na początku piłam mleko roślinne migdałowe i było mi super 😃

Niby dostałam od gin jakieś czopki na mdłości ale czytam ulotkę i "nie należy stosować w ciąży" 🤔
Także się męczę. Nie cierpię imbiru 😢

Niby dostałam od gin jakieś czopki na mdłości ale czytam ulotkę i "nie należy stosować w ciąży" [emoji848]
Także się męczę. Nie cierpię imbiru [emoji22]
Na jakiejś grupie na FB dziewczyny polecały opaski uciskowe na nadgarstki ponoć bardzo pomagają , poczytaj sobie o nich , może faktycznie pomoże.

Niby dostałam od gin jakieś czopki na mdłości ale czytam ulotkę i "nie należy stosować w ciąży" 🤔
Także się męczę. Nie cierpię imbiru 😢
Ja w pierwszych dwóch ciążach używałam czopków na mdłości i troszkę pomagały.
A który masz dzień cyklu ( chodzi mi od ostatniej miesiączki bo ja w pierwszej ciąży zaczęłam w 41 dni) że tak Cię meczy ?

Ja póki co na szczescie nie mam mdłości, ale ponoć małe porcje trzeba jesc a często. Zeby żołądek nie był pusty.
Co do witamin to wcześniej bralam filmik a od kilka dni biorę pregna plus. Nie wiedzialam czy czekać do wizyty u lekarza ale to jeszcze trochę więc sama się zdecydowalam.
Dziewczyny rozumiem że skoro w zestawie witamin jest kwas foliowy to juz osobno kwasu foliowego nie bierzecie?

reklama
Do góry