reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie wie oczywiście mąż, dzieci ( o dziwo jeszcze się niekomu nie wygadały :D ), kuzynka, mama, koleżanka i siostrzenica. Przypuszczam, że mama ciotce powiedziała, bo wczoraj dzwoniła, to mam wrażenie, że tak zagadywała żebym jej powiedziała, ale nie mówiłam. W pracy powiem jak wrócę z urlopu czyli już niedługo. Wolę żeby wiedziały, bo zdarzają mi się zawroty głowy, nie jestem tak bardzo skoncentrowana, a pracuje w przedszkolu więc lepiej żeby wiedziały. Myśli, że coś może pójść nie tak starałam sie wyprzeć, ale coś tam z tyłu głowy jeszcze siedzi. To moja trzecia i raczej ostatnia ciąża, mam zamiar ją celebrować i się nią po prostu cieszyć :)

reklama
Hej dziewczyny, nie chciałam się nakręcać, ale udało się 😊
Mamy dwie piękne grube kreseczki, czekałam na to ostatnie kilka miesięcy 🥰ostatnia miesiączka 5.07,czyli mamy 5+2,a z kalkulatora wynika, że termin na 13.04 :)
Teraz muszę umówić wizytę u gina, strasznie się cieszę, a jednocześnie trochę mam obawy.
Opowiedzcie jak wygląda pierwsza wizyta ciążowa u gina? I, czy to możliwe, że nie ma się żadnych objawów 6 tyg. ?

Mamy dwie piękne grube kreseczki, czekałam na to ostatnie kilka miesięcy 🥰ostatnia miesiączka 5.07,czyli mamy 5+2,a z kalkulatora wynika, że termin na 13.04 :)
Teraz muszę umówić wizytę u gina, strasznie się cieszę, a jednocześnie trochę mam obawy.
Opowiedzcie jak wygląda pierwsza wizyta ciążowa u gina? I, czy to możliwe, że nie ma się żadnych objawów 6 tyg. ?
Hej gratulacje:)!ja tez bez objawow,ostatnia miesiaczka 3 lipca wiec podobnie do ciebie

Hej kochana,absolutnie nie wariatka,wspolczuje ci bardzo bo mam tak samo,ja poronilam w kwietniu,i wlasnie sie domyslilam bo objawy ucichly,by duzo pozniej wrocic ale plod juz byl martwy.mialam poronienie ale nie krwawilam,czekalam na krwawienie dwa tygodnie i w koncu poszlam na zabieg.
Jak ty masz juz brzuszek to w ktorym tyg jestes?ja to wogole nie ogarniam jak niektore dziewczymy juz sa tak daleko a wciaz termin na kwiecien?
Ja też poroniłam w kwietniu, ale nie musiałam mieć zabiegu, bo sama się oczyściłam...jestem w 7 tc (6+3), widziałam już serduszko i okazało się, że byłam w bliźniaczej ciąży, ale jeden pęcherzyk zanikł i został jeden żywy zarodek...ten brzuszek i bardzo wysoka beta od początku dawały mi już do myślenia, że to mogą być bliźniaki i cóż, miałam racje, ale zostało jedno dzieciątko, a ogólnie mam już synka 10miesięcznego

U mnie tez to druga ciąża... Tzn. obecna to w sumie trzecia. i ta biochemiczna to właśnie była przy pierwszym cyklu starań. Nie dowierzałam i od początku jakoś jej nie czułam, wiec psychicznie nie było zle... No i myslalam, ze żeby zajść w następna to muszę mieć chociaż pełen „prawdziwy” cykl z miesiączka. A tutaj miesiąc pozniej znowu dwie kreski😱 wiec z jednej strony sie boje, ale właśnie nie na zasadzie panikowania, tylko raczej ciagle na chłodno myśle o tej ciazy i jeszcze sie do niej nie „przywiązuje”. Może jak usłyszę serduszko...😉
Ja jakoś niby wiem, że jestem w ciąży, widziałam już serduszko, ale cały czas mam jakieś obawy po tych stratach...i odetchnę chyba dopiero jak urodzę

Gratulacje!!! 🤩🤩🤩
Pierwsza wizyta u gina wyglądała tak, że był krótki wywiad, potem USG, wszystko mi opowiedziała co widać (było już widoczne bijące serduszko w 5+5 🤩), no i w moim przypadku to tyle, ponieważ jeszcze nie wyznaczyłam lekarza prowadzącego, ale skierowanie na badania krwi i moczu już mam ;) zrobię je jakoś pod koniec sierpnia i kolejna wizyta 02.09 i już wtedy idę do gin, którą chce na prowadząca, wiec zobaczymy jak to wtedy będzie wyglądać 🤗

reklama
Mam to samo po poronieniu poprzednim. Co chwilę macam cycki czy bolą, biegam patrzeć czy nie plamie itd. mdłości mnie męczą całe dnie i tak się z tego cieszę 😂
I męczę się okropnie. Ciągle mam wrażenie że nie ma czym oddychać . I brzuch boli tak ala okresowo i jajniki kłują okropnie.
Matko, ja z tym sprawdzaniem, czy nie plamię mam tak samo! Niech tylko poczuje mokro w majtkach to już panika i lecę sprawdzić co to ;] fajnie, że nie tylko ja tak mam xD

Do góry