reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie wie oczywiście mąż, dzieci ( o dziwo jeszcze się niekomu nie wygadały :D ), kuzynka, mama, koleżanka i siostrzenica. Przypuszczam, że mama ciotce powiedziała, bo wczoraj dzwoniła, to mam wrażenie, że tak zagadywała żebym jej powiedziała, ale nie mówiłam. W pracy powiem jak wrócę z urlopu czyli już niedługo. Wolę żeby wiedziały, bo zdarzają mi się zawroty głowy, nie jestem tak bardzo skoncentrowana, a pracuje w przedszkolu więc lepiej żeby wiedziały. Myśli, że coś może pójść nie tak starałam sie wyprzeć, ale coś tam z tyłu głowy jeszcze siedzi. To moja trzecia i raczej ostatnia ciąża, mam zamiar ją celebrować i się nią po prostu cieszyć :)

reklama
Hej dziewczyny, nie chciałam się nakręcać, ale udało się 😊
Mamy dwie piękne grube kreseczki, czekałam na to ostatnie kilka miesięcy 🥰ostatnia miesiączka 5.07,czyli mamy 5+2,a z kalkulatora wynika, że termin na 13.04 :)
Teraz muszę umówić wizytę u gina, strasznie się cieszę, a jednocześnie trochę mam obawy.
Opowiedzcie jak wygląda pierwsza wizyta ciążowa u gina? I, czy to możliwe, że nie ma się żadnych objawów 6 tyg. ?

Mamy dwie piękne grube kreseczki, czekałam na to ostatnie kilka miesięcy 🥰ostatnia miesiączka 5.07,czyli mamy 5+2,a z kalkulatora wynika, że termin na 13.04 :)
Teraz muszę umówić wizytę u gina, strasznie się cieszę, a jednocześnie trochę mam obawy.
Opowiedzcie jak wygląda pierwsza wizyta ciążowa u gina? I, czy to możliwe, że nie ma się żadnych objawów 6 tyg. ?
Hej gratulacje:)!ja tez bez objawow,ostatnia miesiaczka 3 lipca wiec podobnie do ciebie

Hej kochana,absolutnie nie wariatka,wspolczuje ci bardzo bo mam tak samo,ja poronilam w kwietniu,i wlasnie sie domyslilam bo objawy ucichly,by duzo pozniej wrocic ale plod juz byl martwy.mialam poronienie ale nie krwawilam,czekalam na krwawienie dwa tygodnie i w koncu poszlam na zabieg.
Jak ty masz juz brzuszek to w ktorym tyg jestes?ja to wogole nie ogarniam jak niektore dziewczymy juz sa tak daleko a wciaz termin na kwiecien?
Ja też poroniłam w kwietniu, ale nie musiałam mieć zabiegu, bo sama się oczyściłam...jestem w 7 tc (6+3), widziałam już serduszko i okazało się, że byłam w bliźniaczej ciąży, ale jeden pęcherzyk zanikł i został jeden żywy zarodek...ten brzuszek i bardzo wysoka beta od początku dawały mi już do myślenia, że to mogą być bliźniaki i cóż, miałam racje, ale zostało jedno dzieciątko, a ogólnie mam już synka 10miesięcznego

U mnie tez to druga ciąża... Tzn. obecna to w sumie trzecia. i ta biochemiczna to właśnie była przy pierwszym cyklu starań. Nie dowierzałam i od początku jakoś jej nie czułam, wiec psychicznie nie było zle... No i myslalam, ze żeby zajść w następna to muszę mieć chociaż pełen „prawdziwy” cykl z miesiączka. A tutaj miesiąc pozniej znowu dwie kreski😱 wiec z jednej strony sie boje, ale właśnie nie na zasadzie panikowania, tylko raczej ciagle na chłodno myśle o tej ciazy i jeszcze sie do niej nie „przywiązuje”. Może jak usłyszę serduszko...😉
Ja jakoś niby wiem, że jestem w ciąży, widziałam już serduszko, ale cały czas mam jakieś obawy po tych stratach...i odetchnę chyba dopiero jak urodzę

Gratulacje!!! 🤩🤩🤩
Pierwsza wizyta u gina wyglądała tak, że był krótki wywiad, potem USG, wszystko mi opowiedziała co widać (było już widoczne bijące serduszko w 5+5 🤩), no i w moim przypadku to tyle, ponieważ jeszcze nie wyznaczyłam lekarza prowadzącego, ale skierowanie na badania krwi i moczu już mam ;) zrobię je jakoś pod koniec sierpnia i kolejna wizyta 02.09 i już wtedy idę do gin, którą chce na prowadząca, wiec zobaczymy jak to wtedy będzie wyglądać 🤗

reklama
Mam to samo po poronieniu poprzednim. Co chwilę macam cycki czy bolą, biegam patrzeć czy nie plamie itd. mdłości mnie męczą całe dnie i tak się z tego cieszę 😂
I męczę się okropnie. Ciągle mam wrażenie że nie ma czym oddychać . I brzuch boli tak ala okresowo i jajniki kłują okropnie.
Matko, ja z tym sprawdzaniem, czy nie plamię mam tak samo! Niech tylko poczuje mokro w majtkach to już panika i lecę sprawdzić co to ;] fajnie, że nie tylko ja tak mam xD

Do góry