reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kurczę, mnie gardło boli 😕 Dołączę więc do licznego grona kurujących się forumowiczek.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊
Oojojj tradycyjnie miód🍯, cytryna🍋, czosnek🧄, cebula🧅, płukanie gardła sól (wiem wstrętne)!! Kuruj się szybciutko 😘!

Dziękuje :D Jak zapytałam o płeć to Pani stwierdziła, że dziecko leży nie tak i nic nie widać. Moja bliska koleżanka, która rodziła w lutym stwierdziła, że po moim wyglądzie wszystko wskazuje na chłopca z kolei jak zobaczyła, że FHR dziecka to 163 to trochę wskazuje na dziewczynkę bo u niej na grupie wszystkie dziewczynki miały powyżej 155 :D . Sama bardzo chciałabym dziewczynkę, ale zaakceptuje każdą płeć oby tylko dziecko było zdrowe :)
Ooo właśnie ja juz mam tak na Córcie❤, wysokie FHR powyżej 160, kalendarz chinski 🤣, ph moczu 5,5-6, podejrzenie lekarki na prenatalnych, bo to 12+0!

Widzę kochamy nasze teściowe 😂

JAki wysyp nowych mam! Witamy i gratulacje 🤩
Ooooo w moc, terrorystka!!! 🤪
No ja w biodrach sie tez, taka "murzyńska" zrobiłam😶
Ooooo u mnie dopoki wzdecia były okrutne to mialam brzuszek, teraz wzdęcia pasuja, to wyglądam jak szafa 4-drzwiowa 🤣🤣🤣!

Hej dziewczyny, ale Was tu duużo już 🙂 dawno mnie tu nie było 🤷‍♀️ ja dziś prenatalne o 11.15,zobacze tą kruszynke 😍. U mnie dziś 12+2
Trzymam mocno kciki, czekam na super wiadomości ❤❤❤! Dawaj szybko znać!! 😃

reklama
Witajcie. Pogoda paskudna a my z synem pospaliśmy do 9.15. Szok normalnie. Chyba głupie sny w ciąży zdarzają się najczęšciej. Wczoraj śniło mi się że zgubiliśmy Młodego. Po obiedzie pojechaliśmy do lasu i aż bałam się żeby go nie zgubić. A on ciekawy świata to non stop poza ścieżką bo a tu patyczek, a tu drzewko, a tu szyszka😅 Przeszedł w sumie 4km na nóżkach i wieczorem padł.
Dziś chyba będzie dzień lenia, bo obiad z wczoraj 😊

To chyba było dziś coś dziwnego w nocy skoro wszystkie takie połamane i niewyspane. Ja jak się zobaczyłam dziś w lustrze to się przeraziłam i stwierdziłam, że od dziś chodzę wcześniej spać ;)

@emizior spokojnie, z prenatalnymi póki co ja zamykam stawkę 21.10 ;)

Witam nowe mamusie :)

U nas idą wszystkie 5 na raz, więc wieczory bywają koszmarami i też się czasem zastanawiam jakim cudem człowiek decyduje się świadomie na powtórkę z rozrywki 😂 Czasem myślę, że 2 nie ogarnę ;)
Ja to samo.. Ale wiesz jaki u nas jest minus? Że mały śpi z nami.. I on tak wierzga że bije się co to będzie jak małe się urodzi.. I chce go uczyć spać samemu... Ale jakoś nie mam sił się za to wziąść.. On jest takim tulasem mimo że ma prawie dwa lata że serce pęka.. 🤷🏼‍♀️

Hej dziewczyny! Ja właśnie sie obudziłam, ale fajnie tak pospać!🙂

witam wszystkie nowe mamuśki!

ja dziś mam wizytę na 13:15 u jakiegoś obcego lekarza😜 ale bardzo chwalony, wiec ciekawa jestem wizyty u „nieswojego”😁 5 tygodni nie odwiedziałam maluszka, wiec jestem bardzo ciekawa co tam sie dzieje. Może akurat płeć sie uda zobaczyć... dziś mam 12+2, ale ten lekarz prenatalnych raczej nie robi, wiec pewnie pomiarów mi nie porobi (gabinet ten sam co mojego lekarza i oni pracują na usg, na którym robią prenatalne). Wizytę u swojego mam 8 października, będzie 13+4 to wtedy pewnie mi zrobi prenatalne.

nie wiem czy bardziej sie cieszę z wizyty czy z tego, ze po wizycie wymyśliłam, ze pojadę do McDonalda i kupie duży zestaw na obiad😂

To chyba było dziś coś dziwnego w nocy skoro wszystkie takie połamane i niewyspane. Ja jak się zobaczyłam dziś w lustrze to się przeraziłam i stwierdziłam, że od dziś chodzę wcześniej spać ;)

@emizior spokojnie, z prenatalnymi póki co ja zamykam stawkę 21.10 ;)

Witam nowe mamusie :)

U nas idą wszystkie 5 na raz, więc wieczory bywają koszmarami i też się czasem zastanawiam jakim cudem człowiek decyduje się świadomie na powtórkę z rozrywki 😂 Czasem myślę, że 2 nie ogarnę ;)
Ja sobie tak obiecuje, próbuje, bo zwykle jestem juz gotowa, po prysznicu itd., ale mój Małżonek kreci się jak jak mucha i zagonić go do spania, to obsługa kosmodromu!!! Spałam jak dziecko, nawet po nocnym siku, raz dwa usnelam, aż pobudki teściowej o 06:30, ze z pielęgniarka rozmawialaaaaaa aaaaaa (jest w szpitalu na planowanym zabiegu) 😤😤😤! I owszem mam teraz wyglad jak rosomak.

Hej dziewczyny! Ja właśnie sie obudziłam, ale fajnie tak pospać!🙂

witam wszystkie nowe mamuśki!

ja dziś mam wizytę na 13:15 u jakiegoś obcego lekarza😜 ale bardzo chwalony, wiec ciekawa jestem wizyty u „nieswojego”😁 5 tygodni nie odwiedziałam maluszka, wiec jestem bardzo ciekawa co tam sie dzieje. Może akurat płeć sie uda zobaczyć... dziś mam 12+2, ale ten lekarz prenatalnych raczej nie robi, wiec pewnie pomiarów mi nie porobi (gabinet ten sam co mojego lekarza i oni pracują na usg, na którym robią prenatalne). Wizytę u swojego mam 8 października, będzie 13+4 to wtedy pewnie mi zrobi prenatalne.

nie wiem czy bardziej sie cieszę z wizyty czy z tego, ze po wizycie wymyśliłam, ze pojadę do McDonalda i kupie duży zestaw na obiad😂
Zazdrość ze spaniem!!! Mój opis powyżej, no i 8h pracy, no jeszcze 7!

Trzymam kciuki za wizytę , super zobaczysz Dzidzię ❤!
Plan obiadowy zacny 😃😃😃!

Dziewczyny ja dzis nie mam siły wstać....mdłości i mdłości i ciągle jakiś niesmak....żuję krakersy ale nie pomaga. Mały obudził sie w nocy i nie dał spać. Wstałam z mężem po 5 zanim wyszedł do pracy i od tamtej pory ani minuty snu,bo dzieciaki do szkoły. Ostatnio mam sporo nerwów. Moj półroczniak po szczepieniu od kilku dni bardzo płaczliwy. Ciężko go uspać. Do tego dziesięciolatek,który przysparza problemów.....oj nie mam siły. Wczoraj mąż stwierdził,że mam odpoczywac i nawet gotować nie dał. Śniadaniem i kolacją sie zajął a obiad na telefon. Na widok i zapach mięsa myślałam,że pawia puszczę.... Na dodatek ostatnio bardzo niezdarna się zrobiłam. Dwa tyg tak rozcięłam palucha,że paciałam na sor na szczęście tylko stripy. Dzień później wapnełam się w głowę aż krew leciała. Wczoraj chowając wózek do piwnicy zaryłam głową o ketalową rurkę i mam fajnego guziola. W międzyczasie kilka stłuczonych talerzy wypadających z rąk....
Ja też jakbym rozum straciła, dwa razy w ciągu tygodnia miałam stłuczkę autem 😳😳😒😔😔 jezdze od ponad 11 lat i nigdy nawet nie przytarłam auta, a teraz to nawet z miasta nie zdążę wyjechać i stłuczka...nie wiem co się ze mną dzieje w tej ciąży...😳😳🙄 już stwierdzilam, że do auta więcej nie wsiadam, bo teraz nic mi się nie stało, ale następnym razem mogę już nie mieć tyle szczęścia...Ty też ma siebie uważaj, chociaż wiem, że łatwo mówić, a trudniej wykonać...

Przyszły dziś do mnie wyniki nifty i poza tym że wsio ok to dowiedziałam się że bedzie córeczka ❤️ teraz moim zmartwieniem jest to że marnie się prowadzę, tzn. od kilku tygodni moja dieta składa sie wyłącznie z wafli ryżowych, precelków lajkonika i surowych parówek, max. 2 dziennie. Gorzej z piciem bo mam wstręt do wody, wcześniej mogłam pić rozcieńczone soki ale szybko i do nich zapałałam nienawiścią, od dwóch tygodni piję tylko... Fantę 😱 na szczęście mam rozgrzeszenie od mojej gin. A brzucha takiego płaskiego (czyt. wklęsłego) to nigdy nie miałam! Oby to nie wpływało negatywnie na rozwój dzidzi 🙏 trzymam kciuki za Wasze badania Dziewczynki 😘

reklama
Do góry