reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dzień dobry. Miałam okropna noc, sniły mi się jakies bzdury, w ogóle się nie wyspałam :(

Witam nowe mamusie, dużo nas tutaj się robi :) i fakt, albo mamy terminy na początek kwietnia albo na koniec, więc będziemy marcówki/kwietniówki/majówki :D Ja chciałabym urodzić w kwietniu co oznacza przenoszenie o conajmniej 4 dni wg terminu usg. Jakoś tak źle widzę ten marzec, nie podoba mi się :D

Dzięki dziewczyny za odpoweidzi w sprawie światła. Poza tymi żarówkami będziemy mieć jeszcze inne lampy sufitowe, jak najmniej rzucające się w oczy. Tamte miały być "główne", ozdobne. Mam mnóstwo puszek na suficie i kiedy przychodzi ten czas, kiedy na zewnątrz jest długo ciemno, lubię mieć jasno w domu. Teraz nie mam i się denerwuję. Chciałabym światło jak najbardziej naturalne, żółte. W ogóle nie mam wizji, a wypadałoby już coś znaleźć. Nie mam też kiedy jeździć po sklepach. Jedyny wolny dzień to niedziela, a wiadomo odpocząć też kiedyś trzeba, tym bardziej przy tym twardnieniu brzucha. No nic, trzeba ogarnąć.

Mama jutro ma tą wizytę u lekarza i tak się zaczęłam zastanawiać czy powie prawdę czego się dowiedziała u lekarza. Mojej siostrzenicy ponoć powiwedziała, że się leczyć nie będzie. Ech...

A z innych wieści, to za 3 tyg mam usg potwierdzające płeć. Ciekawe co z tego wyniknie. Umówiłam się na nie ekstra, bo połówkowe za 6 tyg . Zaczełabym już powoli kupowac ciuszki czy jakieś inne rzeczy, ale nie wiem w jakim kolorze.

Powiem ci ze tak jak schowalam wykrywacz serca to go dzis wyjelam,i znalazlam mam nadzieje bejbi tam gdzie wczoraj.brzmi jak pociag,a niby pociag na chlopca,a galopujacy kon na dziewczynke,ja czuje dziewczynke,no ale wiadomo kazde wezme;)
Szwagierka mi wczoraj opowiadala jak ona by sie dala pociac ze bedzie miec corke i duzy szok przezyli jak sie okazal chlopiec.
Mam wrazenie ze mi talia zanikla troszke,taka rozlana jestem,taki blob sie robie heh

Mnie się już w 7. Czy 8. Tygodniu talia zgubiła. Czytałam że to niby przez macicę, ale czy dziecko nie jest teraz w podbrzuszu? Co ma talia do tego? :p
Witamy na pokładzie kwoetniowych ciężarówek 😘
Rosnijcie zdrowo!

Cześć Mamuśki!
Kto dziś wizytuje?
Trzymam mocno kciuki i wszystkim życzę spokojnego dnia! ❤😘
Ja mam wizytę o 10 u prowadzącej ciążę. Nie wiem czy mi zrobi usg bo miałam niecały tydzień temu. ;/ tak wyszły terminy. Ciekawa jestem ile przytyłam :p bo na początku przez 2 tygodnie już chyba 1kg od jednej wizyty do drugiej

Witam nowe Mamusie! W grupie raźniej! ☺️
@magnolia1505 też miałam fatalną noc. Obudziłam się z całą odrętwiałą lewą stroną, teraz bolą mnie plecy, albo coś w lędźwiach.
Ja ciekawa jestem jak to będzie jak wszystko się uda i kiedy dzieciątko wyjdzie, bo termin na 27.04, poprzednio 38+5 urodziłam. Ale to jeszcze tyle niewiadomych po drodze.
Umówiłam się w końcu na prenatalne na 9 października, to będzie 11+4. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo ciężki weekend za mną. Biegunka, zmęczenie, bóle głowy, mdłości. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty @dorotakovv

Witam nowe Mamusie! W grupie raźniej! ☺
@magnolia1505 też miałam fatalną noc. Obudziłam się z całą odrętwiałą lewą stroną, teraz bolą mnie plecy, albo coś w lędźwiach.
Ja ciekawa jestem jak to będzie jak wszystko się uda i kiedy dzieciątko wyjdzie, bo termin na 27.04, poprzednio 38+5 urodziłam. Ale to jeszcze tyle niewiadomych po drodze.
Umówiłam się w końcu na prenatalne na 9 października, to będzie 11+4. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo ciężki weekend za mną. Biegunka, zmęczenie, bóle głowy, mdłości. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty @dorotakovv

Oj ja też dzisiaj kiepsko spałam. Biodro tak mi zdrętwiało, że aż boli.. Cały czas mi się coś w brzuchu kotłowało. W końcu spałam na siedząco.. Strach pomyśleć co będzie później, jak dostaniemy brzuszków...

Cześć dziewczyny. Ja dziś bylam na pobraniu krwi i myslalam ze juz nie wysiedze w tej poczekalni tak mnie mdliło 🤢
Wizyta za tydzień i troche sie martwie bo mamy konflikt serologiczny, w pierwszej ciąży mialam podany antybiotyk ale już przy drugiej podobno moze to byc grozniejsze 🤔

To chyba było dziś coś dziwnego w nocy skoro wszystkie takie połamane i niewyspane. Ja jak się zobaczyłam dziś w lustrze to się przeraziłam i stwierdziłam, że od dziś chodzę wcześniej spać ;)

@emizior spokojnie, z prenatalnymi póki co ja zamykam stawkę 21.10 ;)

Witam nowe mamusie :)

pogoda paskudna, mały dał mi w nocy popalić, odrazu głupie myśli po co nam jescze drugie... Ehh, ktoś dziś ma wizytę? Chyba nie, więc czekamy do jutraa💪

U nas idą wszystkie 5 na raz, więc wieczory bywają koszmarami i też się czasem zastanawiam jakim cudem człowiek decyduje się świadomie na powtórkę z rozrywki 😂 Czasem myślę, że 2 nie ogarnę ;)

reklama
Mnie się już w 7. Czy 8. Tygodniu talia zgubiła. Czytałam że to niby przez macicę, ale czy dziecko nie jest teraz w podbrzuszu? Co ma talia do tego? :p

Ja mam wizytę o 10 u prowadzącej ciążę. Nie wiem czy mi zrobi usg bo miałam niecały tydzień temu. ;/ tak wyszły terminy. Ciekawa jestem ile przytyłam :p bo na początku przez 2 tygodnie już chyba 1kg od jednej wizyty do drugiej
Ja od początku ciąży schudłam 3 kg.

Dawaj znac jak po wizycie! Trzymam kciuki ❤🥰

Do góry