reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

No właśnie ja też myślałam że mamie i mojemu rodzeństwu powiem po pierwszym usg jak bd serduszko a dopiero we wrześniu teściom na Ur mojego męża ale sama już nie wiem. Człowiek sobie nawet nie zdaje sprawy z tego że tyle osób nagle stracilo ciążę albo jakieś biochemiczne masakra, też zawsze myślałam że jak na teście są dwie kreski to, się nie robiło żadnej bety i to oznacza tylko ciaze a jak się widzi fasolkę i serduszko na usg to wszystko ok to już tylko wyczekiwać do każdej wizyty a potem porodu a tu takie rzeczy się mogą wydarzyć ahh

reklama
Boże dziewczyny bardzo Wam współczuję strat :(
My mieliśmy zacząć powoli mówić po 1 USG to będzie mniej więcej 8 tc ale po tym co czytam to poważnie muszę to przemyśleć.
Ja rozpowiedzialam po pierwszym USG i biciu serduszka w 6 tyg. 3 tyg później krwawienie i poronienie. I trzeba było dzwonić i mówić o stracie albo kogoś spotkaliśmy i pytania o ciążę i dziecko. I to sprawia jeszcze większy ból. Dlatego teraz im dłużej tym lepiej nie mówić. W razie gdyby coś poszło nie tak będzie łatwiej.

No właśnie ja też myślałam że mamie i mojemu rodzeństwu powiem po pierwszym usg jak bd serduszko a dopiero we wrześniu teściom na Ur mojego męża ale sama już nie wiem. Człowiek sobie nawet nie zdaje sprawy z tego że tyle osób nagle stracilo ciążę albo jakieś biochemiczne masakra, też zawsze myślałam że jak na teście są dwie kreski to, się nie robiło żadnej bety i to oznacza tylko ciaze a jak się widzi fasolkę i serduszko na usg to wszystko ok to już tylko wyczekiwać do każdej wizyty a potem porodu a tu takie rzeczy się mogą wydarzyć ahh
Najlepiej to zobaczyc 2 kreski i odciac sobie internet na 9 miesiecy,bo googlanie tez nie pomaga;).Mysle ze musimy tez pamietac o tym ze bardzo duzo ciaz konczy sie dobrze,to juz chyba zalezy czy jest sie optymista czy pesymista,ja urodzona pesymistka tak jak moj tata i moj synek hah

Ja rozpowiedzialam po pierwszym USG i biciu serduszka w 6 tyg. 3 tyg później krwawienie i poronienie. I trzeba było dzwonić i mówić o stracie albo kogoś spotkaliśmy i pytania o ciążę i dziecko. I to sprawia jeszcze większy ból. Dlatego teraz im dłużej tym lepiej nie mówić. W razie gdyby coś poszło nie tak będzie łatwiej.
Tak samo bylo u mnie,co bylo straszne

Chodzi za mna hamburger z Mc....mialam pare dni temu brak apetytu a teraz od wczoraj normalnie,z naciskiem na tego hamburgera hah,warzywka tez za mna chodza,sprobowalam kapustu kiszonej,i jakas taka mega slona mi sie wydaje ale moze taka w slioku sie trafila.
Cycki moje mnie martwia bo niby ciut wieksze a moge je normalnie sciskac,ehh

Mnie piersi już mniej bolą chyba że ścisne to wtedy bolą, czasem cos zakłuje w jajniku albo w podbrzuszu, no od słodyczy mnie odrzuciło w sensie skubne troszkę ale nie tak, jak, kiedyś garściami. Zobaczymy co to w środę na pierwszej wizycie ahh

reklama
Mam tak samo, akcja serca stanela w 12tc, wiec nawet to ze bije serce to nic pewnego :(

Ja poczekam najdluzej jak bede w stanie :)
Popieram u mnie serce przestało bić w 9 tyg..
A mój mężczyzna tak się cieszył ze będzie tatusiem i wszystkim znajomym się pochwalił i duuupa
Teraz nie mówimy nikomu myśle ze do 16tyg i modlimy się żeby był szczęśliwy finał

Do góry