reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dobrze, że udało mi się zapisać na dzisiaj do endokrynologa bo on stwierdził, że jednak TSH 3,3 w 14 tc to za dużo i skierował mnie na pilne powtórzenie TSH, ATG, aTPO i FT4 i jeśli wyjdą za wysoko to wtedy muszę zacząć przyjmować Euthyrox, ale póki co czekam na badania i na konsultacje z nim.
Także jednak jak widać nie ma co siać paniki, ale jak coś niepokoi szczególnie w ciąży to najlepiej skonsultować to z lekarzem 😊
Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkim udanego weekendu! 😘

Ostatnia edycja:
reklama
Ja zaczelam wielo kiedy zadne ale to zadne pampersy nie odpowiadaly dziexiecej pupie, rany do miesa, a mam wrazliwych alergikow, warto poczytac jaki syf jest w pampersach.
Sa podstawowe rozmiary, noworodkowy 2,5-5kg i onesize, a potem male onesize i wieksze, zalezy od gabarytow dziecka.

Ile trzeba? To zalezy ale optymalnie to ok 12-15zmian, i tu zalezy czego chce sie uzywac, sa pieluchy tylu kieszonka, sa all in one, sa otulacze i otulacze welniane (z dzianiny lub tkaniny) oczywiscie delikatne i niegryzace,ja najbardziej lubie welne bo lanolinuje sie ja raz na 2-3miesiace kupy splukuja sie bez problemu, a miedzy uzyciami welne sie wietrzy. Zwykle otulacze PUL pierze co zmiana. Wklady i formowanki sa rozne' bawelniane' lniane' konopne' do wyboru do koloru.
Oboje odpieluchowali mi sie przed 18miesiacem' i mysle ze wielo i obserwacja dziecka grala tu wielka role ;)

Ps. Sorki za te apostrofy ale zniknal mi przecinek na klawiaturze w telefonie
O ludzie brzmi to mi na mocno skomplikowane 🙈🙈🙈! Ale co sie wietrzy a nie pierze? 😝

pewnie przez te zakupy bo się namęczyłaś. Ja tak mialam w poniedziałek zachciało mi się sprzątać caly dom a we wtorek zaczęłam plamic. Nie ruszam się ewentualnie cos tam na obiad zrobię i nic więcej leżę😊😊
A ja wczoraj. Poszlam na zakupy, polatałam po mieście, siatki trochę za ciężkie i jak wróciłam do domu to brzuch mnie bolał jak nigdy. Na szczęście bez plamienia. To jednak nie są zarty i na serio musimy o siebie dbać i się oszczędzać :) jak poleżałam jakiś czas to przeszło.

Hej dziewczyny! Mi dziś chyba macica intensywnie rosnie, bo od rana trochę pobolewa aż po ledzwie. A robiłam jeszcze zupę krem z papryki, nastałam sie przy dłubanie tych pieprz... skórek i plecy myslalam, ze mi pękną. Położyłam sie, brzuch trochę twardnial, ale odpoczęłam i juz miękki😉

Czekam niecierpliwie na poniedziałkowa wizytę, ostatni raz byłam w 7 tygodniu, a dziś zaczynam 13... 5 tygodni przerwy od lekarza miałam, wiec mam lekki stres. A idę tez nie do swojego, do mojego dopiero 8 października. Słuchałam wczoraj serduszka, ładnie bije i dość wysoko je juz złapałam. Tak posrodku miedzy pępkiem a piczka😜

Co do pieluch to o wielorazowych nie mam pojęcia, ale co do ilości to na start żadna z nas nie będzie w stanie sobie tego oszacować. Dzieci karmione piersią mogą robic 10 kup dziennie albo 1 na 10 dni i obie wartości są w normie! Ja trafiłam na giganta, który robił ich 10 dziennie... wiec nasz dzień wyglądał tak - ja niemogąca dojść do siebie po cc siedziałam na fotelu, a mąż latał z małym na rękach miedzy przewijakiem a mna😂 i tylko mi donosił małego na cycka, a potem z kupa na przewijak😜 całe szczęście, ze miał aż miesiąc wolnego! A mały w ciagu dnia malutko spał... ale dzieki temu noce były ok😉
A No i z ciekawostek miałam apke „Happy baby” i tam sobie zaznaczyłam która piersią karmie i ile czasu (naprawdę łatwo zapomnieć, która ostatnio sie karmiło, a przy moim nawale bałam sie zatorów, wiec notowałam) i w pierwszych tygodniach dziennie wychodziło po ok.6 godzin karmienia😱

Perth, Western Australia. Moja dzielnica to Karrinyup :) Latem, najlepsza pogoda na świecie. Nawet jak jest 40 stopni to bryza od oceanu powoduje, że jest przyjemnie. I wilgotność powietrza jest niska, więc dla mnie jak nie ma 30 stopni to jest za zimno 🤣
Jeeeeju podejrzałam na mapach Google, ale macie tam pięknie! Zazdroszczę! Może nas kiedyś zaprosisz tak forumowo?😂
Btw. Szkoda, ze nie dostajecie l4 w ciazy, bo juz sobie wyobrażam jak bym spędzała całe dnie na plazy😍

Leżę zdenerwowana, bo odrazu myślenie co się dzieje. Ja nie sprzątam, jest brudno, bałagam, ale trudno.
Nic będę robić, jezcze na spokojnie mogę gotować, ale nie dziś.
Leż i odpoczywaj. Wszystko inne może poczekać. Mnie dziś znowu boli głowa, fakt nie tak bardzo jak wczoraj ale się męcze. Zrobiłam tylko obiad i też poleguje. Mąż właśnie zabrał Młodego do sklepu na zakupy więc mam chwile ciszy dla siebie❤
Jeśli same się nie uszanujemy to nikt nas nie uszanuje, także dziewczyny nie wszystko za wszelką cene. Lepiej siąść, odpocząć, położyć się niż później jeszcze gorzej się czuć :)

A ja poszłam na zakupy, umeczyłam się jak koń po westernie. No i na bieliźnie bezowa plamka i już stres. Trochę po lewej stronie brzuch czuję. Leżę i w nosie 😝mam obiad i gotowanie. Myślę o L4, bo za duzo mam na głowie.
Mąż ledwo chodzi stęka na te lumbago, nie wiem jak mamy funkcjonować, bo nie jest w stanie w niczym mi pomóc.
Jego matka 84 lata obsesyjnie dążyła do endoprotezy kolana, jest po operacji w Konstancinie i sracila kontakt z rzeczywistością, gada głupoty przez telefon.
Zatem taka sobota. 🙈🙈🙈
Oszczędzaj sie. Tam z plamieniem juz sie uspokoiło?
Jak sie czujesz?

Dobrze, że udało mi się zapisać na dzisiaj do endokrynologa bo on stwierdził, że jednak TSH 3,3 w 14 tc to za dużo i skierował mnie na pilne powtórzenie TSH, ATG i aTPO i jeśli wyjdą pozytywne to wtedy muszę zacząć przyjmować Euthyrox, ale póki co czekam na badania i na konsultacje z nim.
Także jednak jak widać nie ma co siać paniki, ale jak coś niepokoi szczególnie w ciąży to najlepiej skonsultować to z lekarzem 😊
Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkim udanego weekendu! 😘
Jesteśmy już odpowiedzialne za maleńkie życie w nas i kazda niepokoj wrecz lepiej skonsultować z lekarzem.
Zdrowka 😘

reklama
Jeeeeju podejrzałam na mapach Google, ale macie tam pięknie! Zazdroszczę! Może nas kiedyś zaprosisz tak forumowo?😂
Btw. Szkoda, ze nie dostajecie l4 w ciazy, bo juz sobie wyobrażam jak bym spędzała całe dnie na plazy😍
Zapraszam serdecznie :D Przed Covidem z wizą turystyczną nie było żadnych problemów, załatwiało się online :) Teraz stan jest zamknięty. Nawet do innych części Australii nie można podróżować. Plus jest taki, że u nas nie ma aktywnych przypadków Covid i żyje się dość normalnie :) Na razie jeszcze za często mnie mdli, żebym mogła się cieszyć plażą i spacerami ;) Ale teraz mamy długi weekend więc sobie odpocznę. Jutro robimy grilla na plaży ze znajomymi. Mam nadzieję, że będę miała lepszy dzień :)

Do góry