pewnie przez te zakupy bo się namęczyłaś. Ja tak mialam w poniedziałek zachciało mi się sprzątać caly dom a we wtorek zaczęłam plamic. Nie ruszam się ewentualnie cos tam na obiad zrobię i nic więcej leżęA ja poszłam na zakupy, umeczyłam się jak koń po westernie. No i na bieliźnie bezowa plamka i już stres. Trochę po lewej stronie brzuch czuję. Leżę i w nosie mam obiad i gotowanie. Myślę o L4, bo za duzo mam na głowie.
Mąż ledwo chodzi stęka na te lumbago, nie wiem jak mamy funkcjonować, bo nie jest w stanie w niczym mi pomóc.
Jego matka 84 lata obsesyjnie dążyła do endoprotezy kolana, jest po operacji w Konstancinie i sracila kontakt z rzeczywistością, gada głupoty przez telefon.
Zatem taka sobota.
reklama
Monika2211
Fanka BB :)
Piękna, teraz liczysz się tylko Ty i nowe życie, które w Tobie mieszka. Czas zwolnić obroty i zadbać o siebie. Jeśli czujesz, że jest Ci ciężko, to nie masz się nad czym zastanawiać. Zwłaszcza przy tendencji do plamień, już samych w sobie stresujących. I to nie żaden egoizm, to troska o życie, za które od początku jest się odpowiedzialnym Sobota jeszcze nie dobiegła końca więc teraz leż, leż i już tylko leżA ja poszłam na zakupy, umeczyłam się jak koń po westernie. No i na bieliźnie bezowa plamka i już stres. Trochę po lewej stronie brzuch czuję. Leżę i w nosie mam obiad i gotowanie. Myślę o L4, bo za duzo mam na głowie.
Mąż ledwo chodzi stęka na te lumbago, nie wiem jak mamy funkcjonować, bo nie jest w stanie w niczym mi pomóc.
Jego matka 84 lata obsesyjnie dążyła do endoprotezy kolana, jest po operacji w Konstancinie i sracila kontakt z rzeczywistością, gada głupoty przez telefon.
Zatem taka sobota.
P
pożegnanie
Gość
Leżę zdenerwowana, bo odrazu myślenie co się dzieje. Ja nie sprzątam, jest brudno, bałagam, ale trudno.pewnie przez te zakupy bo się namęczyłaś. Ja tak mialam w poniedziałek zachciało mi się sprzątać caly dom a we wtorek zaczęłam plamic. Nie ruszam się ewentualnie cos tam na obiad zrobię i nic więcej leżę
Nic będę robić, jezcze na spokojnie mogę gotować, ale nie dziś.
Monika2211
A gdzie konkretnie mieszkasz? Planuję za pośrednictwem Google odwiedzić Twoje rejonyGdzie tam. Ja w życiu tak nie zmarzłam jak w Australii U nas teraz wczesna wiosna i pogoda kapryśna ale za chwilę będzie lepiej, ale zima jest okropna. Na dworze ok, bo rzadko temp spada poniżej 10 stopni, ale w domu masz 15 - 16 stopni Tutaj budynki nie są izolowane, okna pojedyncze, jak wiatr wieje to firanki fruwają. Kocyki elektryczne ratują nam życie w tym roku
P
pożegnanie
Gość
Monika bardzo trafne, dziękuję !Piękna, teraz liczysz się tylko Ty i nowe życie, które w Tobie mieszka. Czas zwolnić obroty i zadbać o siebie. Jeśli czujesz, że jest Ci ciężko, to nie masz się nad czym zastanawiać. Zwłaszcza przy tendencji do plamień, już samych w sobie stresujących. I to nie żaden egoizm, to troska o życie, za które od początku jest się odpowiedzialnym Sobota jeszcze nie dobiegła końca więc teraz leż, leż i już tylko leż
W tym tygodniu przyjedzie Mama ❤ juz mi pomóc.
Nie rozumiem skąd ta plamka, bo nic takiego ostanio sie nie działo. Leżę cały weekend, nie sądziłam, że zakupy które nie nosze - mam wózek na zakupy, więc pcham go, tak mnie umęczą. W tej durnej biedronce nie ma wózków, tylko takie koszyczki, bo to skep turbo pierdolnik i wózki się nie mieszczą, zatem największy wysiłek to wyjecie tych zakupów z tego koszyka, bo to skłony, albo delikatne przysiady, starałam się robić to bardzo ostrożnie.
P
pożegnanie
Gość
Dzieki kochana!Nie denerwuj się, moj lekarz powiedzial ze najważniejsze, że nie ma krwawienia. Stres i nerwy tez swoje robią Ale nic nie poradzimy, jedynie leżenie i leki a resztę dzidzie nasze muszą zrobić ale one są twarde
Zgadzam sie, po prostu denerwuje się na siebie. Siostra mieszka jakies 7km ode mnie, ale myślę zanim ona tu przyjedzie i zrobi te zakupy, to ja wrócę. No i będę teraz juz na pewno prosić o pomoc.
Ja zaczelam wielo kiedy zadne ale to zadne pampersy nie odpowiadaly dziexiecej pupie, rany do miesa, a mam wrazliwych alergikow, warto poczytac jaki syf jest w pampersach.No właśnie pieluchy wielo na początek wydają się drogie...ile takich trzeba mieć żeby spokojnie nie zabrakło? Czy są modele które rosną trochę z pupka dziecka? I jak wybrać te dobre? Boje się też tego że wydam kasę na szajs i będę odparzenia leczyć.
Sa podstawowe rozmiary, noworodkowy 2,5-5kg i onesize, a potem male onesize i wieksze, zalezy od gabarytow dziecka.
Ile trzeba? To zalezy ale optymalnie to ok 12-15zmian, i tu zalezy czego chce sie uzywac, sa pieluchy tylu kieszonka, sa all in one, sa otulacze i otulacze welniane (z dzianiny lub tkaniny) oczywiscie delikatne i niegryzace,ja najbardziej lubie welne bo lanolinuje sie ja raz na 2-3miesiace kupy splukuja sie bez problemu, a miedzy uzyciami welne sie wietrzy. Zwykle otulacze PUL pierze co zmiana. Wklady i formowanki sa rozne' bawelniane' lniane' konopne' do wyboru do koloru.
Oboje odpieluchowali mi sie przed 18miesiacem' i mysle ze wielo i obserwacja dziecka grala tu wielka role
Ps. Sorki za te apostrofy ale zniknal mi przecinek na klawiaturze w telefonie
Idz do fizjoterapeuty uroginekologicznego' wzmocnisz miesnie dna miednicy i bedzie dobrze' czy to sn czy cc niewiele w tej kwestii zmieni' dno miednicy cierpi cala ciazeHej dziewczyny dawno mnie tutaj nie było ale bardzo źle się czułam + chory trzylatek w domu nie pomagał haha ha my dziś 12 + 3 dolegliwości trochę ustają więc wracam )
Termin na 6.04 bez zmian
mam do was dwa pytania
1. czy znacie już płcie ? Za tydzień wiec 13+ 3 mam prenatalne - przeczuc kompletnie ZERO!! (W domu córka)
I tak myśle czy coś już mi powie
2. jak to jest z „planowana cesarka” / „cesarka na życzenia”.. zaświadczenie od psychiatry podobno się załatwia i wtedy cię tną... ja Pomijając strach po pierwszym porodzie który trwał 4 dni w sumie (3 dni boli w domu bez rozwarcia skorcze co 20min dlatego odsyłali do domu) mam mega problemy urologiczne krótko mówiąc nietrzymanie moczu Kicham i leci.. jestem przerażona ze po drugim porodzie problem sie pogłębi byłam na konsultacji laserowej ale lekarz powiedział szczerze - moze
Pomoc na 6msc a może na 2 lata - pewności nikt nie daje...
Zastanawiam się czy jest to podstawa do cesarki...
reklama
Myszko
Perth, Western Australia. Moja dzielnica to Karrinyup Latem, najlepsza pogoda na świecie. Nawet jak jest 40 stopni to bryza od oceanu powoduje, że jest przyjemnie. I wilgotność powietrza jest niska, więc dla mnie jak nie ma 30 stopni to jest za zimnoA gdzie konkretnie mieszkasz? Planuję za pośrednictwem Google odwiedzić Twoje rejony