reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Miałam dzisiaj badanie krwi i wszystko ok, poza TSH 3,3, a na początku ciąży miałam 2,0. Czy to normalne, że TSH rośnie w ciąży czy powinnam zacząć się martwić? 😱

A przy okazji, powiedziałam dzisiaj w pracy mojej szefowej o ciąży i bardzo ciepło to przyjęła 🤗
Pogratulowała, omówiliśmy plan działania co dalej, na ten moment zadeklarowałam, że będę pracować do końca roku, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu czy jednak do grudnia czy do stycznia, zobaczymy jak dam radę 😊 ale póki mam Home Office to praca to dla mnie przyjemność 🤪
Ale cieszę się, że koty za płoty i teraz już z górki 😃

No stanowczo zzza wysokie...
Bierzesz jakieś leki na tarczycę
No właśnie nie, nigdy nie miałam problemów z tarczycą, zawsze miałam w granicy 1,5 - 2,0 a teraz w ciągu miesiąca wzrosło do 3,3 🤷🏻‍♀️
07.10 mam wizytę u prowadzącej to nie wiem czy poczekać czy skonsultować się wcześniej z endokrynologiem (o ile będą miejsca 🤷🏻‍♀️).

No właśnie nie, nigdy nie miałam problemów z tarczycą, zawsze miałam w granicy 1,5 - 2,0 a teraz w ciągu miesiąca wzrosło do 3,3 🤷🏻‍♀️
07.10 mam wizytę u prowadzącej to nie wiem czy poczekać czy skonsultować się wcześniej z endokrynologiem (o ile będą miejsca 🤷🏻‍♀️).
Niee napisz do niej..
Ja bym nie czekała...
Ja po poronionej miałam 3.47... Dostałam leki odrazu od tej ciąży... Euthyrox 25 i mam teraz 1.99 dalej biorę leki

Mnie wykreca ale pije taki 100procent bez rozcieńczania . Czego się nie robi dla zdrowia haha Szczególnie że piło się w życiu wiele gorszych a niezdrowych rzeczy %%% 😆
Please !!!! daj namiary na ten sok :) rano mam normalny brzuch, ale wieczorem jak mi te jelita wywali to stóp nie widzę, i w ogóle to mam wrażenie ,że tak przytyłam ... i kulam się jak słoń :)

Modesty - intrygujesz mnie z podejściem do życia, aż korci, żeby napisac młoda jesteś życia nie znasz . Myślę, ze kwestię rajstopek i sukienek/spódniczek do piaskownicy zweryfikuje życie. Wymywanie piasku z cipki nie jest przyjemne, a bedziesz chciała i tego jestem pewna, zeby Twojemu dziecku było wygodnie mimo stylu jaki lubisz. Znajdzesz rozwiązania ;)
P.S. Mam kolezankę, która uwielbia podobny styl ubierania, dzieciaki też tak ubiera, wyprowadzili się za miasto i rewelacyjnie się odnajdują.

Miałam dzisiaj badanie krwi i wszystko ok, poza TSH 3,3, a na początku ciąży miałam 2,0. Czy to normalne, że TSH rośnie w ciąży czy powinnam zacząć się martwić? 😱
Normalne ze rośnie, bo dziecko z ciebie ciągnie, wynik do pilnej konsultacji z endokrynologiem,
Przed ciązą miałam ok2,5, w ciązy 1,9 i zbijamy do 1
Jest za wysoki- tak jak dziewczyny piszą - dzwoń do lekarza

Temat pieluszek - laski , które temat chcą rozwinąc tamat napiszcie, co się u was sprawdziło, na co zwrócic uwagę. Co prawda przeszła mi ta wersja przez głowę, ale nie zagłebiłam jeszcze tematu.

specjaliści ... ja mam wrazenie, ze z ciążą i maluchami to taki super rynek, jak ze ślubami.
Wizyta prywatna 200, ale juz wizyta w ciązy 250. Urodzisz to tak straszą, że biegasz od specjalisty do specjalisty i płacisz bo na nfz to wizyta za rok.

Do endokrynologa na nfz muszą cię przyjąć do 7 dni.
Prywatnie są teleporady, jak masz jakiegoś mistrza w swojej miejscowości to próbuj.

Dzięki teleporadom, dostąłam się do endo, do której terminy prywatnie to ponad pół roku czekania,i teraz sama mi ustawia terminy ( badania co 3 tygodnie ) , na nfz tez idę 9 żeby mieć skierowania na fundusz)

reklama
Do endokrynologa na nfz muszą cię przyjąć do 7 dni.
Prywatnie są teleporady, jak masz jakiegoś mistrza w swojej miejscowości to próbuj.

Dzięki teleporadom, dostąłam się do endo, do której terminy prywatnie to ponad pół roku czekania,i teraz sama mi ustawia terminy ( badania co 3 tygodnie ) , na nfz tez idę 9 żeby mieć skierowania na fundusz)
Kurde a mi moja gin wystawia recepte... Dzwon zapytaj.. Przy takim wysokim tsh powinnaś leki brać...

Do góry