reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Miałam dzisiaj badanie krwi i wszystko ok, poza TSH 3,3, a na początku ciąży miałam 2,0. Czy to normalne, że TSH rośnie w ciąży czy powinnam zacząć się martwić? 😱

A przy okazji, powiedziałam dzisiaj w pracy mojej szefowej o ciąży i bardzo ciepło to przyjęła 🤗
Pogratulowała, omówiliśmy plan działania co dalej, na ten moment zadeklarowałam, że będę pracować do końca roku, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu czy jednak do grudnia czy do stycznia, zobaczymy jak dam radę 😊 ale póki mam Home Office to praca to dla mnie przyjemność 🤪
Ale cieszę się, że koty za płoty i teraz już z górki 😃

No stanowczo zzza wysokie...
Bierzesz jakieś leki na tarczycę
No właśnie nie, nigdy nie miałam problemów z tarczycą, zawsze miałam w granicy 1,5 - 2,0 a teraz w ciągu miesiąca wzrosło do 3,3 🤷🏻‍♀️
07.10 mam wizytę u prowadzącej to nie wiem czy poczekać czy skonsultować się wcześniej z endokrynologiem (o ile będą miejsca 🤷🏻‍♀️).

No właśnie nie, nigdy nie miałam problemów z tarczycą, zawsze miałam w granicy 1,5 - 2,0 a teraz w ciągu miesiąca wzrosło do 3,3 🤷🏻‍♀️
07.10 mam wizytę u prowadzącej to nie wiem czy poczekać czy skonsultować się wcześniej z endokrynologiem (o ile będą miejsca 🤷🏻‍♀️).
Niee napisz do niej..
Ja bym nie czekała...
Ja po poronionej miałam 3.47... Dostałam leki odrazu od tej ciąży... Euthyrox 25 i mam teraz 1.99 dalej biorę leki

Mnie wykreca ale pije taki 100procent bez rozcieńczania . Czego się nie robi dla zdrowia haha Szczególnie że piło się w życiu wiele gorszych a niezdrowych rzeczy %%% 😆
Please !!!! daj namiary na ten sok :) rano mam normalny brzuch, ale wieczorem jak mi te jelita wywali to stóp nie widzę, i w ogóle to mam wrażenie ,że tak przytyłam ... i kulam się jak słoń :)

Modesty - intrygujesz mnie z podejściem do życia, aż korci, żeby napisac młoda jesteś życia nie znasz . Myślę, ze kwestię rajstopek i sukienek/spódniczek do piaskownicy zweryfikuje życie. Wymywanie piasku z cipki nie jest przyjemne, a bedziesz chciała i tego jestem pewna, zeby Twojemu dziecku było wygodnie mimo stylu jaki lubisz. Znajdzesz rozwiązania ;)
P.S. Mam kolezankę, która uwielbia podobny styl ubierania, dzieciaki też tak ubiera, wyprowadzili się za miasto i rewelacyjnie się odnajdują.

Miałam dzisiaj badanie krwi i wszystko ok, poza TSH 3,3, a na początku ciąży miałam 2,0. Czy to normalne, że TSH rośnie w ciąży czy powinnam zacząć się martwić? 😱
Normalne ze rośnie, bo dziecko z ciebie ciągnie, wynik do pilnej konsultacji z endokrynologiem,
Przed ciązą miałam ok2,5, w ciązy 1,9 i zbijamy do 1
Jest za wysoki- tak jak dziewczyny piszą - dzwoń do lekarza

Temat pieluszek - laski , które temat chcą rozwinąc tamat napiszcie, co się u was sprawdziło, na co zwrócic uwagę. Co prawda przeszła mi ta wersja przez głowę, ale nie zagłebiłam jeszcze tematu.

specjaliści ... ja mam wrazenie, ze z ciążą i maluchami to taki super rynek, jak ze ślubami.
Wizyta prywatna 200, ale juz wizyta w ciązy 250. Urodzisz to tak straszą, że biegasz od specjalisty do specjalisty i płacisz bo na nfz to wizyta za rok.

Do endokrynologa na nfz muszą cię przyjąć do 7 dni.
Prywatnie są teleporady, jak masz jakiegoś mistrza w swojej miejscowości to próbuj.

Dzięki teleporadom, dostąłam się do endo, do której terminy prywatnie to ponad pół roku czekania,i teraz sama mi ustawia terminy ( badania co 3 tygodnie ) , na nfz tez idę 9 żeby mieć skierowania na fundusz)

reklama
Do endokrynologa na nfz muszą cię przyjąć do 7 dni.
Prywatnie są teleporady, jak masz jakiegoś mistrza w swojej miejscowości to próbuj.

Dzięki teleporadom, dostąłam się do endo, do której terminy prywatnie to ponad pół roku czekania,i teraz sama mi ustawia terminy ( badania co 3 tygodnie ) , na nfz tez idę 9 żeby mieć skierowania na fundusz)
Kurde a mi moja gin wystawia recepte... Dzwon zapytaj.. Przy takim wysokim tsh powinnaś leki brać...

Do góry