reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wspaniale się czyta tak silne i pozytywne osoby jak Ty. Zrobiłaś mi dzień - dziękuję.
Życzę Ci by ta siła, optymizm i zdrowa równowaga nigdy Cię nie opuściły a los doświadczał tylko pozytywnymi zdarzeniami.
Dziekuje Kochana❤️ Tobie i Wszystkim tego zycze! to tez nie tak ze zawsze mam takie nastawienie, zreszta tu na forum tez juz dzielilam sie obawami jak zaczynalam z insulina albo ze sie boje prenatalnych. Ale staram sie nie popadac nigdy w panike czy rozpacz bo robie co moge i tyle. Podziwiam dziewczyny po poronieniach ze walcza i daja rade! A tylko spokoj moze nas uratowac! Tez duzo teraz czytam ksiazek i ogladam filmy zeby za duzo nie myslec czasem😀

reklama
Hej, dziewczyny dziś 12+3 tc, mam dziś wizyte na 13:45 :) rano, byłam, na pobieraniu krwi do, badań prenatalnych które mam w poniedziałek.

Dziewczyny nie nakręcajcie się brak objawów to, nie powód do zmartwień nie jedna by się cieszyła. Moim jedynym objawem to węch... Śmieci wynosić nie mogę bo mnie od razu dźwiga :p więc zadanie przeszło na męża haha a tak zero... Zero bólów, zero bólów piersi, żadnych biegunek wymiotów itd świetnie się czuję a nawet na rowerze śmigam z dziewczynami na wycieczkę jak jest pogoda np wczoraj :)
Każdy gin zabrania czytać internetu jeśli chodzi o ciąże bo kobieta się tylko nakręca a okazuje się że nic poważnego jej nie ma.... Najlepiej czekać na wizytę i wtedy się człowiek, wszystkiego dowie. Ja jak czuję jakąś niepewnosc używam detektor tętna płodu słyszę serduszko i od razu mi lepiej :)

A na obiad barszcz z grzankami :)

Mi maz wczoraj nagadał, przespałam się z tym i faktycznie dziś się już tak nie stresuje. Przecież USG i pappa to dwie różne metody a niektórzy twierdzą że pappa to tylko statystyki. Na wynik już nie mam wpływu więc nie będę się nakręcać. Maz mówi zeby zaufać lekarzowi że skoro po USG powiedział że ryzyko jest minimalne i myśli że po pappa też wykluczy choroby to wie co mówi.l bo nie jeden przypadek widział i on mnie prowadzi a nie specjaliści z internetu (tu nie chodzi o was tylko o inne strony niby medyczne).
Taka mała anegdotka: kiedyś jak zle się czułam i czekałam na wyniki badań wpisałam swoje objawy do internetu i wiecie co mi było? Ewidentny rak prostaty.

A ja zbieram się zaraz do endokrynologa.
Może mi ktoras z Was przybliżyć co on będzie mi robic? W sensie jak te badania wyglądają?
Ja musialam na wizyte miec ze sobą usg tarczycy i wyniki porobione tsh, ft3,ft4, anty to i cos tam jeszcze. Sprawdzila wszystko, pozniej kazala mi się rozebrać od pasa w górę popatrzyla na mnie podotykala szyi i tyle i leki dala. Kazala wyniki zrobic znowu po 4tyg i jak cos to dzwonic jeśli nie spadnie zeby zwiększyć dawkę.

Ja musialam na wizyte miec ze sobą usg tarczycy i wyniki porobione tsh, ft3,ft4, anty to i cos tam jeszcze. Sprawdzila wszystko, pozniej kazala mi się rozebrać od pasa w górę popatrzyla na mnie podotykala szyi i tyle i leki dala. Kazala wyniki zrobic znowu po 4tyg i jak cos to dzwonic jeśli nie spadnie zeby zwiększyć dawkę.
Ja usg nigdy nie miałam. To moja pierwsza wizyta. Wyniki z krwi mam i to kazali tylko mieć. A co masz stwierdzone?

reklama
Dokładnie, mnie też to forum trochę dobija. Tez wkręcam siebie niepotrzebnie jak czytam. Mijam posty o poronieniach, a czytam o wizytach i pięknych serduszkach ❤️❤️

Ja czekałam az wyzdrowieje mam jeszcze lekko zapchany nos ale tak delikatnie. Myślicie, że to może wpłynąć na wyniki morfologii i moczu? W piątek mam zamiar jechać i zbadać
Troszke może,ja poszlam na badania tydzien po przeziębieniu cos tam wypadlo ze skali ale lekarz powiedzial ze ok😁

Do góry