P
pożegnanie
Gość
Hahahaha to Mąż pije a Ty zagryzasz orzechem! Tylko uważaj tu dziewczyny za mężów kaca miały !@Dzidziu dzięki jeszcze czerwone wino mi zostało ze starań
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hahahaha to Mąż pije a Ty zagryzasz orzechem! Tylko uważaj tu dziewczyny za mężów kaca miały !@Dzidziu dzięki jeszcze czerwone wino mi zostało ze starań
Zdrówka, kuruj się [emoji846]Witam się z wieczora. Nic się nie odzywałam bo coś mnie rozkłada od wczoraj. Wczoraj w pracy tak mnie głowa bolała że nie mogłam wysiedzieć dzisiaj wzięłam sobie wolne bo od rana to samo ale na wieczór jeszcze stan podgorączkowy 37,5. Czuje się fatalnie. Jutro idę po L4 bo normalnego urlopu już mi chyba ze trzy dni tylko zostało do końca roku...
Gratulacje pozytywnych dzisiejszych wizyt [emoji3590]
Czego to się nie robi dla dziecka :-)Będzie dobrze nie martw się na zapas dopóki nie masz wyników!! Ja byłam załamana jak wyszło że mam cukrzycę po dzisiejszej wizycie u diabetolog się poryczalam ale zaraz vsie ogarnęłam zajechałam do sklepu kupiłam to co mogę jeść i powiem Ci że wszystkie pomiary mam w normie [emoji4][emoji4] a lekarka powiedziała że daje mi tydzień przy takich wysokich wynikach i będziemy insulinę włączać. Mam zamiar zawalczyć!! a nie jest to łatwe bo większości rzeczy które jadłam teraz mogę sobie o nich pomarzyć , najwyżej będę jedną z niewielu które na porodówkę będzie szła chudsza niż przed ciążą [emoji23][emoji23][emoji23]
Gratulacje [emoji173] oby mięśniak nadal nie przeszkadzałHej jestem już po USG. Dziecko pięknie urosło do 3.71cm[emoji3059]. Wszystko dobrze, machal rączka, serduszko pięknie biło. Zero zastrzeżeń. Jedynie co to miesniak, urósł już do 8cm[emoji26] ale jest w miejscu gdzie nie powinien przeszkadzać dziecku i ból brzucha to przez to G...no[emoji35]
Można i poronić w 20 tyg, można też urodzić martwe dziecko albo dziecko może umrzeć po porodzie, może też wpaść pod samochód w wieku 10 lat albo dożyć starości. Wszystko się może zdarzyć. Już zawsze będziemy się martwić o nasze dzieci nieważne ile będą miały lat. Najważniejsze to nie dać się ponieść tym złym myślom, bo przez to ucieka nam to co jest teraz. To jest ważne. Nasze dzieci potrzebują żebyśmy były spokojne żeby mogły rozwijać się zdrowo i spokojnie [emoji173]Ja sie niestety naczytalam o poronieniach miedzy 13. a 16. tygodniem, ze spokoju mi to nie daje. Masakra. Internet powinien byc zabroniony w ciazy!
Tak bardzo chcialabym sie wyluzowac i po prostu cieszyc sie ta ciaza, no ale jakos nie moge[emoji22]
Tak, może niby powodować kretynizm, ale nigdy się z tym nie spotkałam. Tez nie miałam badanego tsh w poprzednich dwóch ciążach, a mogło być podwyższone.Ja tez bym pewnie nie sprawdzala bo w uk nie bada sie tsh w ciazy jesli nie zleci rodzinny,prywatna ginekolog powiedziala ze dobrze zebym sprawdzila bo za wysokie tsh moze powodowac kretynizm?
Tak czytam o tym i czy ja dobrze rozumiem ze jak ma sie niedoczynnosci to tsh jest wysokie?
Kuruj się i zdrowiej!!!!Witam się z wieczora. Nic się nie odzywałam bo coś mnie rozkłada od wczoraj. Wczoraj w pracy tak mnie głowa bolała że nie mogłam wysiedzieć dzisiaj wzięłam sobie wolne bo od rana to samo ale na wieczór jeszcze stan podgorączkowy 37,5. Czuje się fatalnie. Jutro idę po L4 bo normalnego urlopu już mi chyba ze trzy dni tylko zostało do końca roku...
Gratulacje pozytywnych dzisiejszych wizyt [emoji3590]
Graaatuacje❤❤❤! Piękne Dziecie ❤! Rosnijcie zdrowo!Wpadam tylko wrzucić zdjęcia, doczytam was jak już będę w łóżku. Dzisiaj pełny serwis, pierwsze zdjęcie brzucha, które zrobiłam i zdjęcie z usg. Niestety nie mam zdjęcia całego dziecka. 13+2Zobacz załącznik 1179464Zobacz załącznik 1179465
Dziekuje - pieknie napisaneMożna i poronić w 20 tyg, można też urodzić martwe dziecko albo dziecko może umrzeć po porodzie, może też wpaść pod samochód w wieku 10 lat albo dożyć starości. Wszystko się może zdarzyć. Już zawsze będziemy się martwić o nasze dzieci nieważne ile będą miały lat. Najważniejsze to nie dać się ponieść tym złym myślom, bo przez to ucieka nam to co jest teraz. To jest ważne. Nasze dzieci potrzebują żebyśmy były spokojne żeby mogły rozwijać się zdrowo i spokojnie [emoji173]
Kolejna mammografia, biopsja i oczekiwanie na wynik. Teraz najgorsze, bo niewiadomo kiedy. Jak zadzwonią to znaczy, że coś nie tak i umówią wizytę, jak nie to wynik przyjdzie na stronę. Nawet nie wiem ile mniej więcej się czeka na wynik. Nie byłam z mama, bo miałam wtedy usg a ona nie dopytała.Graaatuacje[emoji173][emoji173][emoji173]! Piękne Dziecie [emoji173][emoji7][emoji3059]! Rosnijcie zdrowo[emoji10]!
A jam tam dzis badanie Mamy?
Mocno trzymam kciuki za wynik na stronie! ! Trzymajcie się babeczkiKolejna mammografia, biopsja i oczekiwanie na wynik. Teraz najgorsze, bo niewiadomo kiedy. Jak zadzwonią to znaczy, że coś nie tak i umówią wizytę, jak nie to wynik przyjdzie na stronę. Nawet nie wiem ile mniej więcej się czeka na wynik. Nie byłam z mama, bo miałam wtedy usg a ona nie dopytała.
Wytłumacz mi po co czytasz coś co Cię stresuje??? Kompletnie tego nie rozumiem, lubisz czytać o poronieniach, czy lubisz się stresować?? Od kiedy zaszłam w ciążę, a jestem w 13tc ani razu nie przyszło mi do głowy czytać o poronieniach i statystykach w tej kwestii, a jestem sama po jednej stracie i po ciąży biochemicznej! No dziewczyno po co się nakręcasz?? Chcesz się cieszyć tą ciążą to kurka się nią ciesz, a nie na siłę wyszukujesz takich informacji...Ja sie niestety naczytalam o poronieniach miedzy 13. a 16. tygodniem, ze spokoju mi to nie daje. Masakra. Internet powinien byc zabroniony w ciazy!
Tak bardzo chcialabym sie wyluzowac i po prostu cieszyc sie ta ciaza, no ale jakos nie moge
a to my oglądaliśmy jeszcze W głębi lasu i Black mirror na Netflixie, a na HBO świetny serial WatahaWell zależy jakie tematy! Ja lubie z Mężem oglądać np. FAUDA (izraleski, konflikt Izraela z Palestyna), Kalifat (szwedzki) Vikingowie, House od Cards (polityczny), na HBO Gomorra (włoski, świat mafii - rewelecujny), Rzym, a w sieci Most nad Sundem (szwedzko-dunski) jest na VOD onetu, z reklamy w trakcie 2h, da sie przeżyć ! Seriale, bo filmów to już w ogóle ciężko trafić w gusta!
Z babskich nie doradze, bo mało takich ogladam.
Moja mama, dwie zdrowe ciąże żadnych objawów (dopiero w trzecim trymestrze zgaga). Moja koleżanka z pracy kwitnie, z objawów tylko lekka senność. Uszy do góry Ja to byłam bardzo zdziwiona, jak mnie mdłości dopadły i zgaga od razu i bóle głowy, bo u mnie w rodzinie wszystkie babeczki przechodziły ciążę bardzo lekkoTak, serduszko bilo, i rozmiar tez mieszczący się w pułapie. Nie Wiem dlaczego, od samego początku czuje taki niepokoj, nie chce się nakrecac, żeby sobie przypadkiem niczego nie wywróżyć złego, ale to jest silniejsze ode mnie