reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie jakoś 6-7 tc był brak apetytu i teraz pozmieniały mi się preferencje jeśli chodzi o apetyt, poza tym senność i to tyle. Też na początku trochę świrowałam, że piersi mnie nie bolą i nie wymiotuje 😄 Naprawdę ciesz się dobrym samopoczuciem bo niektóre Mamuśki na forum od wielu tygodni męczą się biedne z Mdłościami i wymiotami 😔 Ja w pierwszej ciąży myślałam, że mi cyce dosłownie eksplodują, a teraz nic i nie tęsknię za tym 😂 Dobrze, że jesteś z nami. To forum to skarbnica wiedzy, doświadczeń i emocjonalnego wsparcia. Będzie Ci tu dobrze 😊
Staram sie jak mogę! Fajnie, ze można liczyć na dobre słowo i wsparcie, juz czuje się tutaj jak "swoja " 😊

reklama
Dziewczyny mam kilka pytań do Was, które mnie nurtują:
Czy Was też szczypią, pieką sutki, od 2 dni to jakaś masakra, czuję jakbym na samych sutkach miała ranki i szczypie jak dotknę, wcześniej piersi mnie bolały a teraz te sutki masakra jakaś 😑
Czy może któraś z Was zmagała się z biegunka? Mnie coś dopadło i zastanawiam się jak sobie poradzić, bo zjem coś i za chwilę bulgocze mi w brzuszku 😑
I jak Wy liczycie tygodnie ciąży, bo ja już zgłupiałam, jedna aplikacja pokazuje mi dziś 10 tydzień, zaś druga 9 tydzień 7 dzień i zastanawiam się jak patrzeć na to 🤔
I gratulacje dla Wszystkich mamuś które dziś przeszły badania i tak dobre wieści, rośnijcie zdrowo Kochane 😘
Co do biegunki to pamiętaj by się nawadniać i spróbuj może węgla. Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła jutro do lekarza prowadzącego ciąże i zapytała się co mam robić. Bo biegunka może być ale nie musi sygnałem infekcji a wtedy bez lekarza się nie obędzie.

Poczytałam sobie Was na dobranoc 🥰
Ja jestem posrana na maksa, jutro mam krzywa cukrowa i pewnie będzie cukrzyca. Nie zejdę na czczo do normy ciążowej. Poza tym krew w moczu. Ciekawe co jeszcze mnie czeka. 9 miesięcy dam radę, ale jak mi zostanie na resztę życia tak jak po poprzedniej ciąży niedoczynność tarczycy to psychicznie nie dam rady. Już trochę nie daję 🙁
Duża Tobie została ta niedoczynność tarczycy?
Mnie po pierwszej ciąży dopadło poporodowe zapalenie tarczycy. Nikt mnie na ten temat nie uprzedził i nie wiedziałam co się dzieje jak wpadłam w silną nadczynność... Potem przyszła niedoczynność, ale rok po porodzie już wszystko było w normie ;) unormowało się samo, bez leków. Tylko dieta :) próbowałaś dieta się wspomagać?
Niestety teraz na początku ciąży znowu trochę tarczyca się pogubiła i miałam 2,9. Ale po 3 tygodniach bez żadnych leków spadło na 1,8 i mam zaleconą kontrolę po 2 miesiącach ;) z tym, że odpowiednie odżywianie leży i kwiczy przez te cholerne mdłości i wymioty... :(

reklama
Właśnie Laski, polećcie jakiś dobry towar z Netflixa 😄 Bo ja od jutra też zaczynam katować ten temat 😎
Well zależy jakie tematy! Ja lubie z Mężem oglądać np. FAUDA (izraleski, konflikt Izraela z Palestyna), Kalifat (szwedzki) Vikingowie, House od Cards (polityczny), na HBO Gomorra (włoski, świat mafii - rewelecujny), Rzym, a w sieci Most nad Sundem (szwedzko-dunski) jest na VOD onetu, z reklamy w trakcie 2h, da sie przeżyć 😃! Seriale, bo filmów to już w ogóle ciężko trafić w gusta😃!
Z babskich nie doradze, bo mało takich ogladam.

Do góry