reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

to dzien po mnie:) Kurcze musi byc dobrze😍Kurde znowu jak debil naczytalam sie o wadach genetycznych i w moim wieku statystycznie chore dziecko rodzi 1/300 kobiet.statystycznie to 0,3% i pisza ze to duzo....przeciez to 3 promile😊 Juz sama nie wiem co o tym.myśleć. Nie mam na to wpływu to włączę pozytywy 😉
No ja ten sam wiek i statystyki nie sa za fajne w Uk jest 1/275

reklama
Myślę o zmianie lekarza. Wcześniej mieszkałam w Gdyni, tam chodziłam też prywatnie do kobitki i też na początku hak był tylko pęcherzyk to potem przyszłam po 2 tygodniach a później wiadomo, wyznaczała sensownie terminy. Teraz ona się przeniosła do Gdańska, ja mieszkam w innej miejscowości i mam 60 km do niej, a i ładnie zaczęła sobie liczyć.
Dobra, umówiłam się dzisiaj na 19:30 do innego lekarza.
Mój mężczyzna powiedział, że mam iść jak mam być spokojniejsza 😂
I lux! Dawaj znać od razu, a my trzymamy kciuki ✊✊✊

Czy któraś z dziewczyn z Warszawy/ okolic orientuje się czy na inflanckiej można się zapisać do szkoły rodzenia a rodzic w innym szpitalu? Tam gdzie naradzie myślę o porodzie szkoła jest tylko w postaci webinarow a to jakoś mnie nie pociąga...

Ale mnie dzidziuś wykiwał. :D ja myślałam, że dopiero 3 miesiąc ledwo co zaczęłam, 8+4, nastawiałam się na jakieś 1,5 cm, a tu aż 6 dni różnicy. :D
9+3 czyli już nie będę tak na samym końcu, tylko 24 kwietnia :). 2,61 cm <3

@Martxx1 daj znać czy u Ciebie też będzie taki przeskok :)
Zobacz załącznik 1179240
A widzisz jaki spryciarz, brawo! Gratuluję i byle tak dalej ❤😍🥰👍!

Jej, ponad 16 godzin bez jedzenia...? Jak dałaś radę? Mnie ssie w żołądku po 3... jak nie zjem czegoś to mdłości ze szok... albo [emoji2961] to już wole wpychać w siebie cokolwiek :)
W nocy o 12 nawet się łapie na tym jak zakradam się do kuchni [emoji2957][emoji28] a rano od nowa głód...
Na wagę u lekarza dzis chyba nie staję, bo padnę na miejscu :)
U mnie to norma rano w ogóle nie czuję głodu .. zmuszam się na siłę żeby coś zjeść [emoji3525] nie wiem co to wilczy ciążowy głód [emoji17] i tym sposobem mam 2,5 kg na minusie ...

Myślę o zmianie lekarza. Wcześniej mieszkałam w Gdyni, tam chodziłam też prywatnie do kobitki i też na początku hak był tylko pęcherzyk to potem przyszłam po 2 tygodniach a później wiadomo, wyznaczała sensownie terminy. Teraz ona się przeniosła do Gdańska, ja mieszkam w innej miejscowości i mam 60 km do niej, a i ładnie zaczęła sobie liczyć.
Dobra, umówiłam się dzisiaj na 19:30 do innego lekarza.
Mój mężczyzna powiedział, że mam iść jak mam być spokojniejsza 😂
Czekamy na wieści ❤️❤️

Koniecznie daj znać po badaniu. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️ I będzie na pewno 😘
Ja dzisiaj poleguję w łóżku bo czuję takie ciśnienie i napieranie, że masakra... Martwię się bo właśnie przypomniałam sobie, że z synkiem miałam to samo i okazało się, że to przez niewydolność szyjki było. I miałam leżącą ciążę... W pt mam prenatalne i odrazu umówię się na wizytę u swojego gina. W ogóle to kompletnie zapomniałam mu powiedzieć, że w pierwszej ciąży miałam taki problem.
A jak czujesz to ciśnienie? Mnie też w sumie od niedzieli boli, tak dziwnie..,

Według OM 12+6 więc właściwie podobnie. Cykle miałam dość regularne.
Dziewczyny, a jak tam Wasze zęby przy wymiotach i mdłościach? Jak sobie radzicie z myciem?
U mnie ciężko, bo każde mycie zębów to odruch wymiotny... Odkryłam, że czasem pomaga mycie pastą dla dzieci, więc podkradam od synka :D
Był czas, że na mdłości pomagało zjedzenie czegoś słodkiego albo coś niezdrowego cytrynowego gazowanego i tak sobie myślę, że wizyta u dentysty będzie pełna wrażeń po takim trybie życia...
Mycie zębów to koszmar. Mam straszny odruch wymiotny. Miałam iść do dentysty jak tylko się dowiedziałam o ciàży, ale na myśl, że ktoś mi w buzi będzie grzebał od razu mi zielono. Jak tylko mdłości odpuszczą to na pewno się umówię. Zawsze regularnie chodziłam do dentysty, bo zęby mam raczej słabe i wolę dmuchać na zimne.

reklama
Do góry