reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

to dzien po mnie:) Kurcze musi byc dobrze😍Kurde znowu jak debil naczytalam sie o wadach genetycznych i w moim wieku statystycznie chore dziecko rodzi 1/300 kobiet.statystycznie to 0,3% i pisza ze to duzo....przeciez to 3 promile😊 Juz sama nie wiem co o tym.myśleć. Nie mam na to wpływu to włączę pozytywy 😉
No ja ten sam wiek i statystyki nie sa za fajne w Uk jest 1/275

reklama
Myślę o zmianie lekarza. Wcześniej mieszkałam w Gdyni, tam chodziłam też prywatnie do kobitki i też na początku hak był tylko pęcherzyk to potem przyszłam po 2 tygodniach a później wiadomo, wyznaczała sensownie terminy. Teraz ona się przeniosła do Gdańska, ja mieszkam w innej miejscowości i mam 60 km do niej, a i ładnie zaczęła sobie liczyć.
Dobra, umówiłam się dzisiaj na 19:30 do innego lekarza.
Mój mężczyzna powiedział, że mam iść jak mam być spokojniejsza 😂
I lux! Dawaj znać od razu, a my trzymamy kciuki ✊✊✊

Czy któraś z dziewczyn z Warszawy/ okolic orientuje się czy na inflanckiej można się zapisać do szkoły rodzenia a rodzic w innym szpitalu? Tam gdzie naradzie myślę o porodzie szkoła jest tylko w postaci webinarow a to jakoś mnie nie pociąga...

Ale mnie dzidziuś wykiwał. :D ja myślałam, że dopiero 3 miesiąc ledwo co zaczęłam, 8+4, nastawiałam się na jakieś 1,5 cm, a tu aż 6 dni różnicy. :D
9+3 czyli już nie będę tak na samym końcu, tylko 24 kwietnia :). 2,61 cm <3

@Martxx1 daj znać czy u Ciebie też będzie taki przeskok :)
Zobacz załącznik 1179240
A widzisz jaki spryciarz, brawo! Gratuluję i byle tak dalej ❤😍🥰👍!

Jej, ponad 16 godzin bez jedzenia...? Jak dałaś radę? Mnie ssie w żołądku po 3... jak nie zjem czegoś to mdłości ze szok... albo [emoji2961] to już wole wpychać w siebie cokolwiek :)
W nocy o 12 nawet się łapie na tym jak zakradam się do kuchni [emoji2957][emoji28] a rano od nowa głód...
Na wagę u lekarza dzis chyba nie staję, bo padnę na miejscu :)
U mnie to norma rano w ogóle nie czuję głodu .. zmuszam się na siłę żeby coś zjeść [emoji3525] nie wiem co to wilczy ciążowy głód [emoji17] i tym sposobem mam 2,5 kg na minusie ...

Myślę o zmianie lekarza. Wcześniej mieszkałam w Gdyni, tam chodziłam też prywatnie do kobitki i też na początku hak był tylko pęcherzyk to potem przyszłam po 2 tygodniach a później wiadomo, wyznaczała sensownie terminy. Teraz ona się przeniosła do Gdańska, ja mieszkam w innej miejscowości i mam 60 km do niej, a i ładnie zaczęła sobie liczyć.
Dobra, umówiłam się dzisiaj na 19:30 do innego lekarza.
Mój mężczyzna powiedział, że mam iść jak mam być spokojniejsza 😂
Czekamy na wieści ❤️❤️

Koniecznie daj znać po badaniu. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️ I będzie na pewno 😘
Ja dzisiaj poleguję w łóżku bo czuję takie ciśnienie i napieranie, że masakra... Martwię się bo właśnie przypomniałam sobie, że z synkiem miałam to samo i okazało się, że to przez niewydolność szyjki było. I miałam leżącą ciążę... W pt mam prenatalne i odrazu umówię się na wizytę u swojego gina. W ogóle to kompletnie zapomniałam mu powiedzieć, że w pierwszej ciąży miałam taki problem.
A jak czujesz to ciśnienie? Mnie też w sumie od niedzieli boli, tak dziwnie..,

Według OM 12+6 więc właściwie podobnie. Cykle miałam dość regularne.
Dziewczyny, a jak tam Wasze zęby przy wymiotach i mdłościach? Jak sobie radzicie z myciem?
U mnie ciężko, bo każde mycie zębów to odruch wymiotny... Odkryłam, że czasem pomaga mycie pastą dla dzieci, więc podkradam od synka :D
Był czas, że na mdłości pomagało zjedzenie czegoś słodkiego albo coś niezdrowego cytrynowego gazowanego i tak sobie myślę, że wizyta u dentysty będzie pełna wrażeń po takim trybie życia...
Mycie zębów to koszmar. Mam straszny odruch wymiotny. Miałam iść do dentysty jak tylko się dowiedziałam o ciàży, ale na myśl, że ktoś mi w buzi będzie grzebał od razu mi zielono. Jak tylko mdłości odpuszczą to na pewno się umówię. Zawsze regularnie chodziłam do dentysty, bo zęby mam raczej słabe i wolę dmuchać na zimne.

reklama
Do góry