reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, a jak tam Wasze zęby przy wymiotach i mdłościach? Jak sobie radzicie z myciem?
U mnie ciężko, bo każde mycie zębów to odruch wymiotny... Odkryłam, że czasem pomaga mycie pastą dla dzieci, więc podkradam od synka :D
Był czas, że na mdłości pomagało zjedzenie czegoś słodkiego albo coś niezdrowego cytrynowego gazowanego i tak sobie myślę, że wizyta u dentysty będzie pełna wrażeń po takim trybie życia...
Kuźwa myślałam, że tylko ja tak reaguje na pastę do zębów! Omg szok nawet nie zdążę włożyć szczoteczki i już mam odruchy wymiotne jak kot 🤣🤣

reklama
Dziewczyny, a jak tam Wasze zęby przy wymiotach i mdłościach? Jak sobie radzicie z myciem?
U mnie ciężko, bo każde mycie zębów to odruch wymiotny... Odkryłam, że czasem pomaga mycie pastą dla dzieci, więc podkradam od synka :D
Był czas, że na mdłości pomagało zjedzenie czegoś słodkiego albo coś niezdrowego cytrynowego gazowanego i tak sobie myślę, że wizyta u dentysty będzie pełna wrażeń po takim trybie życia...
U mnie mycie kończy się po ok 30 sekundach staram się możliwie jak najwięcej umyć w tym czasie , ale nie oszukuję się że są dokładnie umyte [emoji1751][emoji3525]

U mnie w domu sie pochorowali :( maz przyniosl kaszel z pracy z 3 dni temu i dzis syn zaczal rano kaszlec:( no super dopiero przeziębienie mi minelo i znów będzie stres czy wszystko dobrze z dzieckiem, póki co liczę ze sie nie zarazę chociaż juz mnie drapie na kaszel, ale z tego co widzę to duzo z Was przechodzi wlasnie infekcje chyba to nie uniknione:(

U mnie w domu sie pochorowali :( maz przyniosl kaszel z pracy z 3 dni temu i dzis syn zaczal rano kaszlec:( no super dopiero przeziębienie mi minelo i znów będzie stres czy wszystko dobrze z dzieckiem, póki co liczę ze sie nie zarazę chociaż juz mnie drapie na kaszel, ale z tego co widzę to duzo z Was przechodzi wlasnie infekcje chyba to nie uniknione:(
Może uda Ci sie jakoś uchronić😉 mnie trzyma od przedwczoraj chociaż o dziwo dziś jakby trochę lepiej juz... ale tez sie martwiłam, wczoraj słuchałam nawet serduszka detektorem, ale było ładnie słychać. A brzuch taki jakiś płaski, aż sie wystraszyłam, bo juz miałam dość spory wydety. Ale może to z braku apetytu. Ważyłam sie tez i waga bez zmian. Ale w 1 ciazy w 1 trymestrze tez nie przytyłam. A wtedy to miałam zachcianki... i brak mdłości. Ale za to pozniej ruszyło i i tak sie skończyło +16kg

Może uda Ci sie jakoś uchronić😉 mnie trzyma od przedwczoraj chociaż o dziwo dziś jakby trochę lepiej juz... ale tez sie martwiłam, wczoraj słuchałam nawet serduszka detektorem, ale było ładnie słychać. A brzuch taki jakiś płaski, aż sie wystraszyłam, bo juz miałam dość spory wydety. Ale może to z braku apetytu. Ważyłam sie tez i waga bez zmian. Ale w 1 ciazy w 1 trymestrze tez nie przytyłam. A wtedy to miałam zachcianki... i brak mdłości. Ale za to pozniej ruszyło i i tak sie skończyło +16kg
Nic nie mow :) ja chyba tyje w ciąży z prędkością światła, nie jem duzo a juz na wadze 2.5 kg więcej zebym ja jeszcze miala z czego to przytyć :)) tak normalnie jem jak normalny człowiek a waga odrazu bam

Uwielbiam ten tekst 😂😂 nie muszę iść żeby wiedzieć co się dzieje, moja mama jest pielęgniarką, a teściowa pracuje w szpitalu zakaźnym, także mam pewne źródło informacji na ten temat, a chorzy byli, są i będą i Ci co tak kiepsko przechodzą koronawirus są osobami schorowanymi albo po prostu starymi, dla których nawet zwykła grypa przed którą jakoś się nie bronisz zakładając maseczkę itp jest gwoździem do trumny...niestety, takie są fakty

Moja siostra tez pracuje w szpitalu i jednak ma inny obraz, a znajomma moich rodzicow zmarla, byla tym jednym z niewielu pechowcow bez chorob wspolistniejacych, 40pare lat, zostawila 3 dzieci.

reklama
Do góry