reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja mam prenatalne w środę i u mnie to będzie 13tc, więc też mam nadzieję, że się dowiem, czy to córcia, czy drugi synuś, chociaż mam przeczucie, że to dziewczynka :) 😊😍
A ja tydzień po Tobie u tej samej pani doktor :) Daj później znać co i jak. Na pęcherz pusty? :p ja też mam przeczucie ze bede miala córeczke ale zobaczymy. Ciekawa jestem czy się dowiesz juz. A będziesz 13tydzien i ile dni?

Jak spódniczki jednorazowe? 🤔🙈 ja już wolę ściągać te rajty niż latać z gołym dupskiem po gabinecie, tymbardziej, że u mojego lekarza z wc na kozetke jest kawałek 🙈🙈😂😂
Ja cieeee w Poznaniu nie ma jednorazowych spódniczkek w luxmedzie ooo dziadki 🤣🤣🤣! I są na stopy takie foliowe nakladki, a czasami kapcie.
Paczaj!

Załączniki

• 20200921_225301.jpg
    20200921_225301.jpg
    49,1 KB · Wyświetleń: 32
Ja mam dziś jakiś totalny zjazd 😳 Najchętniej przestałabym cały dzień i noc.

Po ostatniej wizycie lekarz zalecił mi odstawić duphaston zastrzegając jednak, że jeśli po odstawieniu brzuch będzie znowu bolał, mam nadal go brać. No i biorę go nadal.

Z religią i wiarą to temat rzeka. Jestem wierzącą rozwódką. Dlatego bardzo silnie oddzielam wiarę od religii. Niestety ale religia jest dla mnie czystym wymysłem człowieka. Można być człowiekiem religijnym będąc jednocześnie złym człowiekiem. Według mnie w ogólnym rozrachunku znaczenie będzie mieć to ile dobra daliśmy z siebie innym. Można rzec, że noszę w sobie pewien rodzaj żalu do kościoła. Żal ten jest pokłosiem stosunku kościoła do rozwodników. Dla mnie to nonsens.

Dziewczyny, rozmawiałam dziś z szefem. Wystawił mi piękną laurkę. Tylko co mi po tym? Było mu strasznie głupio i niezręcznie bo potwierdził, że firma traktuje kobiety w ciąży zero-jedynkowo. W piątek ma odbyć spotkanie z dyrektorem departamentu i wspólnie spróbują jeszcze coś wskórać. Nie sądzę aby to przyniosło odmienny rezultat, dlatego uprzedziłam, że oskarżę pracodawcę o dyskryminację. Szef poinformował, że z przyjemnością poświadczy jak przebiegała nasza współpraca. Nie odpuszczę. Pewnie nic nie zyskam ale też nic nie tracę. Kontaktowałam się ze związkami i jesteśmy gotowi do działania.

Ja mam dziś jakiś totalny zjazd 😳 Najchętniej przestałabym cały dzień i noc.

Po ostatniej wizycie lekarz zalecił mi odstawić duphaston zastrzegając jednak, że jeśli po odstawieniu brzuch będzie znowu bolał, mam nadal go brać. No i biorę go nadal.

Z religią i wiarą to temat rzeka. Jestem wierzącą rozwódką. Dlatego bardzo silnie oddzielam wiarę od religii. Niestety ale religia jest dla mnie czystym wymysłem człowieka. Można być człowiekiem religijnym będąc jednocześnie złym człowiekiem. Według mnie w ogólnym rozrachunku znaczenie będzie mieć to ile dobra daliśmy z siebie innym. Można rzec, że noszę w sobie pewien rodzaj żalu do kościoła. Żal ten jest pokłosiem stosunku kościoła do rozwodników. Dla mnie to nonsens.

Dziewczyny, rozmawiałam dziś z szefem. Wystawił mi piękną laurkę. Tylko co mi po tym? Było mu strasznie głupio i niezręcznie bo potwierdził, że firma traktuje kobiety w ciąży zero-jedynkowo. W piątek ma odbyć spotkanie z dyrektorem departamentu i wspólnie spróbują jeszcze coś wskórać. Nie sądzę aby to przyniosło odmienny rezultat, dlatego uprzedziłam, że oskarżę pracodawcę o dyskryminację. Szef poinformował, że z przyjemnością poświadczy jak przebiegała nasza współpraca. Nie odpuszczę. Pewnie nic nie zyskam ale też nic nie tracę. Kontaktowałam się ze związkami i jesteśmy gotowi do działania.
Mnie nachodzi spanie po południu okolo 15 bym powiedziła w pracy, ja juz dziękuję, do jutra, wyłączam laptopa 🤣!

Nie odpuszczaj👍, masz rację to cala ta polityka to jawna dyskryminacja, jak tacy sa oficjalni niech to wpiszą w regulamin, 99% kobiet będzie tą "firmę " omijać!!! Laurke do czego Ci laurka do porodu?

reklama
Mnie nachodzi spanie po południu okolo 15 bym powiedziła w pracy, ja juz dziękuję, do jutra, wyłączam laptopa 🤣!

Nie odpuszczaj👍, masz rację to cala ta polityka to jawna dyskryminacja, jak tacy sa oficjalni niech to wpiszą w regulamin, 99% kobiet będzie tą "firmę " omijać!!! Laurke do czego Ci laurka do porodu?
Coś musi być na rzeczy z tą godziną 15:00 😂 W sumie, gdyby się nad tym zastanowić to nawet ma sens 🤔 3 p.m. - szatańska godzina słabości 😈 Twoje oczy robią się bardzo ciężkie, nie masz siły by walczyć ze snem 🥱😴

Do góry