reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie tez lekarz ma te spódniczki, ale w takiej spódniczce to czułabym sie jeszcze bardziej głupio niż z gołym tyłkiem😂 chociaż mowie, normalnie z gołym tyłkiem nie latam, ale pod koniec ciazy miałam to gdzieś😜
Właśnie się zastanawiam jak to jest już na późniejszym etapie ciąży. Bo później USG jest już tylko przez brzuch? A skoro lekarz jeszcze wcześniej robi badanie to wypadałoby przy USG przed brzuch leżeć od pasa w dół nago 🙈 czy coś źle mówię?

reklama
Właśnie się zastanawiam jak to jest już na późniejszym etapie ciąży. Bo później USG jest już tylko przez brzuch? A skoro lekarz jeszcze wcześniej robi badanie to wypadałoby przy USG przed brzuch leżeć od pasa w dół nago 🙈 czy coś źle mówię?
Możesz leżeć nago 😉 a tak serio, to mój gin mówił, że mogę się ubrać i udać się do gabinetu obok na usg. Teraz latam z doopką na wierzchu.

U mnie po badaniu na fotelu szlam sie ubrać i dopiero usg. Albo było usg przez brzuch i dopiero kazał sie rozebrać, różnie😉 aczkolwiek brzuch był tak duży, ze w sumie gdyby nie mówił, ze mogę isc sie ubrać to równie dobrze mogłabym lezec z gołym tyłkiem i nawet nie pamietac, ze mam tam gole, bo brzuch zasłaniał😜

Dziewczyny u mnie dalej zanik objawów... Brzucha tak nie czuję jak na początku, cycki tez nie bola. W czwartek prenatalne, chyba oszaleje do tego czasu... Jak bolał brzuch to chociaż wiedziałam że ok a teraz się zamartwiam....
Ciesz sie ze masz spokojna ciąże, ja mam mało objawowo, tak ad hoc. Mdłości nawet minęły jedynie spanie mi sie w ciągu dnia wlacza, trochę zaparcia, wzdecia!
Będę pierworódka❤, więc nie mam innych doświadczeń, ale mam wrażenie z tutaj opwieisic innych Mam, ze każda nastepna ciąża przynosi wieksze objawy.

Tak bo pisze na necie żeby najlepiej omijać wspolzycie oraz ćwiczenia w dni kiedy wypadłaby miesiączka, więc bardzo możliwe, a co do czopa to ja nie wiem bo mi nie odpadł więc się nie znam na tym, ale myślę że napewno nie w tych tygodniach co my jesteśmy teraz ..
Ja mam wciąż zakaz akcji, więc kończy się na oczekiwaniu na zielone światło od lekarki.

Przede wszystkim kobiety - ginekolog sa cholernie wredne jakby to byla dla nich kara

Dla mnie to kwestia człowieka nie płci. Teraz ciążę prowadzą mi 2 kobiety jedna z nich rzeczowa, ma dla mnie czas, spokojna, wyjaśnia mi wszystko, mam z nią kontakt sms, mail, telefon, delikatnie bada. Druga to luxmed mniej wylewna, ale doświadczona.

Pierwsza ciąża mężczyzna dobre opinie, ale mną się nie przejął, to ja spytalam go o progesteron, nie chciał przyjąć na wizytę, tylko teleporada, 1 ciąża i poroniona, to możecie sobie wyobrazić psychikę. W szpitalu owszem lekarze mężczyzni i 1 lekarka, opiekuńczy byli wszyscy. Jednak poza obchodem nie zagladali.

Cześć Mamusie 💕 jestem z Wami prawie od początku obecnie jestem 9t4d, chciałam zaczekać z powitaniem do przyszłotygodniowej wizyty, ale nie wytrzymałam 🤗 Od początku ciąży praktycznie nie mam żadnych objawów, nie wymiotuje raczej mnie nie mdli, jedynie częściej w nocy chodze siku a w dzień zupełnie tak jak wcześniej, piersi bolą ale nie jakoś bardzo a i mam te nieszczęsne zaparcia.. pierwszą wizyte miałam w 6 tygodniu usłyszałam serduszko i wszystko było ok ... czy ktoras z Was ma lub miała podobnie a dzidziuś rozwijał sie prawidłowo? :)
Cześć super ze jestes z nami i gratuluję ❤❤❤!
Ja w porównaniu tu z dziewczynami mam mało objawów, Dzidzia ❤ rośnie pieknie, zatem ja nawet pracuje 8h, tyle ze zdalnie.

Powiedzialam dzisiaj w pracy, ze jestem w ciazy. Radosci bylo co niemiara😊
Szef powiedzial, ze swietna wiadomosc i bardzo mi gratuluje.
Moj przelozony, jak uslyszal, ze mam rozmowe z szefem, to sie tak stresowal, ze odchodze, ze malo zawalu nie dostal, a to “na szczescie tylko ciaza“😉
Tak wiec w pracy bardzo pozytywnie.
Teraz sie stresuje znowu piatkowa wizyta. Takie kolo z tymi wizytami🙈
Suuuper, ze taka fajna reakcja! 👍😊🥰
Ja też chce już powiedzieć, w czwartek będę w biurze i chce zlapac prezesa (mój bezposrni zwierzchnik), bo mój zastępca musi mieć czas wydorosleć 😂😂😂!

No ja na prenatalnych bylam od pasa w dół bez niczego i ze to państwowy szpital, to spodnisi nie było 😝🤣😉! Zatem sukienke mozna wysoko podnieść, tak samo bluzkę.
Ale później przez brzuch to juz tylko majtasy sie ciut obniza. Tak u mnie było, do badania przez brzuch to powiedziała by sie ubrac, więc majtki założyłam😉😃!

Ja tam z samolotu na lozko do usg ide z gołym tylkiem i mi to lata 😅 lekarz i tak sie zajmuje czymś a ja sobie ze tak powiem przebiegam jak sarenka hehehe traktuje ginekologa jak np dentystę on jest po to żeby mi pomoc a ja się wcale nie krępuje :)
Ja tez tak mam,mooze ze wzgledu na wiek mam juz wylane w to co kto mysli,zaraz nastepna pacjentka wejdzie

Bo czekamy na postępy, wiec wydaje nam sie długo. Mnie praca tak absorbuje ze dzień leci mi z bata! Tetaz czytam forum i mi sie cieplutko pod kocem robi i powieki opadaja! Łapie sie na tym, ze weekendy mnie wkurzaja, bo nie ma dostępu do medycyny 😂!
Trzeba sie cieszyć laski! Potrzeba nam i Dzieciakom ❤radości 😃😉!
Mi o 18:00 oczki lecialy ale wstalam i sie ogarnelam bo pozniej mam noce zarwane

reklama
Do góry