reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Cześć Mamusie 💕 jestem z Wami prawie od początku obecnie jestem 9t4d, chciałam zaczekać z powitaniem do przyszłotygodniowej wizyty, ale nie wytrzymałam 🤗 Od początku ciąży praktycznie nie mam żadnych objawów, nie wymiotuje raczej mnie nie mdli, jedynie częściej w nocy chodze siku a w dzień zupełnie tak jak wcześniej, piersi bolą ale nie jakoś bardzo a i mam te nieszczęsne zaparcia.. pierwszą wizyte miałam w 6 tygodniu usłyszałam serduszko i wszystko było ok ... czy ktoras z Was ma lub miała podobnie a dzidziuś rozwijał sie prawidłowo? :)
Ojej witaj, nic tylko się cieszyć! Ja już pisałam pierwsza ciaza z synem ZŁOTO!Pracowałam do końca 6miesiaca, zadnych mdłości zawrotów, bóli, czegokolwiek, a teraz druga ciąża i draaamat. Także witaj rozgość się i ciesz sie tak cudowna ciąża jaka ci się trafila😍😍

reklama
@LaetitiaAinos - ale kto Ci powiedział, że @modesty zamierza żyć z zasiłków?
Mnie to rozwala - jak dajesz dziecko do przedszkola państwowego albo żłobka, to przecież ono też jest finansowane z budżetu miasta. To co, to już ok, a 500 plus nie jest w porządku?
Dla mnie 500+ to jest w ogóle program pomyłka.
U mnie w mieście nawet w państwowych trzeba płacić, może nie 1700 zl jak w prywatnych ale nie są za darmo.

Wiadomo, że jak facet bije kobietę lub stosuje inną formę przemocy, to kobieta powinna odejść od niego i jest to dopuszczalne przez Kościół. Nie oznacza to jednak przyzwolenia na zawarcie ponownego małżeństwa, skoro sakramentalnie jest związana z innym.
Natomiast nie podejmowałabym się ocen zachowania konkretnych osób, zostawmy to Panu Bogu.

Ja bardzo podziwiam kobiety, które zostawiły karierę dla domu.

@PałkaZapałka - wszędzie się płaci za państwowe. Tylko średnio dziecko ponoć w przedszkolu kosztuje około 1800 zł. Policz sobie, ile Ty płacisz za przedszkole. Ja za państwowe jakieś 200 zł średnio na miesiąc. Reszta idzie z moich podatków.

Wiadomo, że jak facet bije kobietę lub stosuje inną formę przemocy, to kobieta powinna odejść od niego i jest to dopuszczalne przez Kościół. Nie oznacza to jednak przyzwolenia na zawarcie ponownego małżeństwa, skoro sakramentalnie jest związana z innym.
Natomiast nie podejmowałabym się ocen zachowania konkretnych osób, zostawmy to Panu Bogu.

Ja bardzo podziwiam kobiety, które zostawiły karierę dla domu.

@PałkaZapałka - wszędzie się płaci za państwowe. Tylko średnio dziecko ponoć w przedszkolu kosztuje około 1800 zł. Policz sobie, ile Ty płacisz za przedszkole. Ja za państwowe jakieś 200 zł średnio na miesiąc. Reszta idzie z moich podatków.
Podatki takie są- nie zawsze idą na to, co nam się podoba i zazwyczaj są tą kością niezgody między ludzmi. ;)

Bogu co boskie (losowi jeśli ktoś nie wierzy) ludziom co ludzkie :)

@magdula36 dumą dzieci nie nakarmisz jak męża zabraknie z różnych powodów. A jak to żona będzie ciężko chora i nie będzie mogła podołać obowiązkom domowym i mąż się od niej odwróci? Takich sytuacji jest mnóstwo. Kobieta musi myśleć przede wszystkim o swoim i dzieci bezpieczeństwie i przyszłości. Zasiłki, 500+? To śmieszne pieniądze. Dlaczego ja jako osoba pracująca mam utrzymywać takie osoby? To kwestia odpowiedzialności społecznej i po prostu zwykłego myślenia.

Współczuję, mam nadzieję, że już troszkę lepiej się czujesz 😊

Scenariusz rodem z filmu. Nie słyszałam o czymś takim na Śląsku. Skąd jesteś?

I super. Podziwiam. Chwalę za samorozwój. Też mam taką Panią, która pomaga nam w domu. Ja chcę pracować i nadal się rozwijać. Teraz zrobiłam stop dla dzieci. Z synem byłam 3 lata w domu. Potem praca na pół etatu, dopóki nie widziałam, że uwielbia być w przedszkolu i już nie choruje. Mialam też możliwość pracy zdalnej kiedy mi to odpowiadało. Praca wg moich zasad, w godzinach mi odpowiadających, ale nadal w ramach etatu. Zapracowałam sobie na to wykształceniem, pozycja i wynikami.

@modesty wg Twoich kryterii nie jestem katoliczką 😂 bez kościelnego od 2003 roku, dwoje dzieci, antykoncepcja też była 😂😂 hmmm tak naprawdę to 99% moich znajomych i rodziny nimi nie jest a tak jak u mnie dzieci wszystkie sakramenty mają, co niedzielę msze i jeszcze szkolne (piątki) no i proboszcz na obiedzie przynajmniej raz w miesiącu 😂😂🙈
Ooooo i takie i ja mam podejście w temacie pracy ! :)
Kurde to na prenatalne taka walka? Tzn na zapisanie sie na usg? U mnie to nawet w luxmedzie jeszcze nie zapisują na październik 😅
A chce zrobić 19.10

reklama
@Martxx1 a kiedy się zapisujesz na prenatalne? :D o ile w ogóle idziesz ;)

Podatki takie są- nie zawsze idą na to, co nam się podoba i zazwyczaj są tą kością niezgody między ludzmi. ;)
Dokładnie. Z moich podatków płacę na publiczne żłobki i co z tego, skoro u mnie takich nie ma i muszę płacić za prywatny ;)

Wy tu o odstawianiu luteiny, a ja ledwo co dostałam podwójną dawkę 😂 W pierwszej ciąży odstawianie przeszło bezproblemowo :)

Do góry