reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja nie biorę nic, bo gin wybił mi to z głowy i w sumie cieszę się, bo skoro dzidzi bije serduszko a na początku w 4 tc był progesteron niski to. Znaczy, że wszyztko dobrze i dzidzia się odżywia dobrze. Więc chyba trochę się sama uspokajam 🤣🤣

Wszystko będzie dobrze, a gin kazał Ci badać czy sama badasz?
Haha oczywiście że sama badam 😂😂😂 gin nie mówił żeby badać progesteron ale też się naczytałam 😂🙈

reklama
Ale fajnie z ta pomocą 🥰 mi maz pomaga a ciągle sprzatam i gotuję hehe popieram uczestnictwo w różnych dodatkowych zajęciach jak klub szachowy bo moze czlowiek poznać nowych ludzi i nauczyć sie czegos od nich, ja mieszkam na wsi i uczestniczę w kole gospodyń, mam talent plastyczny i kulinarny, biore udział w konkursach:)
to juz wiem czemu takie piekne rzeczy w kuchni robisz☺

Haha oczywiście że sama badam 😂😂😂 gin nie mówił żeby badać progesteron ale też się naczytałam 😂🙈
To nie badaj! Serio! Wiesz jak ja schizowałam? Bądź mądrzejsza ode mnie 🤣a w ogóle to jeszcze słyszałam, że progesteron skacze i żeby dobrze sprawdzić jaki jest jego faktyczny wynik trzeba zrobić kilka pomiarów i wyliczyć średnią 🤷‍♀️🤷‍♀️

Teraz z powodu krwiaka. Ja mam duże problemy z wydolnością szyjki macicy. Luteina ją wspomaga. W zeszłej ciąży chyba dopiero w 36 tc odstawiony miałam progesteron, ale też była to pierwsza ciąża bez pessara.

reklama
Musimy być dobrej myśli. Nic innego narazie nam nie pozostało 😉
Osobiście bym się nie łudziła... Ale uważam że właśnie takie osoby powinny mieć świadczenia jak kosiniakowe. Pracowałaś na macierzyński a że umowa do dnia porodu to właśnie dla takich pan powinien być benefit finansowy od państwa np. w wysokości 80% najniższej krajowej.
Mam nadzieję, że jeśli nie przedłuża umowy to finansowo będzie stabilnie a jak zechcesz wrócić do pracy to może będzie całkiem niezłe na rynku żeby coś znalezc :)

Do góry