reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Cześć Mamusie 💕 jestem z Wami prawie od początku obecnie jestem 9t4d, chciałam zaczekać z powitaniem do przyszłotygodniowej wizyty, ale nie wytrzymałam 🤗 Od początku ciąży praktycznie nie mam żadnych objawów, nie wymiotuje raczej mnie nie mdli, jedynie częściej w nocy chodze siku a w dzień zupełnie tak jak wcześniej, piersi bolą ale nie jakoś bardzo a i mam te nieszczęsne zaparcia.. pierwszą wizyte miałam w 6 tygodniu usłyszałam serduszko i wszystko było ok ... czy ktoras z Was ma lub miała podobnie a dzidziuś rozwijał sie prawidłowo? :)
Ojej witaj, nic tylko się cieszyć! Ja już pisałam pierwsza ciaza z synem ZŁOTO!Pracowałam do końca 6miesiaca, zadnych mdłości zawrotów, bóli, czegokolwiek, a teraz druga ciąża i draaamat. Także witaj rozgość się i ciesz sie tak cudowna ciąża jaka ci się trafila😍😍

reklama
@LaetitiaAinos - ale kto Ci powiedział, że @modesty zamierza żyć z zasiłków?
Mnie to rozwala - jak dajesz dziecko do przedszkola państwowego albo żłobka, to przecież ono też jest finansowane z budżetu miasta. To co, to już ok, a 500 plus nie jest w porządku?
Dla mnie 500+ to jest w ogóle program pomyłka.
U mnie w mieście nawet w państwowych trzeba płacić, może nie 1700 zl jak w prywatnych ale nie są za darmo.

Wiadomo, że jak facet bije kobietę lub stosuje inną formę przemocy, to kobieta powinna odejść od niego i jest to dopuszczalne przez Kościół. Nie oznacza to jednak przyzwolenia na zawarcie ponownego małżeństwa, skoro sakramentalnie jest związana z innym.
Natomiast nie podejmowałabym się ocen zachowania konkretnych osób, zostawmy to Panu Bogu.

Ja bardzo podziwiam kobiety, które zostawiły karierę dla domu.

@PałkaZapałka - wszędzie się płaci za państwowe. Tylko średnio dziecko ponoć w przedszkolu kosztuje około 1800 zł. Policz sobie, ile Ty płacisz za przedszkole. Ja za państwowe jakieś 200 zł średnio na miesiąc. Reszta idzie z moich podatków.

Wiadomo, że jak facet bije kobietę lub stosuje inną formę przemocy, to kobieta powinna odejść od niego i jest to dopuszczalne przez Kościół. Nie oznacza to jednak przyzwolenia na zawarcie ponownego małżeństwa, skoro sakramentalnie jest związana z innym.
Natomiast nie podejmowałabym się ocen zachowania konkretnych osób, zostawmy to Panu Bogu.

Ja bardzo podziwiam kobiety, które zostawiły karierę dla domu.

@PałkaZapałka - wszędzie się płaci za państwowe. Tylko średnio dziecko ponoć w przedszkolu kosztuje około 1800 zł. Policz sobie, ile Ty płacisz za przedszkole. Ja za państwowe jakieś 200 zł średnio na miesiąc. Reszta idzie z moich podatków.
Podatki takie są- nie zawsze idą na to, co nam się podoba i zazwyczaj są tą kością niezgody między ludzmi. ;)

Bogu co boskie (losowi jeśli ktoś nie wierzy) ludziom co ludzkie :)

@magdula36 dumą dzieci nie nakarmisz jak męża zabraknie z różnych powodów. A jak to żona będzie ciężko chora i nie będzie mogła podołać obowiązkom domowym i mąż się od niej odwróci? Takich sytuacji jest mnóstwo. Kobieta musi myśleć przede wszystkim o swoim i dzieci bezpieczeństwie i przyszłości. Zasiłki, 500+? To śmieszne pieniądze. Dlaczego ja jako osoba pracująca mam utrzymywać takie osoby? To kwestia odpowiedzialności społecznej i po prostu zwykłego myślenia.

Współczuję, mam nadzieję, że już troszkę lepiej się czujesz 😊

Scenariusz rodem z filmu. Nie słyszałam o czymś takim na Śląsku. Skąd jesteś?

I super. Podziwiam. Chwalę za samorozwój. Też mam taką Panią, która pomaga nam w domu. Ja chcę pracować i nadal się rozwijać. Teraz zrobiłam stop dla dzieci. Z synem byłam 3 lata w domu. Potem praca na pół etatu, dopóki nie widziałam, że uwielbia być w przedszkolu i już nie choruje. Mialam też możliwość pracy zdalnej kiedy mi to odpowiadało. Praca wg moich zasad, w godzinach mi odpowiadających, ale nadal w ramach etatu. Zapracowałam sobie na to wykształceniem, pozycja i wynikami.

@modesty wg Twoich kryterii nie jestem katoliczką 😂 bez kościelnego od 2003 roku, dwoje dzieci, antykoncepcja też była 😂😂 hmmm tak naprawdę to 99% moich znajomych i rodziny nimi nie jest a tak jak u mnie dzieci wszystkie sakramenty mają, co niedzielę msze i jeszcze szkolne (piątki) no i proboszcz na obiedzie przynajmniej raz w miesiącu 😂😂🙈
Ooooo i takie i ja mam podejście w temacie pracy ! :)
Kurde to na prenatalne taka walka? Tzn na zapisanie sie na usg? U mnie to nawet w luxmedzie jeszcze nie zapisują na październik 😅
A chce zrobić 19.10

reklama
@Martxx1 a kiedy się zapisujesz na prenatalne? :D o ile w ogóle idziesz ;)

Podatki takie są- nie zawsze idą na to, co nam się podoba i zazwyczaj są tą kością niezgody między ludzmi. ;)
Dokładnie. Z moich podatków płacę na publiczne żłobki i co z tego, skoro u mnie takich nie ma i muszę płacić za prywatny ;)

Wy tu o odstawianiu luteiny, a ja ledwo co dostałam podwójną dawkę 😂 W pierwszej ciąży odstawianie przeszło bezproblemowo :)

Do góry