reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
A czy corona party to jest trzeźwe myślenie? W USA robili takie imprezy wiedząc, ze ktoś z uczestników może być chory i chcieli udowadniać, ze sie nie zaraza. Pisząc koronasceptyzm chodzi mi o tego typu akcje, wg mnie chore. I jakiej choroby by nie dotyczyły to uważam, ze by były chore. Chodzenie w maskach po parku czy zakaz wstępu do lasu i zreszta wiele innych działań oczywiście, ze były paranoja. Ale juz propagowanie higieny myśle, ze wielu wyjdzie na dobre. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi. Ze niektórzy nakręcając sie, ze korony nie ma, mogą inne choróbska sezonowe roznosić. A nawet przy grypie są zalecenia, żeby ze 2 tygodnie sie izolować
Ja jestem wielką przeciwniczką wszelkich skrajności. Uważam, że zdrowy rozsądek jest receptą na wszystko. Niestety COVID udowodnił, że ludzie nie potrafią myśleć samodzielnie, a to jest wielkie nieszczęście.

a mnie martwi covid w kontekście porodu. Tam, gdzie chcę rodzić, porody rodzinne zawieszone do odwołania. W innym alternatywnym szpitalu mąż musi mieć test na covid, który jest ważny maksymalnie 5 dni.

a mnie martwi covid w kontekście porodu. Tam, gdzie chcę rodzić, porody rodzinne zawieszone do odwołania. W innym alternatywnym szpitalu mąż musi mieć test na covid, który jest ważny maksymalnie 5 dni.
Ja pocieszam się tym że mamy jeszcze trochę czasu i że może się coś zmieni. U mnie w mieście na ten moment nie ma też porodów rodzinnych i odwiedzin. Ciężki temat dla mnie...

1. Jestem ubezpieczona od śmierci męża.
2. Żona ma prawo do renty po meżu, gdy ma minimum 50 lat, gdy on umiera lub jeśli jest młodsza, a wychowuje dziecko (do 18 r.ż.)
3. Nie uznajemy rozwodów, rozejścia się itp.
4. Ufamy w Opatrzność Bożą. :)
A to rozumiem ze inna wiara jestescie?bardzo mnie takie tematy interesuja,inne poglady i podejscie:)

W poliklinice gdzie chcę rodzić również porody rodzinne są zawieszone a rodząca musi mieć aktualny test na covid, mam nadzieję że ta farsa do kwietnia się skończy. W szpitalach na NFZ w moim mieście są porody rodzinne ale masz wybór albo partner albo znieczulenie , kuźwa nieporozumienie , żeby w XXI wieku kobiety musiały wybierać....

reklama
Do góry