reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wlasnie ja w 1 ciąży poszlam normalnie na usg i on wtedy powiedział ze aa to 13 tydz i pomierzyl wszystko a teraz w BJOMED spotkalam sie z Usg 13 tydzień w cenie 160zl zamiast 100 jak normalne usg ciąży i teraz niewiem czy wtedy poprostu zle sie zapisalam czy jak 😅
W luxmed nie wiem czy to jest jakieś droższe i lepsze badanie, bo robia to na tym samym sprzęcie, jak te do 10t. Mi nawet robi ta sama lekarka 🤣! Ja mam abonament z pracy, wiec nie zwróciłam uwagi czym to się w ich wykonaniu ma różnic. Wątpię by rejestracja cos wiecej wiedziała. 🙊

reklama
@PałkaZapałka - dlatego mądrze jest mieć oszczędności, które wystarczą Ci na przeżycie co najmniej pół roku, idealnie 2 lat. I oprócz tego jakiś majątek, który można spieniężyć, nie mówiąc już o dochodzie pasywnym :)

@alpine - pozdrawiam z wrześniówek 2014, tam pod innym nickiem byłam :p
Oczywiście, że dobrze, choć nie zawsze się da i od tego zależy wiele czynników. Ja po prostu nie umiem podchodzić do życia " a jakoś to będzie, są zasiłki to mnie państwo w razie co utrzyma".

W luxmed nie wiem czy to jest jakieś droższe i lepsze badanie, bo robia to na tym samym sprzęcie, jak te do 10t. Mi nawet robi ta sama lekarka 🤣! Ja mam abonament z pracy, wiec nie zwróciłam uwagi czym to się w ich wykonaniu ma różnic. Wątpię by rejestracja cos wiecej wiedziała. 🙊
Wiesz ja mam wrażenie ze to 60 zl więcej to za to ze zmierza te kilka rzeczy więcej 😅 bo tak mi sie wydaje ze to przecież ten sam sprzęt ten sam lekarz tylko cena podniesiona w tym 13 tyg:)

Ja mam jutro prenatalne o 8:30 😱
Powiedzcie mi czy jak to usg przez brzuch to trzeba iść z pełnym pęcherzem? 😋
Wiecie co gabinet to historia, czytasz na stronach www tak z pełnym pecherzem, a mi kazali sie wysikac, bo pecherz napiera na macicę i przez to ciężko pomiary robić. Dodatkowo jeździ tą głowicą po brzuchu długo, wiec jak by ktoś to wytrzymał? 😝

Też się trochę boję konfrontacji, bo moja bestia jest nieobliczalna 🤣🤣
Strach będzie ją zostawiać samą z dzieckiem. Ona jest nawet zazdrosna jak my się przytulamy. Swoją drogą, mieliśmy dobrą antykoncepcję, bo tylko kładliśmy się do łóźka, a Ona już pach pod kołdrą między nami haha, przytulać się też nie możemy, a jak buzi dajemy na dzień dobry i jak się żegnamy do pracy, to zazdrośnica pyska nastawia :D Ona też musi dostać :D:D:D

Cześć dziewczyny, nadrobiłam was po weekendzie :) Byłam nad morzem i zamiast wypocząć to się tylko wkurzałam na rodzinę, z którą byłam ;)

@Dzidziu Ty takich akcji nie rób! Ja w piątek tak miałam, że nagle na papierze kropka czerwonej krwi i przerażenie, za każdym razem jak byłam w wc ją widziałam i oczywiście nockę miałam nieprzespaną z nerwów, a rano nic już nie było. Pewnie gdzieś się naskórek przerwał albo coś w tym stylu, ale co się nadenerwowałam bez sensu to moje :/

Wolność wyboru wolnością, ale "musisz się zabezpieczyć, musisz być samodzielna, musisz..." - no proszę was. Dumnym z siebie można być mając dziesięć studiów, pięć etatów, miliony zabezpieczenia na koncie, ale też nie mając tego wcale. Dumnym można być z siebie jak się jest dobrym człowiekiem i jak uda się Tobie wychować dziecko na dobrego człowieka. Nie każda kobieta MUSI pracować i MUSI się realizować. A przed śmiercią, utratą pracy itd naprawdę da się zabezpieczyć.

Dziewczyny w którym tygodniu i dniu macie badanie prenatalne? Ja zapisana jestem na 12+5wg usg i 13+0 wg Om, zastanawiam się czy to nie za późno 🤷‍♀️
Ja mam tetaz prenatalne wyznaczone 12+6.
Z tego co wiem to pierwsze prenatalne robi się pomiedzy 11 a 13+6 tygodniem

reklama
Do góry