reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wlasnie ja w 1 ciąży poszlam normalnie na usg i on wtedy powiedział ze aa to 13 tydz i pomierzyl wszystko a teraz w BJOMED spotkalam sie z Usg 13 tydzień w cenie 160zl zamiast 100 jak normalne usg ciąży i teraz niewiem czy wtedy poprostu zle sie zapisalam czy jak 😅
W luxmed nie wiem czy to jest jakieś droższe i lepsze badanie, bo robia to na tym samym sprzęcie, jak te do 10t. Mi nawet robi ta sama lekarka 🤣! Ja mam abonament z pracy, wiec nie zwróciłam uwagi czym to się w ich wykonaniu ma różnic. Wątpię by rejestracja cos wiecej wiedziała. 🙊

reklama
@PałkaZapałka - dlatego mądrze jest mieć oszczędności, które wystarczą Ci na przeżycie co najmniej pół roku, idealnie 2 lat. I oprócz tego jakiś majątek, który można spieniężyć, nie mówiąc już o dochodzie pasywnym :)

@alpine - pozdrawiam z wrześniówek 2014, tam pod innym nickiem byłam :p
Oczywiście, że dobrze, choć nie zawsze się da i od tego zależy wiele czynników. Ja po prostu nie umiem podchodzić do życia " a jakoś to będzie, są zasiłki to mnie państwo w razie co utrzyma".

W luxmed nie wiem czy to jest jakieś droższe i lepsze badanie, bo robia to na tym samym sprzęcie, jak te do 10t. Mi nawet robi ta sama lekarka 🤣! Ja mam abonament z pracy, wiec nie zwróciłam uwagi czym to się w ich wykonaniu ma różnic. Wątpię by rejestracja cos wiecej wiedziała. 🙊
Wiesz ja mam wrażenie ze to 60 zl więcej to za to ze zmierza te kilka rzeczy więcej 😅 bo tak mi sie wydaje ze to przecież ten sam sprzęt ten sam lekarz tylko cena podniesiona w tym 13 tyg:)

Ja mam jutro prenatalne o 8:30 😱
Powiedzcie mi czy jak to usg przez brzuch to trzeba iść z pełnym pęcherzem? 😋
Wiecie co gabinet to historia, czytasz na stronach www tak z pełnym pecherzem, a mi kazali sie wysikac, bo pecherz napiera na macicę i przez to ciężko pomiary robić. Dodatkowo jeździ tą głowicą po brzuchu długo, wiec jak by ktoś to wytrzymał? 😝

Też się trochę boję konfrontacji, bo moja bestia jest nieobliczalna 🤣🤣
Strach będzie ją zostawiać samą z dzieckiem. Ona jest nawet zazdrosna jak my się przytulamy. Swoją drogą, mieliśmy dobrą antykoncepcję, bo tylko kładliśmy się do łóźka, a Ona już pach pod kołdrą między nami haha, przytulać się też nie możemy, a jak buzi dajemy na dzień dobry i jak się żegnamy do pracy, to zazdrośnica pyska nastawia :D Ona też musi dostać :D:D:D

Cześć dziewczyny, nadrobiłam was po weekendzie :) Byłam nad morzem i zamiast wypocząć to się tylko wkurzałam na rodzinę, z którą byłam ;)

@Dzidziu Ty takich akcji nie rób! Ja w piątek tak miałam, że nagle na papierze kropka czerwonej krwi i przerażenie, za każdym razem jak byłam w wc ją widziałam i oczywiście nockę miałam nieprzespaną z nerwów, a rano nic już nie było. Pewnie gdzieś się naskórek przerwał albo coś w tym stylu, ale co się nadenerwowałam bez sensu to moje :/

Wolność wyboru wolnością, ale "musisz się zabezpieczyć, musisz być samodzielna, musisz..." - no proszę was. Dumnym z siebie można być mając dziesięć studiów, pięć etatów, miliony zabezpieczenia na koncie, ale też nie mając tego wcale. Dumnym można być z siebie jak się jest dobrym człowiekiem i jak uda się Tobie wychować dziecko na dobrego człowieka. Nie każda kobieta MUSI pracować i MUSI się realizować. A przed śmiercią, utratą pracy itd naprawdę da się zabezpieczyć.

Dziewczyny w którym tygodniu i dniu macie badanie prenatalne? Ja zapisana jestem na 12+5wg usg i 13+0 wg Om, zastanawiam się czy to nie za późno 🤷‍♀️
Ja mam tetaz prenatalne wyznaczone 12+6.
Z tego co wiem to pierwsze prenatalne robi się pomiedzy 11 a 13+6 tygodniem

reklama
Do góry