Czarna 36
Fanka BB :)
Jeny laski....Jeśli to ma pomóc, to będę łykać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeny laski....Jeśli to ma pomóc, to będę łykać
No ja tez tak mam jakby wadżajna mi sie rozciągała.....to pewnie kosci miednicy. Jednego jestem pewna takich rzeczy jeszcze nie czułam a ile przede mnąMnie też jajniki kłuja, albi taki jak @Czarna 36 napisałaś ból szpila, nawet miewam takie coś dziwne w pipce!
Serio, nie działają na Ciebie takie prochy?! Kochana, to Ty jesteś dobry przypadek Nieobliczalny organizm rodem z dr House’a
Nieee, na moją córkę tez nie.Serio, nie działają na Ciebie takie prochy?! Kochana, to Ty jesteś dobry przypadek Nieobliczalny organizm rodem z dr House’a
Już więcej jak jest, to na ten moment nie będzie, więc nieważne jak i gdzie i w czymInaczej dzieci z tego będą
Mnie czasem w nocy wybudza przy zmianie pozycjiOj tak, zdarza się bardzo często to wbijanie długiej szpili, że ajć Rozmawiałam na ten temat z lekarzem bo bardzo mnie to niepokoiło ale nie kazał się tym w ogóle przejmować
Bo wiekszosc mysli tylko o sobie i swoim dobrobycie. Co ich obchodzi ze kobieta w ciazy....ze dziecko trza nakarmic.A sami pewnie maja dzieci i ich zony tez byly w ciazy....chcieliby takiej sytuacji dla nich?Karma jest suką. Święte słowa!
Nie rozumiem dlaczego w ludziach jest tak mało ludzkich odruchów... Pamiętam jak moja siostra trafiła do szpitala z pękniętą ciążą pozamaciczną, a lekarz po operacji żartował sobie z innym lekarzem „No popatrz, chyba księżyc jest w jakiejś dziwnej fazie bo wściekają się z tymi pozamacicznymi. To już trzecia w tym tygodniu, co jedna to większe fajerwerki.”. I tyle w temacie empatii. Zalewa ten świat brak wrażliwości, podłość i chamstwo...
Ludzie nie mają uczuć. Mama mi ostatanio opowiadała jak młodą dziewczyne w ciąży zwolnił wujek jej męża. Rodzina a mimo wszystko nie potrafił przeboleć że jest w ciąży :/ to jest chore, ale pełno jest takich sytuacji. Ja cieszę się bo mimo że pracuje w dużej firmie to przedłużyli mi umowę na stałe jak byłam na macierzyńskim.Bo wiekszosc mysli tylko o sobie i swoim dobrobycie. Co ich obchodzi ze kobieta w ciazy....ze dziecko trza nakarmic.A sami pewnie maja dzieci i ich zony tez byly w ciazy....chcieliby takiej sytuacji dla nich?
a to akurat podchodzi pod dyskryminacje bez dwóch zdań! U mnie jest inna sytuacja, ja po prostu zaszłam w drugą ciążę i mają kogoś na moje miejsce, więc pewnie dlatego umowę będę miała przedłużoną do porodu i nie mam o to pretensji, bo taki pracodawca ze mnie nie ma żadnego pożytku od dobrych prawie 2 lat i dalej nie będzie go miał, więc ja absolutnie rozumiem takie podejście, choć nie ukrywam, że trochę mi przykro, bo to byłaby moja pierwsza umowa na czas nieokreślony...u Ciebie jest zdecydowanie inaczej i jeszcze Twój szef mówi, że gdyby nie ciąża to dostałabyś na czas nieokreślony umowę to to jest chamstwo i tez bym z tym gdzieś poszła!I tak i nie. Owszem, w systemie prawnym nie ma czegoś takiego jak roszczenie o przedłużenie umowy na czas nieokreślony. Obowiązuje natomiast zakaz dyskryminacji oraz zasada równego traktowania. I wszystko rozbija się o to, że jeżeli dwóch pracowników jest w tej samej sytuacji (otrzymali zapewnienie o przedłużeniu umowy) i jednemu z nich ta umowa nie została przedłużona ze względu na ciążę (czyli dochodzimy do płci, i ciąży jako stanu związanego ze zdrowiem), drugiemu natomiast przedłużona została (mimo gorszych efektów pracy) to jak to można nazwać?
Wiesz co ja nie biorę tego Dha i w poprzedniej ciąży też nie brałam w II trymestrze tylko chyba dopiero w III się to brało i lekarz wg nic mi nie wspominał, że trzeba suplementować Dha, a poprzednią ciążę przeszłam książkowo, więc chyba nie jest to takie konieczneJa tez zaczynam pregne plus bo jestem w 12tyg a start mi się skończyła to nie będę już kupować. A co z pregna Dha? Z pregna jest taki tylko problem ze w pregna plus wszystko pięknie z wyjątkiem tego że nie ma tam Dha i trzeba dokupić osobno tylko ze powinno się brać 2kapsulki dziennie Dha a wiec miesięcznie 2paczki to jakieś 60zl plus pregna plus 30pare zł to się robi koszt 100zl miesięcznie i robi się drogo. Bez tego Dha planujesz brać? Zastanawiam się czy później nie zmienię na tabletki które mają wszystko w jednym pudełku.
Ehh...u mnie tez śpi i czuję się jak taka egoistka, że ciągle tylko mówię "nie" i "nie"...a do tego jestem wiecznie tak zmęczona, że nawet na alternatywy nie mam sił...wspolczuje mojemu mężowiDziewczyny jak u Was z przytulankami?
Moje libido chyba zasnęło
Też tak mam czasami, aż mnie zgina wpółDziewczyny. Dzis...tak od 16 raz na mniej wiecej godzinke przez sekundę kluje mnie mocno jajnik? Tak ze az podskakuję. Mialyscie takie cos?