reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny :) Witam się zza krzaka 🤪 Czytam Was od samego początku (termin mam na 2.04), ale nie rejestrowałam się, żeby nie zapeszyć. Taka trochę paranoiczka ze mnie. Ale dziś kończę 12 tygodni i chyba co ma być to będzie bez względu na to, czy się przywitam czy nie. Poza tym stara d... ze mnie i chyba też przez to siedziałam za krzakiem ;)
A tam, wszystkie jestesmy stare 🤣🤣🤣🤣
Witamy w gronie.
Jak sie czujesz? 😊

Dokładnie, ja właśnie pytałam ostatnio moją kadrową, bo umowa kończy mi się w styczniu i normalnie powinna być przedłużona na czas nieokreślony, ale, że jestem w ciąży to będzie przedłużona tylko do porodu, bo pracodawca nie ma obowiązku przedłużyć na czas nieokreślony niestety
Jest to mega niesprawiedliwe, ale nic nie da się z tym zrobić, bo takie są przepisy Kodeksu Pracy i żadne związki zawodowe tu nic nie pomogą, także po macierzyńskim trzeba szukać nowej roboty
Wiesz co? Chyba nie ma co zalowac:) Ja tez mam uwowe na czas określony i nie wiem czy przedluzą. Skoro są nieludzccy to szkoda na nich czasu

Cześć Dziewczyny, rodzę w kwietniu, planowany termin 4 kwietnia 2021 😉 niestety miałam troszkę problemów z krwiakiem, ale jest znacznie lepiej i staram się już myśleć tylko pozytywnie. Mam do Was pytanko odnośnie pracy - umowa kończy mi się 1 kwietnia, czyli jeśli urodzę planowo to przedłużą mi ją kilka dni. Co w sytuacji gdy urodzę trochę wcześniej? Umowa po prostu wygaśnie 1 kwietnia?
Wygasnie z dniem porodu

reklama
Do góry