reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Mi coś to spanie na lewym boku nie wychodzi. A brzuch też zaczyna robić się dość niewygodny :) też już mi się źle śpi i ta napięta skóra... a gdzie tam do końca, teraz to dopiero będzie rósł [emoji14]

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

reklama
Mi coś to spanie na lewym boku nie wychodzi. A brzuch też zaczyna robić się dość niewygodny :) też już mi się źle śpi i ta napięta skóra... a gdzie tam do końca, teraz to dopiero będzie rósł [emoji14]

ja to na lewym boku spie i koldra miedzy nogi i poducha pod brzuch zeby nie wisiał xD

Ano kołdra między nogi to obowiązkowo [emoji23]

koldra miedzy nogi, pod brzuch mam specjalna poduszke ktora przekrecam na boki razem ze soba ;) nie moge spac ciagle na jednym boku, zreszta oba mam juz poodgniatane i czesto przez sen laduje na plecach bo tylko tak nie boli ;)
jeszcze dwa miesiace... i nigdy wiecej ciazy, chocbym miala zyc w celibacie :p
adoptowanych dzieci moglabym miec tuzin. z wlasnymi definitywnie przy dwojce pozostane :p

wrzucam fote ciuchow z paczki z olx ;p za 70 zł dwie reklamówki ciuszkow xP
cztery rzeczy pierwsze z brzegu wrzucam xD
dwie bluzy i kombinezon jeszcze sie suszą i jeszcze sie jedno pranie robi ;) jest w nim zlota sukienka hello kitty :d pokaze jak wyschnie ;p

7359709_20170210_105833.jpg

Spanie na plecach nie boli ?? Zabij mnie ale ja na plecach wytrzymam max 5 minut. Po pierwsze jakoś mi ciężko oddech złapać po drugie ja mam bóle w krzyzach od początku ciąży a po lezeniu na placach przez resztę dnia nie mogę się ruszać. Co do ubranek, mam cały wielki karton Plus dwie reklamówki myślałam ze na początek wystarczy, ostatnio wzięłam się za pranie a tam same 3-6 miesięcy. Żadnych 50 ani nawet 56 [emoji23] także zakupy przede mną [emoji14]

Spanie na plecach nie boli ?? Zabij mnie ale ja na plecach wytrzymam max 5 minut. Po pierwsze jakoś mi ciężko oddech złapać po drugie ja mam bóle w krzyzach od początku ciąży a po lezeniu na placach przez resztę dnia nie mogę się ruszać. Co do ubranek, mam cały wielki karton Plus dwie reklamówki myślałam ze na początek wystarczy, ostatnio wzięłam się za pranie a tam same 3-6 miesięcy. Żadnych 50 ani nawet 56 [emoji23] także zakupy przede mną [emoji14]

Ja lubię leżeć na plecach ale faktycznie potem strasznie boli...nie ma się co dziwić.. to już 2 kg szczęścia w środku +wody itp itd :D także dodatkowe obciążenie nie małe...
Zasypiam na boku z kołdrą między nogami i jakos się żyje... [emoji16]

Mozemy sobie przybic piatke... Jeszcze pol biedy jak sie poloze na plrcach na lozku. Wtedy jakos sie podnosze. Ale jak na podlodze to wstaje ze 3 minuty. Kombinuje na wszystkie sposoby a i tak wstaje ze lzami w oczach. Ale wtedy po takiej gimnastyce sie rozciagam i troszke lepiej mi chodzic.
No ale ja przed ciaza tez mialam takie bole plecow

Napisane na HTC Desire 500 w aplikacji Forum BabyBoom

wrzucam fote ciuchow z paczki z olx ;p za 70 zł dwie reklamówki ciuszkow xP
cztery rzeczy pierwsze z brzegu wrzucam xD
dwie bluzy i kombinezon jeszcze sie suszą i jeszcze sie jedno pranie robi ;) jest w nim zlota sukienka hello kitty :d pokaze jak wyschnie ;p

7359709_20170210_105833.jpg
Aga, piękne te ciuszki.
Kurcze, dla dziewczynek jest więcej i są ładniejsze. To nie fair!!!

Co do spania na plecach to u mnie jeszcze daję radę, choć wolę na boku.

Najgorzej jak leżę podczas dnia to potem jakiś ból wchodzi w prawe biodro, że jak nie rozchodzę to kuleję.

W środę byłam na wizycie. Mały obrócony główką w dół i waży ok. 1200 g. Jak zwykle znokautował głowicę usg. Strasznie go pobudza te badanie. Ewidentnie go nie lubi. Szyjka i łożysko w dobrym stanie. Tylko oczywiście cukrzyca ciążowa.

reklama
Aga, piękne te ciuszki.
Kurcze, dla dziewczynek jest więcej i są ładniejsze. To nie fair!!!

Co do spania na plecach to u mnie jeszcze daję radę, choć wolę na boku.

Najgorzej jak leżę podczas dnia to potem jakiś ból wchodzi w prawe biodro, że jak nie rozchodzę to kuleję.

W środę byłam na wizycie. Mały obrócony główką w dół i waży ok. 1200 g. Jak zwykle znokautował głowicę usg. Strasznie go pobudza te badanie. Ewidentnie go nie lubi. Szyjka i łożysko w dobrym stanie. Tylko oczywiście cukrzyca ciążowa.

mi sie właśnie chłopięce bardziej podobają zawsze :p

Do góry