reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Projekt pod linkiem.
http://www.stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2016/03/projekt_2016.pdf
Tu nie jest napisane wprost, że np: jak pijany wójek zgwalci 12 latkę to będzie musiała urodzić, że jak dowiesz sie, że Twoje dziecko urodzi się bez mózgu to będziesz musiała je urodzic i patrzeć jak umiera w cierpieniu, że jak dowiesz się, że jesteś w ciązy pozamacicznej to będzie można ją wyłyżeczkowac dopiero gdy zacznie ona bezpośrednio zagrażać Twojemu życiu (np., bęknie ci jajowód i dostaniesz krwotoku).
Ja rozumiem, że usuwanie ciąży w ktorą zachodzi się w wyniku gwaltu to decyzja kobiety i może nawet bylabym sklonna uwierzyć jakiemyś ortodoksyjemu "obrońcy poczętego życia" że dziecko niczemu nie jest winne, że dzieci z zspołem downa choć też mają prawo do życia, ale ta ustawa zabrania przetwania ciąży w KAŻDYM nawet najbardziej skrajnym, okrutnym, beznadziejnym, nieuleczalnym przypadku. jak można twierdzić, że dyskusja nad nią jest rozdmuchana przez media? Przecież to są suche fakty. Nie ma kompromisu

Projekt pod linkiem.
http://www.stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2016/03/projekt_2016.pdf
Tu nie jest napisane wprost, że np: jak pijany wójek zgwalci 12 latkę to będzie musiała urodzić, że jak dowiesz sie, że Twoje dziecko urodzi się bez mózgu to będziesz musiała je urodzic i patrzeć jak umiera w cierpieniu, że jak dowiesz się, że jesteś w ciązy pozamacicznej to będzie można ją wyłyżeczkowac dopiero gdy zacznie ona bezpośrednio zagrażać Twojemu życiu (np., bęknie ci jajowód i dostaniesz krwotoku).
Ja rozumiem, że usuwanie ciąży w ktorą zachodzi się w wyniku gwaltu to decyzja kobiety i może nawet bylabym sklonna uwierzyć jakiemyś ortodoksyjemu "obrońcy poczętego życia" że dziecko niczemu nie jest winne, że dzieci z zspołem downa choć też mają prawo do życia, ale ta ustawa zabrania przetwania ciąży w KAŻDYM nawet najbardziej skrajnym, okrutnym, beznadziejnym, nieuleczalnym przypadku. jak można twierdzić, że dyskusja nad nią jest rozdmuchana przez media? Przecież to są suche fakty. Nie ma kompromisu
Wlasnie to przeczytałam...
Tragedia, brak słów... Trzeba uważnie przeczytać bo wlasnie nie ma nic wprost napisane. Ciaza ponad wszystko...

Dziewczyny, a jak dbacie o cerę w ciąży? Zrezygnowałyście z jakiś kosmetyków typu kremy, maseczki? Sama już nie wiem co można używać :/

Ooo, to jest nadzieja, że i mi się zachce [emoji23]

ckai43r886icswaj.png
będzie Ci się chciało jak nigdy przed tem :D

Dziewczyny, a jak dbacie o cerę w ciąży? Zrezygnowałyście z jakiś kosmetyków typu kremy, maseczki? Sama już nie wiem co można używać :/
Ja z niczego nie zrezygnowałam... Bo w sumie ja Malo kosmetyków używam. Najbardziej ubolewam nad tym ze nie mam czasu na zrobienie peelingu kawowego a uwielbiam go:) a raczej nie mam sily.

Własnie o to chodzi,ale jednocześnie są wykreślone punkty gdzie było opisane ,kiedy aborcja jest dozwolona.

jooo_asia: moje cera to dramat. Kilka miesięcy temu dostalam od dermatologa płyn i krem na niedoskonałości (walczę z nimi choć mam 27 lat, wiem to smutne) nie używam ich teraz bo to tylko kwasy i antybiotyki. Poza tym pomagal mi effaclar k z la roche posay.. ale ten ma retinol więc jjest kategorycznie zabroniony. No i juz skończyły mi sie pomysły :(

reklama
Do góry