reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

aga163, to pierwsza ciąża i zawsze marzylam żeby mieć chłopca i poźniej dziewczynkę, więc póki co się spełnia. Ale z dziewczynki cieszylabym się tak samo.
To najbardziej stresujace badanie jakie miałam do tej pory, (tylko, że ja jestem takim czarnowidzem) ryzyko chorów wyszlo mi minmalne, bo dla mojego wieku podstawowe ryzyko to 1:860 a po skorygowaniu tego o wynik badania ryzyko zmniejszylo się do 1:17197! Fałdu karkowego praktycznmie nie ma bo norma jest do 2,5 a u mnie jest 0,6 mm.

Dziś tylko myslę o glosowaniu nad odrzuceniem projektu ustawy stop aborcji. Ja jeszcze miałabym wybór gdybym dowiedziala się że coś jest nie tak, niedługo kobiety będą musialy rodzic bez względu na to czy dziecko jest śmiertelnie chore, czy nie. To mnie przeraża.
Ja również chciałam mieć pierwszego chłopca i tak się stało , a teraz zobaczymy jakoś się nie nastawiam.Wszystko będzie dobrze [emoji6]
odnośnie ustawy nóż mi się w kieszeni otwiera żyjemy w średniowieczu ale sami sobie wybraliśmy tak zajebsity rząd. Teraz każdy siedzi cicho i nagle nikt na nich nie głosował wrrr nie powinnam się teraz denerwować ale szlak mnie trafia jak można być takim debilem i zaslepionym. Jesteśmy jedni z nielicznych w Uni i na świecie o zakazie aborcji. Ciekawe co by powiedział jakiś poseł jakby mu córkę zgwałcili i później bedzie kochający dziadkiem ?? może my będziemy decydowac swoje macicy , są tacy chętni to zajmiemy sie ich interesami i jajkami cwaniaki sorki ale się wkurzylam gwalcicieli chcą leczyć a może kastracja

reklama
Ja wczoraj zajrzalam do tego projektu i wydaje mi się, ze medialne interpretacje sa grubo przesadzone. Chyba, ze czytalam cos innego ;) Dajcie linka, co? Do tej ustawy, bo sensacyjne artykuly mnie nie interesują ;) Jestem apolityczna, od paru lat nie ogladam wiadomości, by sie nie denerwowac.

A ja dzisiaj na poprawę humoru wybrałam sie na zakupy :) kupiłam sobie jesienny sweter w happymum i buty jesienne dla małej (mam nadzieje ze bedą dobre) teraz siedzę i wcinam gyrosa i juz mi dobrze :) jak ten chłop bedzie mnie tak dalej denerwował to zbankrutujemy :p

0d1yrjjgdubgvxu4.png

w5wqio4py03s1fij.png

A ja dzisiaj na poprawę humoru wybrałam sie na zakupy :) kupiłam sobie jesienny sweter w happymum i buty jesienne dla małej (mam nadzieje ze bedą dobre) teraz siedzę i wcinam gyrosa i juz mi dobrze :) jak ten chłop bedzie mnie tak dalej denerwował to zbankrutujemy :p

0d1yrjjgdubgvxu4.png

w5wqio4py03s1fij.png
O Booooże, jak ja bym zjadła gyrosa... :D Albo sałatkę warzywną :O

ja dzis bez udziwnien... wcinam kluski z serem i ze skwarkami z wedzonego boczku przysmazonymi tak,ze az chrupie w buzi :) ale tak lubie... niby takie proste danie a zajadam sie dzis jakbym nie wiem jakie rarytasy jadła...

ja chyba zaraz rozpoczne sprzatanie bo tak od paru dni to planuje ale jednak konczy sie zawsze,ze zostaje w lozku i leze do popoludnia a potem juz sie nic nie chce...
dziś mój M wraca więc chęci mam troche więcej na wszystko...

ja dzis bez udziwnien... wcinam kluski z serem i ze skwarkami z wedzonego boczku przysmazonymi tak,ze az chrupie w buzi :) ale tak lubie... niby takie proste danie a zajadam sie dzis jakbym nie wiem jakie rarytasy jadła...

ja chyba zaraz rozpoczne sprzatanie bo tak od paru dni to planuje ale jednak konczy sie zawsze,ze zostaje w lozku i leze do popoludnia a potem juz sie nic nie chce...
dziś mój M wraca więc chęci mam troche więcej na wszystko...
Ja codziennie mam sprzatac i konczy sie na tym ze pozmywam naczynia i ogarne zabawki malej i potem siedzę do obiadu:) ale jutro juz musze bo jak teściowie wpadną "na sprawdzenie" to bedzie lipa:)

0d1yrjjgdubgvxu4.png

w5wqio4py03s1fij.png
Nie denerwuj się... zakupy zawsze dobry sposób na poprawę humoru... i przy okazji gyrosa się zje :wink: mój też dziwnie się zachowuje niby się cieszy a jak zaczynam mówić na ten, jak dla mnie bardzo ważny, temat to on nie wiele ma do powiedzenia i zaraz zmienia temat... dobrze że z Wami mogę tak swobodnie porozmawiać i podzielić się nowymi relacjami z wizyty lub porozmawiać na różne tematy związane z ciążą :-) :)

reklama
MagdaPW mnie też przeraża ustawa która weszła... no masakra jakaś, a co z kobietami z gwałtu? co z kobietami które mają w sobie bardzo ciężko chore dziecko.... to jest właśnie Polska....... gdzieś mają dobro kobiet lepiej patrzeć na własny tyłek.

odnośnie ustawy nóż mi się w kieszeni otwiera żyjemy w średniowieczu ale sami sobie wybraliśmy tak zajebsity rząd. Teraz każdy siedzi cicho i nagle nikt na nich nie głosował wrrr nie powinnam się teraz denerwować ale szlak mnie trafia jak można być takim debilem i zaslepionym. Jesteśmy jedni z nielicznych w Uni i na świecie o zakazie aborcji. Ciekawe co by powiedział jakiś poseł jakby mu córkę zgwałcili i później bedzie kochający dziadkiem ?? może my będziemy decydowac swoje macicy , są tacy chętni to zajmiemy sie ich interesami i jajkami cwaniaki sorki ale się wkurzylam gwalcicieli chcą leczyć a może kastracja[/QUOTE}]

Z tego co doczytałam to projekt ustawy poszedł do komisji ,to jeszcze jest jakas nadzieja ,że nie przejdzie ,ale chyba PIS musi zobaczyć ,że jest dużo protestów.Mam wrazenie że oni robią dużo pod publikę-w sumie dzięki temu maja takie poparcie.Drugi projekt o liberalizacje przepisów został odrzucony i chyba dobrze,bo nie jestaem za aborcją,która się traktuje jako spózniony środek antykoncepcyjny.Niechby zostało tak jak jest i niech kobiety w pewnych przypadkach maja mozliwośc wyboru,nie wiem czy którąś byłaby w stanie pokochac i wychowywać dziecko gwałciciela?Nie wyobrazam sobie tego...

Do góry