reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Hej kobietki. Właśnie siedzę w poczekalni. Gin się spóźnia wiec nie wiem ile tu będę siedziała a jestem 7. Masakra.
Odebrałam swoje wyniki i mam kilka pozycji zawyzonych, w moczu tez coś jest a do tego glukoza 120 gdzie norma jest 99. Chyba znowu cukrzyca, poprzednio tez miałam ale od połowy ciąży a tu już teraz? Nie no podlamalam się. Pamiętam jak się meczylam ile ja się naplakalam bo mało rzeczy mogłam zjeść i ciągle byłam głodna a zachcianki to już w ogóle masakra. Niech to szlag.

Trzymamy kciuki za wizyte :)!

Ja sie obawiam troche swoich wynikow, a nawet wgladu do nich nie mam... takze dowiem sie dopiero u lekarza... też czuje, że z moczem coś bedzie nie tak :/ bo od pewnego czasu jego woń jest silniejsza, inna niż wczesniej..miała któras z Was tak?
czytam różne informacje w internecie ale tam piszą o zapachu acetonu, amoniaku, stęchlizny, owoców, rybim odorze, mysim zapachu, nawet o zapachu syropu klonowego... a ja aż takiego wymyślnego zapachu siuśków nie mam hehe...xD
troche sie boje... bo mam ojca chorego na nerki i on mówi, że zawsze jak zaczynaly mu sie problemy z nerkami to własnie zmieniała sie woń moczu :( z drugiej strony sie naczytałam, ze może to tez być z powodu picia zbyt małej ilosci wody bo niby w ciazy mocz się zagęszcza i jak sie pije za mało wody to po prostu zapach jest intensywniejszy.. zdecydowanie wolałabym tę wersje... wtedy bym dostała jedynie opieprz od lekarza, ze za malo plynow przyjmuje...

reklama
czy tylko ja się niczym nie smaruje jeszcze? xD
może i już czas.. moze powinnam przygotowac skóre nim mi wywali brzuch...i pojawią się pierwsze tygrysie paski... ale jakoś nie jestem zdyscyplinowana żeby to robic regularnie, caly czas bym sie zapominala eh...

Ja sie obawiam troche swoich wynikow, a nawet wgladu do nich nie mam... takze dowiem sie dopiero u lekarza... też czuje, że z moczem coś bedzie nie tak :/ bo od pewnego czasu jego woń jest silniejsza, inna niż wczesniej..miała któras z Was tak?
czytam różne informacje w internecie ale tam piszą o zapachu acetonu, amoniaku, stęchlizny, owoców, rybim odorze, mysim zapachu, nawet o zapachu syropu klonowego... a ja aż takiego wymyślnego zapachu siuśków nie mam hehe...xD
troche sie boje... bo mam ojca chorego na nerki i on mówi, że zawsze jak zaczynaly mu sie problemy z nerkami to własnie zmieniała sie woń moczu :( z drugiej strony sie naczytałam, ze może to tez być z powodu picia zbyt małej ilosci wody bo niby w ciazy mocz się zagęszcza i jak sie pije za mało wody to po prostu zapach jest intensywniejszy.. zdecydowanie wolałabym tę wersje... wtedy bym dostała jedynie opieprz od lekarza, ze za malo plynow przyjmuje...
Jak mało pijesz to mocz jest gęsty i bardziej go czuć [emoji14] Poza tym w ciąży kobieta jest wyczulona na zapachy, więc tym się nie sugeruj :) Polecam pić dużo wody, mocz Ci się rozjaśni i zobaczysz, czy będzie tak samo [emoji14] Ja tak dużo piję, że w ciągu dnia siuśki mam prawie przezroczyste, jak woda :)

ckai43r886icswaj.png

Może naprawdę za mało pijesz... spróbuj pić więcej i wtedy zobaczysz czy jest zmiana... ja piję bardzo dużo bo ciągle czuję pragnienie więc mój mocz jest przezroczysty.

Ja kupiłam sobie balsam, masło, krem do biustu marki palmers, wzytsko p. rozstempom, wydalam na to trochę kas i ... nie uzywam, bo zapach kokosa wywoluje u mnie mdłości :)
A poza tym to nie lubie się smarować :p

no masakra w tym temacie bo wlasnie w ogole mi sie nie chce pic :( kiedys byłam istną wodoholiczką... wyjsc gdzies bez 0,7 bylo niemozliwe... w domu pilam non stop rano czy wieczor.. a teraz zero. nie chce mi sie :( i tego dziennego minmum jakim jest 1,5 na bank nie robie :/ a niby w ciazy zapotrzebowanie jest jeszcze wieksze :( eh no nic... musze na sile jakos wtłoczyc w siebie wiecej wody..czesto i w malych ilosciach :<

no masakra w tym temacie bo wlasnie w ogole mi sie nie chce pic :( kiedys byłam istną wodoholiczką... wyjsc gdzies bez 0,7 bylo niemozliwe... w domu pilam non stop rano czy wieczor.. a teraz zero. nie chce mi sie :( i tego dziennego minmum jakim jest 1,5 na bank nie robie :/ a niby w ciazy zapotrzebowanie jest jeszcze wieksze :( eh no nic... musze na sile jakos wtłoczyc w siebie wiecej wody..czesto i w malych ilosciach :<
Spróbuj może inną wodę [emoji14] Mi też nie każda smakuje, ale nestle pure life mogłabym pić litrami :)

ckai43r886icswaj.png

reklama
Do góry