reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Drogie mamy. Wczoraj przygarnelam małego kotka, którego porzuciła mama. Siedział na dworze i żal mi się go zrobiło bo nie jest zdolny żeby sobie sam poradzić jest naprawdę malutki. Córka zachwycona ja też zawsze lubiłam koty tylko teraz zastanawiam się jak podejść do sprawy. Czy nowy domownik nie zaszkodzi mojej ciąży. Wiadomo mycie rąk po każdym kontakcie ale mimo wszystko nie wiem co myśleć. Co radzicie?

oar83e3kwb829h8w.png

zem3df9hb2pkv46d.png

reklama
Hej!
Ja też staram się coś zjeść przed samym pójściem spać i jak wstanę od razu musze coś przegryzc:)

Dzisiejszy dzień jest dla mnie bardzo ważny. Mam wizytę u 2 lekarzy. Pierwsza to badania genetyczne, a druga wizyta u mojego lekarza. Od rana się stresuje ;)

Trzymajcie kciuki :):):)

Drogie mamy. Wczoraj przygarnelam małego kotka, którego porzuciła mama. Siedział na dworze i żal mi się go zrobiło bo nie jest zdolny żeby sobie sam poradzić jest naprawdę malutki. Córka zachwycona ja też zawsze lubiłam koty tylko teraz zastanawiam się jak podejść do sprawy. Czy nowy domownik nie zaszkodzi mojej ciąży. Wiadomo mycie rąk po każdym kontakcie ale mimo wszystko nie wiem co myśleć. Co radzicie?

oar83e3kwb829h8w.png

zem3df9hb2pkv46d.png

Możesz zawsze przebadać kota u weterynarza czy np nie ma toxoplazmozy itp :) i najlepiej nie sprzątaj osobiście kuwety, albo ostrożnie :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Hej!
Ja też staram się coś zjeść przed samym pójściem spać i jak wstanę od razu musze coś przegryzc:)

Dzisiejszy dzień jest dla mnie bardzo ważny. Mam wizytę u 2 lekarzy. Pierwsza to badania genetyczne, a druga wizyta u mojego lekarza. Od rana się stresuje ;)

Będziesz pierwsza po badaniach genetycznych! :D Daj znać i koniecznie pokaż zdjęcia malucha [emoji7]

ckai43r886icswaj.png

Dokładnie kał kota mżna przebadać u weta i to najbardiej słuszne wyjście, do tego higiena i nic się nie stanie, absolutnie nie słuchaj opowieści, ze na pewno kot zakazi Was wszystkich, kilka lat pracowałam w lecznicy z przeróżnymi zwierzętami i ani ja ani moje koleżanki nie wykazałyśmy przeciwciał na toxoplazmozę ( a jest nas w ciąży kilka ) więc nie ma o się z góry obawiać :)

Hej!

trzymamy <3 daj znac po wszystkiiim ;-)))

oar83e3kwb829h8w.png

zem3df9hb2pkv46d.png

My mamy dwa koty i psa :)
Ważne żeby były zaszczepione odrobaczone i nie ma o ci się martwić .
Idź z nim do weterynarza.
Moje koty z nami śpią

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej!

:) trzymamy
Zaraz jak wrócisz zdjęcia wklejaj :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej!

Trzymamy mocno :) daj znać.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie rozpoczęte leczenie z powodu toxoplazmozy, do końca ciąży znów będę na antybiotyku, aż 3 tabletki dziennie. Za miesiąc lub dwa pewnie zacznie się ból żołądka po każdej tabletce.
Co do kota, byle byś nie sprzatala kuwety, zbadaj, szczep i kochaj. Koleżanka bez zwierząt miała toxo. Nie ma reguły.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry