reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja mam wizytę w czwartek i bardzo sie boje po tych smutnych informacjach.... Ale Ci fajnie ze czujesz juz malucha :) ja myślałam ze to dopiero ok 17 tyg czuc ruchy...
Każdy ma inaczej [emoji6] ja w pierwszej ciazy czułam około 18 tc w drugiej ciąży w 15 tc ciekawe jak teraz [emoji6]

reklama
Witam,
jestem nowa na forum i piszę bo jestem szczęśliwą przyszłą mamą :) chciałabym się podzielić swoimi problemami i usłyszeć wasze opinie i odczucia w ciąży... dzidzia ma przyjść na świat 25.04.17. więc to dopiero początek... ale już nieźle dostaje w kość... mdłości :hmm:
Witaj [emoji6] napisz coś więcej o sobie

U mnie rozpoczęte leczenie z powodu toxoplazmozy, do końca ciąży znów będę na antybiotyku, aż 3 tabletki dziennie. Za miesiąc lub dwa pewnie zacznie się ból żołądka po każdej tabletce.
Co do kota, byle byś nie sprzatala kuwety, zbadaj, szczep i kochaj. Koleżanka bez zwierząt miała toxo. Nie ma reguły.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dokładnie ;) tak sie mowi,ze koty i koty... ale w duzej mierze toxo mozna zlapac przez niedogotowane/surowe mięso, prace ogrodowe bez rękawiczek, jedzenie niedomytych warzyw, które nie wiadomo gdzie lezały ;)
ja mam kociaka, jest zaszczepiony i odrobaczony... od malucha z nami w domu a do tego jest to kotek niewychodzący więc nie miał skąd ani kiedys ani teraz tego złapać wiec i ja spie spokojnie :) ale wiadomo profilaktycznie przy kazdym sprzataniu kuwety wyparzam ją wrzątkiem, zeby wszystkie ustrojstwa zlikwidowac ;) do tego mycie rąk przed kazdym posilkiem... ja to jestem przeczulona, nie wyobrazam sobie poglaskac kociaka/psiaka i potem cos łapkami jesc bez umycia ich uprzednio.. a duzo osob tak robi :)

Witam,
jestem nowa na forum i piszę bo jestem szczęśliwą przyszłą mamą :) chciałabym się podzielić swoimi problemami i usłyszeć wasze opinie i odczucia w ciąży... dzidzia ma przyjść na świat 25.04.17. więc to dopiero początek... ale już nieźle dostaje w kość... mdłości :hmm:

Hejhej :) witaj i pisz z nami czesto :)

Hej dziołchy! Melduje, że dziś mam wizytę o 11.50 [emoji38] [emoji38] [emoji38]
Stres jak cholera jak to przed wizytą. Nawet nie wiem co u Was się dzieje, mam nadzieje, że dziś nadrobie. W sobotę miałam exstra dzień bez wymiotow itd no więc sprzatalam, prasowalam, pralam i z córą tancowalam, wszystko co dobre szybko się kończy, więc wczoraj zdychalam i dziś od rana też fatalne samopoczucie.
Ale mi serce wali, jennnyyyy!

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniaaaa mam nadzieje,ze juz weszłaś i niedługo podzielisz sie z nami super wiesciami ;))) czekamy ;***

Nazywam się Ewelina mam 30 lat, w czerwcu brałam ślub a na początku sierpnia dowiedziałam się że jestem w ciąży, oczywiście planowane i nasze pierwsze podejście... ;) zawsze myślałam że będzie trwało to dłużej a tu niespodzianka...

Miałam już dwie wizyty u lekarza, jedna 02.08. wówczas był to 6+3 ale serduszko już biło, dostałam nawet zdjęcie na którym widać było tylko małą fasolkę, o której w życiu bym nie pomyślała że jest to zarodek...a drugą kilka dni po polierwszej bo miałam brązowe plamienie z bólem brzucha... wtedy dostałam tabletki L-Thyrox 50 bo wyniki tarczycy były na górnej granicy...kolejna wizyta dopiero 04.10. więc jeszcze trochę czasu...

Zawsze tylko obserwowałam takie fora i nigdy nie odważyłam się napisać... żadna z moich przyjaciółek lub znajomych nie jest na takim etapie, albo planują dopiero ciążę albo mają już dzieciaczki ale fajnie jest porozmawiać z dziewczynami które są na podobnym etapie :-D

reklama
Jakie dolegliwości wam najbardziej doskwierają... ja mam straszny problem z mdłościami bez wymiotów, zgaga i zaparcia :hmm:

Do góry