reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja mam wizytę w czwartek i bardzo sie boje po tych smutnych informacjach.... Ale Ci fajnie ze czujesz juz malucha :) ja myślałam ze to dopiero ok 17 tyg czuc ruchy...
Każdy ma inaczej [emoji6] ja w pierwszej ciazy czułam około 18 tc w drugiej ciąży w 15 tc ciekawe jak teraz [emoji6]

reklama
Witam,
jestem nowa na forum i piszę bo jestem szczęśliwą przyszłą mamą :) chciałabym się podzielić swoimi problemami i usłyszeć wasze opinie i odczucia w ciąży... dzidzia ma przyjść na świat 25.04.17. więc to dopiero początek... ale już nieźle dostaje w kość... mdłości :hmm:
Witaj [emoji6] napisz coś więcej o sobie

U mnie rozpoczęte leczenie z powodu toxoplazmozy, do końca ciąży znów będę na antybiotyku, aż 3 tabletki dziennie. Za miesiąc lub dwa pewnie zacznie się ból żołądka po każdej tabletce.
Co do kota, byle byś nie sprzatala kuwety, zbadaj, szczep i kochaj. Koleżanka bez zwierząt miała toxo. Nie ma reguły.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

dokładnie ;) tak sie mowi,ze koty i koty... ale w duzej mierze toxo mozna zlapac przez niedogotowane/surowe mięso, prace ogrodowe bez rękawiczek, jedzenie niedomytych warzyw, które nie wiadomo gdzie lezały ;)
ja mam kociaka, jest zaszczepiony i odrobaczony... od malucha z nami w domu a do tego jest to kotek niewychodzący więc nie miał skąd ani kiedys ani teraz tego złapać wiec i ja spie spokojnie :) ale wiadomo profilaktycznie przy kazdym sprzataniu kuwety wyparzam ją wrzątkiem, zeby wszystkie ustrojstwa zlikwidowac ;) do tego mycie rąk przed kazdym posilkiem... ja to jestem przeczulona, nie wyobrazam sobie poglaskac kociaka/psiaka i potem cos łapkami jesc bez umycia ich uprzednio.. a duzo osob tak robi :)

Witam,
jestem nowa na forum i piszę bo jestem szczęśliwą przyszłą mamą :) chciałabym się podzielić swoimi problemami i usłyszeć wasze opinie i odczucia w ciąży... dzidzia ma przyjść na świat 25.04.17. więc to dopiero początek... ale już nieźle dostaje w kość... mdłości :hmm:

Hejhej :) witaj i pisz z nami czesto :)

Hej dziołchy! Melduje, że dziś mam wizytę o 11.50 [emoji38] [emoji38] [emoji38]
Stres jak cholera jak to przed wizytą. Nawet nie wiem co u Was się dzieje, mam nadzieje, że dziś nadrobie. W sobotę miałam exstra dzień bez wymiotow itd no więc sprzatalam, prasowalam, pralam i z córą tancowalam, wszystko co dobre szybko się kończy, więc wczoraj zdychalam i dziś od rana też fatalne samopoczucie.
Ale mi serce wali, jennnyyyy!

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniaaaa mam nadzieje,ze juz weszłaś i niedługo podzielisz sie z nami super wiesciami ;))) czekamy ;***

Nazywam się Ewelina mam 30 lat, w czerwcu brałam ślub a na początku sierpnia dowiedziałam się że jestem w ciąży, oczywiście planowane i nasze pierwsze podejście... ;) zawsze myślałam że będzie trwało to dłużej a tu niespodzianka...

Miałam już dwie wizyty u lekarza, jedna 02.08. wówczas był to 6+3 ale serduszko już biło, dostałam nawet zdjęcie na którym widać było tylko małą fasolkę, o której w życiu bym nie pomyślała że jest to zarodek...a drugą kilka dni po polierwszej bo miałam brązowe plamienie z bólem brzucha... wtedy dostałam tabletki L-Thyrox 50 bo wyniki tarczycy były na górnej granicy...kolejna wizyta dopiero 04.10. więc jeszcze trochę czasu...

Zawsze tylko obserwowałam takie fora i nigdy nie odważyłam się napisać... żadna z moich przyjaciółek lub znajomych nie jest na takim etapie, albo planują dopiero ciążę albo mają już dzieciaczki ale fajnie jest porozmawiać z dziewczynami które są na podobnym etapie :-D

reklama
Jakie dolegliwości wam najbardziej doskwierają... ja mam straszny problem z mdłościami bez wymiotów, zgaga i zaparcia :hmm:

Do góry