reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja właśnie czytalam, że dochód na osobę nie może przekroczyć 1900 PLN. Jak wiecie coś o jakimś innym to dajcie znaka :)

reklama
Nie tylko karta ciąży jest honorowana do becikowego. Może być zaświadczenie od ginekologa, że byłyśmy przed 10 tym tygodniem u niego

Dziewczyny czy wchodzicie ze swoimi mężami/partnetami na wizyty i czy są z Wami przy USG dopochwowym? To moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem... Na chwilę obecną wchodze sama... Z jednej strony chciałabym żeby zobaczył maleństwo a z drugiej zastanawiam się czy nie będzie do dla nas wszystkich krępujące... Co Wy o tym myślicie?

Dziewczyny czy wchodzicie ze swoimi mężami/partnetami na wizyty i czy są z Wami przy USG dopochwowym? To moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem... Na chwilę obecną wchodze sama... Z jednej strony chciałabym żeby zobaczył maleństwo a z drugiej zastanawiam się czy nie będzie do dla nas wszystkich krępujące... Co Wy o tym myślicie?
Ja w poniedziałek mam wizytę i mój mąż wziął sobie wolne bo bardzo chce zobaczyć dzidziusia :) ja się z tego oczywiście bardzo cieszę, że jest zainteresowany i nie wydaje mi się aby to było krępujące. Na pewno nie jest dla ginekologa, dla mnie też raczej nie będzie bo i gina i męża się nie wstydzę...no chyba, że dla mężczyzny może być to sytuacja nowa i krępująca :)

Obecnie przy bevikowym dochod nie moze przekraczac dokladnie 1922zl netto. Dodatkowo jeśli dochód w rodzinie nie przekracza 674 zł netto na osobę (764 zł, gdy w rodzinie jest dziecko z niepełnosprawnością) — dodatkowo można dostać zasiłek rodzinny i dodatek z tytułu urodzenia dziecka.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
April ja byłam z mężem na badaniu genetycznym i było dopochwowe daliśmy rade [emoji12] zresztą był przy porodzie i bez niego nie dałabym rady ,miałam bardzo długi poród i teraz mam obawy właśnie jeśli chodzi oto i się boje ale mam nadzieje ze teraz będzie szybciej, rodziłam sn z zoo i jak urodziłam dostałam powera ze mogłam wszystko zrobić ,byłam sama w łazience pod prysznicem to mnie położna ochrzanila a ja się tak dobrze czułam, a miłość tez przyszla z czasem teraz jest największym moim skarbem , pamiętam synka ciepło i zapach tego nie da się zapomnieć, musimy dać kto jak nie my kobiety [emoji6]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry