reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja właśnie czytalam, że dochód na osobę nie może przekroczyć 1900 PLN. Jak wiecie coś o jakimś innym to dajcie znaka :)

reklama
Nie tylko karta ciąży jest honorowana do becikowego. Może być zaświadczenie od ginekologa, że byłyśmy przed 10 tym tygodniem u niego

Dziewczyny czy wchodzicie ze swoimi mężami/partnetami na wizyty i czy są z Wami przy USG dopochwowym? To moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem... Na chwilę obecną wchodze sama... Z jednej strony chciałabym żeby zobaczył maleństwo a z drugiej zastanawiam się czy nie będzie do dla nas wszystkich krępujące... Co Wy o tym myślicie?

Dziewczyny czy wchodzicie ze swoimi mężami/partnetami na wizyty i czy są z Wami przy USG dopochwowym? To moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem... Na chwilę obecną wchodze sama... Z jednej strony chciałabym żeby zobaczył maleństwo a z drugiej zastanawiam się czy nie będzie do dla nas wszystkich krępujące... Co Wy o tym myślicie?
Ja w poniedziałek mam wizytę i mój mąż wziął sobie wolne bo bardzo chce zobaczyć dzidziusia :) ja się z tego oczywiście bardzo cieszę, że jest zainteresowany i nie wydaje mi się aby to było krępujące. Na pewno nie jest dla ginekologa, dla mnie też raczej nie będzie bo i gina i męża się nie wstydzę...no chyba, że dla mężczyzny może być to sytuacja nowa i krępująca :)

Obecnie przy bevikowym dochod nie moze przekraczac dokladnie 1922zl netto. Dodatkowo jeśli dochód w rodzinie nie przekracza 674 zł netto na osobę (764 zł, gdy w rodzinie jest dziecko z niepełnosprawnością) — dodatkowo można dostać zasiłek rodzinny i dodatek z tytułu urodzenia dziecka.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
April ja byłam z mężem na badaniu genetycznym i było dopochwowe daliśmy rade [emoji12] zresztą był przy porodzie i bez niego nie dałabym rady ,miałam bardzo długi poród i teraz mam obawy właśnie jeśli chodzi oto i się boje ale mam nadzieje ze teraz będzie szybciej, rodziłam sn z zoo i jak urodziłam dostałam powera ze mogłam wszystko zrobić ,byłam sama w łazience pod prysznicem to mnie położna ochrzanila a ja się tak dobrze czułam, a miłość tez przyszla z czasem teraz jest największym moim skarbem , pamiętam synka ciepło i zapach tego nie da się zapomnieć, musimy dać kto jak nie my kobiety [emoji6]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry