reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Witam! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty xD
Ja mam na 14 juz sie nie moge doczekac,a zarazem stres lekki jest czy wszystko bedzie ok...
10,5h?! Rozumiem, ze pracodawca nie wie ze jestes w ciazy?
Mi do 2 trymestru jeszcze troche, ale juz blizej niz dalej hehe
Ja rano sniadanie muaze zjesc, najlepiej sprawdza sie kanapka z zoltym serem:)
Od kilku dni,chodza za mna frytki i walcze z nimi jak cholera:p
Wczoraj mialam chyba najgorszy wieczor do tej pory, herbata z imbirem niestety nie pomogla:( ale mamy nowy dzien, to moze bedzie lepiej a jeszcze jak usłysze serduszko... To juz wgle bede happy xD

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Będzie dobrze, zobaczysz dziś piękne serduszko:-)

reklama
Bo do 3go miesiąca płód jest bardziej podatny na czynniki zewnętrzne, w tym leki itd.

w57vskjog7p17owg.png

To przekładam wizytę w takim razie

Ja jestem w trakicie leczenia zębów, w tym kanałowe ale na razie mam sie wstrzymac i przyjsc po 3 mcu.. Najważniejsze ze nie boli, a lepiej nie narażać Maleństwa :)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Dzięki za info też tak zrobię :)

Współczuję mamom pracującym do kiedy chcecie pracować??

Weszłam w II trymestr i jakoś lepiej się wcale nie czuje. Na śniadanie chciałam zjeść płatki kukurydziane, nawaliłam sobie całą michę a zjadłam kilka łyżek i dalej nie wchodziły. Nie mówiąc że coś mnie brzucho dzisiaj pobolewa :/

Ja mialam w planach pracować jak najdłużej, tym bardziej, że zawsze mój czas pracy był nienormowany, tzn. jeśli mialam taka potrzebę - pracowałam z domu, jeśli potrzebowałam wyjść wcześniej lub przyjść później - również.

Niesety, kilka tygodni po tym jak powiedzialam o ciąży zazęto mnie traktować jak pracownika drugiej kategorii (a powiedziałam o tym bardzo wcześnie, bo chciałam żeby byla jasna sytuacja, że np. wyjazdy za grnicę odpadają, że jeśli się sie przeziębię to będę zmuszona zostać pare dni w domu, ale chcę pacować przynajmniej do końca roku, a jeśli się uda to i dłużej).
Życie :)

Hej dziewczyny!
Nadrobiłam wszystkie strony. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja kiepsko się czuję. Jakby wszystkie siły ze mnie zeszły. Dotychczas jak struś Pędziwiatr ogarniałam wszystko w mig, potrafiłam robić trzy rzeczy na raz. Teraz nie mam siły nawet oczu umalować.
Samopoczucie koszmarne. Jedynie rano jestem w stanie zjeść solidne śniadanie, później z godziny na godzinę mdłości się nasilają i na nic nie mam ochoty. Straszne uczucie.
Jutro wizyta u ginekologa. Może coś mi poradzi...

Trzymajcie się zdrowo! I dbajcie o siebie!
Ja mam tak samo... Śniadanie zjem a potem jest coraz gorzej i gorzej a na wieczór to masakra. Zwijam sie z bolu bo tak mnie żołądek boli albo jest mu strasznie niedobrze... W nocy wstaje i jest niedobrze. Ale jestem taka padnieta ze zaraz usypiam

Dziewczyny ja podziwiam to, że pracujecie, ja gdybym miała iść do swojej lecznicy to na wejściu bym pawia puściła z powodu zapachu...a bywa tak, że stałam przy operacjach po 3 godziny wcześniej ok 30 minut przygotowywałam salę i pacjenta i po zabieu sprzątałam, nierzadko przenosząc nawet 30 kg bezwładne zwierzęta na szpital do wybudzenia. Nie dałabym rady, są takie dni, że ja ledwo dom ogarniam. Ostatnio w miarę nieźle się czuję, piersi prawie nie bolą, mdłości tylko lekko rano i trochę bardziej wieczorem i może nawet mniej senna jestem :) a dopiero zaczełam 8 tc więc mam nadzieję, że tak już pozostanie :D
a gdybym pracowałą to też byłabym traktowana jako chyba nawet trzecia kategoria, bo moja szefowa antyprorodzinna jest choć ogólnie w porządku kobieta.

Dzień dobry ;)

Ja już w pracy...jest masakra. Mam straszne mdłości, ledwo siedzę na fotelu. Dziewczyny które chodzicie do pracy...jak Wy to robicie??? :(
U mnie też masakra. Na szczescie mam możliwość wyjścia na dwor co jakis czas na pare minut. Pomaga. Mdlosci i sennosc i ogolnie mi sie nie chce pracowac. Pocieszam sie że tylko do środy i na wolne.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

An-ia ja też właśnie rozważam popracowanie teraz te 2 tygodnie, jak mi przedłużą umowę to na zwolnienie. A jak nie to wolne ;) Jestem traktowana jak powietrze, nawet przez resztę pracowników. "O, wróciłaś" - po 2 tygodniach L4 tylko takie zdanie padło. Jest mi przykro...ale co zrobić.

reklama
Ja jestem w takiej sytuacji, że w momencie jak poczuje że nie daje rady nie idę do pracy, tak samo jak się źle czuję. No ale wiąże się to z tym, że nie idę to nie dostaje pieniędzy

Do góry