reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja też mam niskie ciśnienie ale to raczej u mnie zawsze tak było. Trochę zaczął boleć mnie ząb i to chyba od tego... W środę mam wizytę u dentysty - nie wiem czy już można leczyć zęby ale chyba będę musiała bo boli :/ Gdzieś czytałam że dentysta to dopiero po skończeniu 12go tygodnia ale nie wiem... zobaczymy co dentystka powie, a ja mam tylko nadzieję, że do środy mi się nie pogorszy i jakoś wytrzymam :)
Jabyłam u dentysty z okazji skończonych 6 tygodni ;) co prawda tylko na wymianie plomby, ale coś ekstra trzeba było uwiercic jeszcze... w każdym razie bez normalnego znieczulenia mi robił, tylko czymś psiknal, co dało podobny efekt. Naprawdę się zdziwiłam, że tak skutecznie można zieczulic bez klocia.
Także o ile nie masz zęba do kanaliwego leczenia, a dentysta zaufany, to można w każdym momencie zęba leczyć, nie ma co się męczyć z bolacym.

U mnie też mdłości, praktycznie od rana do wieczora :/ za to apetyt dzisiaj mam wybitny, zezarlabym konia z kopytami, dosłownie! Tak mi się miecha chce bez przerwy!

reklama
A u moje ciśnienie też do orłów nie należy... kawa z rana musi być, bo inaczej mam zawroty głowy przy każdym, najmniejszym ruchu... a wieczorem czaszkę mi rozsadza. Na szczęście nie codziennie. Jak juz widzę, że samo po dobroci nie przejdzie, to biorę paracetamol.

Jabyłam u dentysty z okazji skończonych 6 tygodni ;) co prawda tylko na wymianie plomby, ale coś ekstra trzeba było uwiercic jeszcze... w każdym razie bez normalnego znieczulenia mi robił, tylko czymś psiknal, co dało podobny efekt. Naprawdę się zdziwiłam, że tak skutecznie można zieczulic bez klocia.
Także o ile nie masz zęba do kanaliwego leczenia, a dentysta zaufany, to można w każdym momencie zęba leczyć, nie ma co się męczyć z bolacym.

U mnie też mdłości, praktycznie od rana do wieczora :/ za to apetyt dzisiaj mam wybitny, zezarlabym konia z kopytami, dosłownie! Tak mi się miecha chce bez przerwy!
Ja właśnie poszukuję zaufanego dentysty bo mój poprzedni to ceny miał wręcz z kosmosu. Teraz idę do jakiejś dentystki, którą bardzo polecały mi koleżanki więc mam nadzieję, ze mogę ją nazwać zaufaną :) Dzięki, że mnie pocieszyłaś :) uspokoiłam się :)

u mnie raz we wtorek przy podcieraniu brązowy śluz i raz w piątek, lekarka mówiła, że może się pojawić, i widzę że po "większym wysiłku", więc dopóki nie ma żywej krwi to znaczy chyba, że krwiak się wchłania, przynajmniej mam taką nadzieję

u mnie raz we wtorek przy podcieraniu brązowy śluz i raz w piątek, lekarka mówiła, że może się pojawić, i widzę że po "większym wysiłku", więc dopóki nie ma żywej krwi to znaczy chyba, że krwiak się wchłania, przynajmniej mam taką nadzieję
Grunt to myśleć pozytywnie :) najważniejsze, że nie ma świeżej krwi - i oczywiście oby nie było! Życzę powodzenia i zdrówka dla Ciebie i Maleństwa :)

między 8 a 12 idę na razie państwowo,póżniej muszę ogarnąć jakiegos lekarza,bo ten u którego prowadziłam ostatnią ciąże juz chyba nie przyjmuje w mojej okolicy.
jak tylko dotrę z powrotem to dam znać

Ela1990 ja też wracam jutro do pracy. Też sobie nie wyobrażam...dziś przespałam pół dnia, jest mi tak niedobrze całymi dniami....nie wiem jak ja to przeżyję :/ Dobrze że masz porządnego szefa. Ja się nastawiam, że z końcem września zostanę bezrobotna. Choc może mi się poszczęści i chociaż do dnia porodu mi przedłużą. A niby katolicka firma...masakra.

Ja też jestem rozwleczona i bezsilna, w kółko gdzieś leżę - a to na łóżku, a to na kanapie...nie jestem w stanie chodzić dłużej niż 15 minut bo potrzebuję usiąść. Boże co za koszmar... kiedy to się skończy [emoji14]

A najgorsze są zachcianki, które mijają po 2 gryzach. "Zrobisz mi herbatkę?" - robi chłop dzielny herbatkę, dwa łyczki wypiłam - "dziękuję". "Mam ochotę na jabłko" - dwa gryzy - "już nie mogę"...i tak ze wszystkim...
Haha skad ja to znam?;)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

reklama
Dzień dobry :)
Ja dziś odprowadzam młodego do szkoły i jadę odebrać badania krwi.
U mnie codziennie też ślimacze tępo, chodzę szurając nóżkami... tylko ja co drugi dzień ćwiczę i muszę się do tego zebrać (inaczej nie wiem czy mój kręgosłup dał by rade ciązy) potem mimo zmęczenia dostaję energii i troszkę się rozkręcam.
Co do dentysty to wiem że nie ma żadnych przeciwwskazań :) znieczulenie nie wpływa zupełnie i nie dociera do dziecka. My musimy szczególnie dbać o zęby w ciąży, stan zapalny popsutego zęba jest dużym zagrożeniem dla maluszka. Jedynie bardziej ukrwione dziąsła w ciąży mogą krwawić, co chyba nie ułatwia pracy dentyście

Miłego dnia bez mdłości z większą energią ;)

Do góry