reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

mój typ też bebetto ale murano Link do: BEBETTO MURANO 3w1 FOTELIK MAXI COSI CABRIOFIX
dla chłopca kolor 05, dla dziewczynki 08
Też fajny! I kolory ładniejsze :D

w57vskjog7p17owg.png

reklama
Też oglądałam te wózki :) jedno jest pewne - muszę gdzieś jechać do sklepu i obejrzeć wózki stacjonarnie :) ja chyba za dużo już o tych wózkach się naczytałam :)

Dziewczyny, a ja odkąd zaszłam w ciążę, nie zjadłam nic słodkiego, co nie jest owocem. Tak jak kiedyś tabliczkę Milki zjadałam w oka mgnieniu, tak teraz nawet na słodkie patrzeć nie mogę. W tamtym tygodniu już trochę więcej mogłam jeść, a od weekendu znowu codziennie "żigoletto"... Toleruję jedynie banany, winogrona, jabłka, pomidory i marchewkę... Jak zjem coś innego i tak kończy się tak samo. Przegryzam też migdały, polecone na nudności, ale teraz chyba już zaczynam wątpić, że pomagają. Aha, od wczoraj mam też fazę na sok z czarnej porzeczki.

To moja pierwsza ciąża i też się stresuję... Kolejna wizyta 12.09, czekam na wyniki badań z krwi i moczu.

Dziewczyny, a ja odkąd zaszłam w ciążę, nie zjadłam nic słodkiego, co nie jest owocem. Tak jak kiedyś tabliczkę Milki zjadałam w oka mgnieniu, tak teraz nawet na słodkie patrzeć nie mogę. W tamtym tygodniu już trochę więcej mogłam jeść, a od weekendu znowu codziennie "żigoletto"... Toleruję jedynie banany, winogrona, jabłka, pomidory i marchewkę... Jak zjem coś innego i tak kończy się tak samo. Przegryzam też migdały, polecone na nudności, ale teraz chyba już zaczynam wątpić, że pomagają. Aha, od wczoraj mam też fazę na sok z czarnej porzeczki.

To moja pierwsza ciąża i też się stresuję... Kolejna wizyta 12.09, czekam na wyniki badań z krwi i moczu.

Mam dokładnie tak samo, od słodkiego mnie odrzuca, a wcześniej mogłam jeść kilogramami i codziennie.
A migdały są chyba przereklamowane, bo mi też nie pomagają :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam dokładnie tak samo, od słodkiego mnie odrzuca, a wcześniej mogłam jeść kilogramami i codziennie.
A migdały są chyba przereklamowane, bo mi też nie pomagają :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam wstręt do słodkiego. W poprzedniej ciąży też tak miałam na początku, potem niestety już nie.
Migdały świetnie pomagają na zgagę :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Anjouek ta kanapka z cebulą to moje klimaty
emoji3.png
ja jeszcze robie tak biały chleb, masło, koncentrat pom i wtedy albo cebula albo szczypior, najbardziej lubię szalotkę lub cukrową.
Mam mega zachcianki od budyniu czekoladowego do śledzia w musztardzie, ale wszystko na dwa gryzy, dobrze że córa jest jadkiem to mi pomaga w zjedzeniu.
Przeszkadzają mi wszystkie zapachy, dosłownie wszystkie.

Myślicie już o imionach, tak po cichuuu..
emoji78.png
emoji78.png
emoji78.png
emoji78.png

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

przyznam szczerze, ze takiego polaczenia nie probowalam :D ale lubie chlebek +koncentrat + sól ;D

co do imion to u mnie jesli bedzie dziewczynka to najprawdopodobniej nazwiemy Zosia ;) chłopiec być może Ksawery ;)

Odkad sie przeziebilam i dodaje do herbaty starty imbir moje mdlosci sie znacznie zmniejszyly. Polecam!
Zetrzyj imbir na tarce, dodaj sok z cytryny i lyzeczke miodu. Ja trzymam to w lodowce i dodaje do cieplej(nie goracej!) Herbaty.

Hej. To i ja dołączam do dziewczyn plqmiacych. Niestety od 2 dni planie a dziś w nocy dosyć mocno. Czekam właśnie na usg ale dopiero na 9 40. Nie liczę na cud. Od początku coś nie tak z tą ciąża było. Stresuje się na ale z drugiej strony już się dwa tyg. Temu wyplakalam i teraz nawet mi łzy nie chcą płynąć. Przykre to że człowiek się cieszy z upragnionego szczęścia a tu w jednej chwili traci nadzieję na nie.

Aal, zdrówka i oby następny raz skończył się szczęśliwie na porodówce.

Pesca, też to stosuje, też polecam na mdłości, z reguły ustają, chociaż raz miałam, że i tak skończyło się wymiotami zaraz po wypiciu tego ;)

mój wózek to quinny mood <3 ja wczoraj wizyta u lekarza, moja kruszyna ma 17mm <3 niestety jak będą źle wyniki z toxo to wracam na antybiotyk :/ u mnie cukier 100 na czczo, ale u mnie to norma.
Zachcianki mam na wszystko co napiszecie, ale jejsc mogę tylko oczami, przełknąć ciężko, waga od ostatniej wizyty poszła w 1kg dół.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jaki ten wózek masz upatrzony - podpowiedź coś :) ja potrzebuję czegoś uniwersalnego bo mieszkam na wsi - niby wszędzie mamy chodniki ale bezdroża też się od czasu do czasu zdarzają :) a moje autko ma taki średni bagażnik ale wolę dobrać wózek do samochodu niż odwrotnie :) :)

U mnie Mikołaj ostatnio dość popularny ostatnio. Ja myślę nad imieniem takim, żeby było raczej tradycyjne i żeby nie było bardzo popularne w tej kategorii wiekowej :) Sama mam na imię Elżbieta i w podobnym do mnie wieku spotkałam tylko dwie Ele i to mi się właśnie podoba w moim imieniu. Chciałabym żeby moje dzieci też miały imiona, które nie powtarzają się na każdym kroku. Teraz u mnie w okolicy królują Lenki, Julki, Oliwki a z chłopięcych Franki, Antki, Kubusie i Kacperki. :)
Myślę tak samo, dlatego córka ma na imię Ula.

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry