reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Aal, zdrówka i oby następny raz skończył się szczęśliwie na porodówce.

Pesca, też to stosuje, też polecam na mdłości, z reguły ustają, chociaż raz miałam, że i tak skończyło się wymiotami zaraz po wypiciu tego ;)

mój wózek to quinny mood <3 ja wczoraj wizyta u lekarza, moja kruszyna ma 17mm <3 niestety jak będą źle wyniki z toxo to wracam na antybiotyk :/ u mnie cukier 100 na czczo, ale u mnie to norma.
Zachcianki mam na wszystko co napiszecie, ale jejsc mogę tylko oczami, przełknąć ciężko, waga od ostatniej wizyty poszła w 1kg dół.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Quinny Mood jest bardzo ładny i też mi się podobał ale niestety u nas odpada. Amortyzacja w tym wózku jest na zerowym poziomie a u nas jest to dość ważne. Do tego wolałabym coś z delikatnie większą spacerówką bo w quinny jest niestety bardzo mała (zresztą jak w większości designerskich wózków) ale zazdroszczę warunków bo Mood wygląda świetnie :)

Kamila - trzymam kciuki!!

Aniolek - a wiesz, z dzis zjadlam bulke z maslem i koncentratem ;) (moglam sobie tak nicka uproscic? Nie moge spamietac zapisu ;) )

Surowe sledzie nie sa wskazane, bo sa surowe ;) Takie z solanki/śmietany sa właśnie surowe. Poddane obrobce cieplnej jak najbardziej.

Hej dziewczyny ☺
Moja corcia w przedszkolu a ja odpoczywam bo znowu mnie brzuch ciągnie...

Co do wózków to ja uwielbiam ogladac <3 my mamy po corce niezniszczalnego x-landera xq i dla mnie jest super ☺

W pierwszej ciazy od razu mielismy zaplanowane imiona a teraz nie mozemy sie zdecydować ☺

Tu macie link do roznych rzadowych statystyk co do imion z 2014 r. (z 2015 nie widzialam). Mozecie wybrac ogolnopolskie albo z Waszego wojewodztwa.
Link do: Statystyki imion i nazwisk z bazy PESEL

Ja mam wózek po synku - Tako Acoustic. Moglam go zostawiac na parterze. Pamiętajcie, ze nieraz wozek trzeba wnosic i znosić :/ Wtedy polecam nie kupowac wozka typu 2w1. A jakas lekka gondolę, a potem lekka spacerowke. Bo bedziecie klac, ze nie możecie codziennie spacerowac.

Cyntia ja mam ochotę na śledzia i kurcze racja one są surowe aaaaa a taką mam ochotę[emoji16] co do imion tez jeszcze nie mamy konkretnych,w pierwszej ciąży od razu wiedziałam i mamy Tymoteusza,teraz może Aleksandra albo Wojtek zobaczymy.Wózek mamy Jane jest rewelacyjny do tego dziecko można przewozić w gondoli bo są specjalne pasy i mocowanie do tylnej kanapy.
Aal życzę wszystkiego dobrego przy kolejnych staraniach.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam Colletto 3w1 po córce kolor uni, ale wykorzystam tylko folelik i gondole bo spacerowka jest już dojechana i jeszcze będzie użytkowania. Potem kupie spacerowke nową z bebetto. Polecam adamexy mają duże i przytulne gondole.

Jak myślicie 2 i 2,5 letnie dzieci jeżdżą w wózkach? Nie wiem czy nie kupić wozka rok po roku dla rodzeństwa. Ula będzie miała w kwietniu właśnie 2 latka...

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam Colletto 3w1 po córce kolor uni, ale wykorzystam tylko folelik i gondole bo spacerowka jest już dojechana i jeszcze będzie użytkowania. Potem kupie spacerowke nową z bebetto. Polecam adamexy mają duże i przytulne gondole.

Jak myślicie 2 i 2,5 letnie dzieci jeżdżą w wózkach? Nie wiem czy nie kupić wozka rok po roku dla rodzeństwa. Ula będzie miała w kwietniu właśnie 2 latka...

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom
Nasz ma 2 lata i 4 miesiące i jeździmy jeszcze wózkiem :) Jednak takie maluchy za daleko same nie.przejda :)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aal bardzo mi przykro. Dobrze, że masz w mężu tyle wsparcia.

Kamila trzymam kciuki. Plamienia się zdarzają i nie muszą oznaczać najgorszego! Daj znać po wizycie.

Ja o wózku narazie nie myślę:-) a co do imion to ciągle szukamy czegoś fajnego. Dla dziewczynki podoba nam się Aurelia i Liliana. A dla chłopca Jeremi, Ignacy i Kordian. Myślę, że coś z tego wybierzemy. Mam silne przeczucie, że to chłopcy będą.

Do góry