reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Od wczoraj czuję że gardło chce mnie bolec... Wczoraj pukałam woda z solą i było lepiej a dziś pije domowy sok malinowy, oby pomogło:)

All - przykro mi, pomyślności w staraniu o dziecko :)

Ja miałam ostatnio zachciankę na świeżą białą bułkę (w ogóle to zawsze tylko ciemne pieczywo jem) z masłem i miodem. Męża z rana pognałam do piekarni, bo musiała być mega świeża.
Tak poza tym to miałam ochotę na sok pomarańczowy, ale teraz mnie od niego odrzuca. Za to namiętnie pije w pracy miętę i jak przed ciążą uwielbiałam kawę, tak od jakiegoś tygodnia nawet na kawę patrzeć nie mogę.

mi duzo wyrobów z mąki nie pasuje, czuje dziwny posmak w ustach jak je jem...
albo jak moj luby wypije piwo i chce mi skraść buziaka albo w ogóle pije przy mnie jak coś oglądamy to strasznie mi zajeżdza drożdzami.. wiem,ze to jeden ze skladnikow piwa ale kiedys tego az tak nie czulam.. a teraz strasznie mi to capi i odrzuca fuj...

kawa mi też jakoś nie odpowiada ale chyba u mnie to jednak wina mleka... zawsze piłam taką 1:1 kawa i mleko i tylko taką... a teraz mi jakos nie smakuje

uff... nadrobiłam :) przeczytalam wszystko :D ależ szybko tutaj skrobiecie ;)

co do domowych porządków to raczej ograniczam się do zmywania tylko, czasem coś przepiorę ręcznie ale ofc wszystko robię w rękawiczkach...i ze względu na bobo i też przez alergie wlasnie...silniejsze specyfiki przekazałam ja rowniez w męskie ręce ^^
swoją drogą to strasznie mnie wysypało ostatnio i dopatruje się przyczyny w proszku do prania bądź płynie... ale wczesniej mnie nie uczulały bo raczej stostuje ciagle to samo:/ czy to może mieć związek z ciąża? że skora jest wrażliwsza + moje sklonnosci alergicznie dają taką reakcje? nie moge patrzec na swoj dekolt momentami.. a jak sie zaczne cieszyc, ze mi to znika to po paru dniach znowu niespodzianki wyskakuja...

co do bólu plecków to mnie też od jakiegoś czasu pobolewają.. szczególnie nocą :( ale własnie boli mnie w okolicach nerek i też sie obawiam, że bede miala z nimi problem :< tymbardziej, że mój tata przez wiele lat się męczył z kamieniami... sporo objawów się u mnie zgadza więc bede musiala to szybko sprawdzic :<

ania.orz gratuluje serduszka ! <3

Kingusia91 dobrze, ze z maluszkiem wszystko jest okej :) a Tobie zdrówka życze i obyś szybko sie z tego wyleczyla !

Jak tam u Was pogoda dziewczyny? U mnie się znacznie ochłodziło i deszczyk pada ale nie ukrywam sprawiłlo mi to dużą ulgę... bo w te upały nie mialam czasami siły ustać chwili na nogach...
Dziś też sie nie najlepiej czuje... o 7 sie zerwałam z domu bez sniadania i wylecialam z domu.. zalatwilam swoje sprawy na miescie i wrocilam i padlam w try miga... obudzilam sie o 17 ;/ i tak wlasnie niedawno zjadlam sniadanie, szalona ja... teraz się fatalnie czuje ;/ zawsze tak mam jak zjem cos po dlugiej przerwie... no cóż... nie mam chociaz teraz chociaz wyrzutow sumienia, ze leze z laptopem w lozku i sie lenie...
Dzieks! Pamiętaj o odpowiednim odżywianiu w ciąży, dziecku potrzebne są witaminki.
Wydaje mi się, że ta alergia to hormonki[emoji9]

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

All bardzo mi.przykro trzymaj sie!
Ja dzis mam jakis przykry dzien chce mi sie caly czas wyc a w dodatku zle przeczucia ze cos jest nie tak :( brodawki strasznie sie zmienily nie sa spuchniete tak jak byly przez ostatni czas sutki przestaly bolec apetyt znikl. Jutro lece na mocz i morfologie bo w srode kontrola przy okazji zrobie sobie bete

Agaaacie nie martw się, w ciąży podobno wszystko zmienia się z dnia na dzień czasami, ale to wcale nie musi oznaczać najgorszego. Głowa do góry i nie stresuj się bo maluszek też to przeżywa.

Anjouek ta kanapka z cebulą to moje klimaty [emoji3] ja jeszcze robie tak biały chleb, masło, koncentrat pom i wtedy albo cebula albo szczypior, najbardziej lubię szalotkę lub cukrową.
Mam mega zachcianki od budyniu czekoladowego do śledzia w musztardzie, ale wszystko na dwa gryzy, dobrze że córa jest jadkiem to mi pomaga w zjedzeniu.
Przeszkadzają mi wszystkie zapachy, dosłownie wszystkie.

Myślicie już o imionach, tak po cichuuu..[emoji78] [emoji78] [emoji78] [emoji78]

reklama
Anjouek ta kanapka z cebulą to moje klimaty [emoji3] ja jeszcze robie tak biały chleb, masło, koncentrat pom i wtedy albo cebula albo szczypior, najbardziej lubię szalotkę lub cukrową.
Mam mega zachcianki od budyniu czekoladowego do śledzia w musztardzie, ale wszystko na dwa gryzy, dobrze że córa jest jadkiem to mi pomaga w zjedzeniu.
Przeszkadzają mi wszystkie zapachy, dosłownie wszystkie.

Myślicie już o imionach, tak po cichuuu..[emoji78] [emoji78] [emoji78] [emoji78]

My już z mężem mieliśmy zaplanowane przed ciążą więc będzie albo Hania albo Staś :)

Do góry