reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

mój typ też bebetto ale murano Link do: BEBETTO MURANO 3w1 FOTELIK MAXI COSI CABRIOFIX
dla chłopca kolor 05, dla dziewczynki 08
Też fajny! I kolory ładniejsze :D

w57vskjog7p17owg.png

reklama
Też oglądałam te wózki :) jedno jest pewne - muszę gdzieś jechać do sklepu i obejrzeć wózki stacjonarnie :) ja chyba za dużo już o tych wózkach się naczytałam :)

Dziewczyny, a ja odkąd zaszłam w ciążę, nie zjadłam nic słodkiego, co nie jest owocem. Tak jak kiedyś tabliczkę Milki zjadałam w oka mgnieniu, tak teraz nawet na słodkie patrzeć nie mogę. W tamtym tygodniu już trochę więcej mogłam jeść, a od weekendu znowu codziennie "żigoletto"... Toleruję jedynie banany, winogrona, jabłka, pomidory i marchewkę... Jak zjem coś innego i tak kończy się tak samo. Przegryzam też migdały, polecone na nudności, ale teraz chyba już zaczynam wątpić, że pomagają. Aha, od wczoraj mam też fazę na sok z czarnej porzeczki.

To moja pierwsza ciąża i też się stresuję... Kolejna wizyta 12.09, czekam na wyniki badań z krwi i moczu.

Dziewczyny, a ja odkąd zaszłam w ciążę, nie zjadłam nic słodkiego, co nie jest owocem. Tak jak kiedyś tabliczkę Milki zjadałam w oka mgnieniu, tak teraz nawet na słodkie patrzeć nie mogę. W tamtym tygodniu już trochę więcej mogłam jeść, a od weekendu znowu codziennie "żigoletto"... Toleruję jedynie banany, winogrona, jabłka, pomidory i marchewkę... Jak zjem coś innego i tak kończy się tak samo. Przegryzam też migdały, polecone na nudności, ale teraz chyba już zaczynam wątpić, że pomagają. Aha, od wczoraj mam też fazę na sok z czarnej porzeczki.

To moja pierwsza ciąża i też się stresuję... Kolejna wizyta 12.09, czekam na wyniki badań z krwi i moczu.

Mam dokładnie tak samo, od słodkiego mnie odrzuca, a wcześniej mogłam jeść kilogramami i codziennie.
A migdały są chyba przereklamowane, bo mi też nie pomagają :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam dokładnie tak samo, od słodkiego mnie odrzuca, a wcześniej mogłam jeść kilogramami i codziennie.
A migdały są chyba przereklamowane, bo mi też nie pomagają :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam wstręt do słodkiego. W poprzedniej ciąży też tak miałam na początku, potem niestety już nie.
Migdały świetnie pomagają na zgagę :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Anjouek ta kanapka z cebulą to moje klimaty
emoji3.png
ja jeszcze robie tak biały chleb, masło, koncentrat pom i wtedy albo cebula albo szczypior, najbardziej lubię szalotkę lub cukrową.
Mam mega zachcianki od budyniu czekoladowego do śledzia w musztardzie, ale wszystko na dwa gryzy, dobrze że córa jest jadkiem to mi pomaga w zjedzeniu.
Przeszkadzają mi wszystkie zapachy, dosłownie wszystkie.

Myślicie już o imionach, tak po cichuuu..
emoji78.png
emoji78.png
emoji78.png
emoji78.png

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

przyznam szczerze, ze takiego polaczenia nie probowalam :D ale lubie chlebek +koncentrat + sól ;D

co do imion to u mnie jesli bedzie dziewczynka to najprawdopodobniej nazwiemy Zosia ;) chłopiec być może Ksawery ;)

Odkad sie przeziebilam i dodaje do herbaty starty imbir moje mdlosci sie znacznie zmniejszyly. Polecam!
Zetrzyj imbir na tarce, dodaj sok z cytryny i lyzeczke miodu. Ja trzymam to w lodowce i dodaje do cieplej(nie goracej!) Herbaty.

Hej. To i ja dołączam do dziewczyn plqmiacych. Niestety od 2 dni planie a dziś w nocy dosyć mocno. Czekam właśnie na usg ale dopiero na 9 40. Nie liczę na cud. Od początku coś nie tak z tą ciąża było. Stresuje się na ale z drugiej strony już się dwa tyg. Temu wyplakalam i teraz nawet mi łzy nie chcą płynąć. Przykre to że człowiek się cieszy z upragnionego szczęścia a tu w jednej chwili traci nadzieję na nie.

Aal, zdrówka i oby następny raz skończył się szczęśliwie na porodówce.

Pesca, też to stosuje, też polecam na mdłości, z reguły ustają, chociaż raz miałam, że i tak skończyło się wymiotami zaraz po wypiciu tego ;)

mój wózek to quinny mood <3 ja wczoraj wizyta u lekarza, moja kruszyna ma 17mm <3 niestety jak będą źle wyniki z toxo to wracam na antybiotyk :/ u mnie cukier 100 na czczo, ale u mnie to norma.
Zachcianki mam na wszystko co napiszecie, ale jejsc mogę tylko oczami, przełknąć ciężko, waga od ostatniej wizyty poszła w 1kg dół.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jaki ten wózek masz upatrzony - podpowiedź coś :) ja potrzebuję czegoś uniwersalnego bo mieszkam na wsi - niby wszędzie mamy chodniki ale bezdroża też się od czasu do czasu zdarzają :) a moje autko ma taki średni bagażnik ale wolę dobrać wózek do samochodu niż odwrotnie :) :)

U mnie Mikołaj ostatnio dość popularny ostatnio. Ja myślę nad imieniem takim, żeby było raczej tradycyjne i żeby nie było bardzo popularne w tej kategorii wiekowej :) Sama mam na imię Elżbieta i w podobnym do mnie wieku spotkałam tylko dwie Ele i to mi się właśnie podoba w moim imieniu. Chciałabym żeby moje dzieci też miały imiona, które nie powtarzają się na każdym kroku. Teraz u mnie w okolicy królują Lenki, Julki, Oliwki a z chłopięcych Franki, Antki, Kubusie i Kacperki. :)
Myślę tak samo, dlatego córka ma na imię Ula.

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry