reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Adziorek Zuch mama z Ciebie. Wielki szacunek za podejście i ze się nie poddajesz mimo że los Cię tak doświadczył. Trzymam mocno kciuki [emoji4][emoji4]

oar83e3kwb829h8w.png

zem3df9hb2pkv46d.png

W związku z tym ze jestem jedynaczka zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci i wiem ze będę je miała :) jeśli udało sie z jednym to z drugim tez sie uda :)

0d1yrjjgdubgvxu4.png

w5wqio4py03s1fij.png

reklama
Ja jestem na Rovamycine, całą poprzednią ciążę też się leczylam, bo tam już nawet doszło do amniopunkcji.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
W pierwszej ciąży zachorowalas? A teraz masz wtorne zakażenie czy w wyniku ciazy znowu Ci się uaktywniła?

Jestem ciekawa jak to jest. W pierwszej ciąży miałam badania na toxo igg i igm, igg miałam dodatnie i gin wysłał mnie na awidnosc wyniosla 95%, wiec juz spory czas przed ciąża chorowałam. A teraz mnie straszy, że może dojść do wtórnego zakażenia i do 16 tyg mam zrobić badanie. Z tego wszystkie to już chyba zrobie te badanie dla swietego spokoju [emoji12] bo juz z zgłupiałam przecież mam w sobie przeciwciała hmm[emoji78]

Ania.orz - ja w pierwszej ciąży sprawdziłam i okazało się, że wyniki wskazują na świeże zakażenie, później pilnowalam i nigdy wynik się nie zmienił. Cały czas mam taki sam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem dlaczego jednym to tak łatwo przychodzi a drudzy się męczą... ja na szczęście nie miałam wcześniejszych rozczarowań bo jest to moja pierwsza ciąża... choć moja mama urodziła 5 dzieci i to wszystkie bez komplikacji a moja babcia nawet 9... pochodzę z dużej rodziny to zawsze myślałam zajść w ciąży i utrzymać ciążę będzie dla mnie wyzwaniem... nie wiem dlaczego może dlatego że słyszy się o tylu niepowodzeniach że poprostu to tak głęboko tkwi w człowieku że nawet przy pierwszej próbie i pierwszej ciąży człowiek ma jednak obawy...

O mój suwaczki wreszcie sam ruszył.
Jutro mam wizytę a czuje się słabo. Przeziębienie mnie dopada, córka kaszle a mąż juz od wczoraj na zwolnieniu leży. Normalnie masakra. Przypomnijcie co na przeziębienie domowego bierzecie. Ja mam syrop z cebuli, mleko z masłem i miodem, syrop z malin.

oar83e3kwb829h8w.png

zem3df9hb2pkv46d.png
Ja pije sok z czarnego bzu bo też coś mnie chce złapać ale się nie daje :D

Dziś mam wizytę o17:20! Strasznie się boję! Wchodze z mężem pierwszy raz, daj Boże żebyśmy zobaczyli zdrowe, ruchliwe dzieciątko... Dziś zaczął się u mnie 13 tydzień. Wszystko w rękach Boga.

Dziś mam wizytę o17:20! Strasznie się boję! Wchodze z mężem pierwszy raz, daj Boże żebyśmy zobaczyli zdrowe, ruchliwe dzieciątko... Dziś zaczął się u mnie 13 tydzień. Wszystko w rękach Boga.
Będzie dobrze zobaczysz... ale super ja do tego terminu muszę czekać aż do 17.10. więc muszę się uzbroić w cierpliwość.
Trzymam mocno kciuki i jak wrócisz to opowiesz jak mąż zareagował :biggrin2:

Trzymam kciuki za wizytę :)zdawaj nam relację już po i koniecznie foteczki nam pokaż bo pewnie już niuniuś będzie sporaśny :*** będzie dobrze !:)

mi dzis stuknęło pełne 11 tygodni :) wiec od jutra wchodze w 12 tc :) a USG planuje na 1.10 wiec wtedy bede juz zaczynać 13tc (12t+2d) :)) ale sie ciesze i nie moge sie doczekac :D mam nadzieje,ze zobacze ogromniastego bobacha :D

reklama
Do góry