reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

A w jakim jestes wieku? Mi lekarz zaproponował ale nie będziemy robić. No chyba ze cos bedzie nie tak z przyziernoscia karkowa itd.

Jeśli chodzi o PAPPA to tez wiele słyszałam ze wychodziło cos nie tak a dzieci sie rodziły zdrowe. Juz chyba amniopunkcja bardziej dokładna ale tez bardziej niebezpieczna :/

0d1yrjjgdubgvxu4.png

w5wqio4py03s1fij.png
Mam 26 lat ale dostalam skierowania na darmowe badania ze wzgledu na wczesniejsze poronienia. Tak czy siak ciąży nie usune, ale po prostu chce wiedzieć co i jak i dlatego wystarczy mi samo usg więc zrezygnuje z badania Pappa, nie chce się niepotrzebnie denerwować... Mojej koleżance Pappa wyszlo zle a urodzila zdrowiusienkie dziecko, ale ile stresu przeszla do dnia porodu to tylko ona sama wie...

reklama
Z reguły nie chcę brać tabletek czy coś w tym stylu... ale domowe metody nie zawsze pomagają nieraz mam tak z 3 dni, wtedy mój brzuch poprostu jest ogromny... mam z tym duży problem. Staram pić dużo wody... jem jak najmniej cukru tzn słodyczy, sztucznych soków, białe pieczywo itp.
Najbardziej pomaga mi z samego rana szklanka ciepłej przegotowanej wody, albo sok pomarańczowy lub maślanka...a w dzień pije dużo miętowej herbaty...a ty co stosujesz?
Kupiłam sobie probiotyk i siemie lniane, to ostatnie poleciła mi farmaceutka i wiesz całkowicie zapomnialam o tym, że właśnie je pilam w poprzedniej ciazy [emoji38] a mąż do mnie: "o znowu te gile pijesz.. " [emoji12] [emoji12] i pamiętam, że po jakimś czasie zaczęło pomagac.
Z reguły nie chcę brać tabletek czy coś w tym stylu... ale domowe metody nie zawsze pomagają nieraz mam tak z 3 dni, wtedy mój brzuch poprostu jest ogromny... mam z tym duży problem. Staram pić dużo wody... jem jak najmniej cukru tzn słodyczy, sztucznych soków, białe pieczywo itp.
Najbardziej pomaga mi z samego rana szklanka ciepłej przegotowanej wody, albo sok pomarańczowy lub maślanka...a w dzień pije dużo miętowej herbaty...a ty co stosujesz?

dziewczyny troche sie pogubiłam.. USG prenatalne =/= USG genetycznemu prawda? czy sie myle.. bo nawet jak patrze na ceny to widac roznice...wybaczcie ale no jestem zielona jeszcze...

już nic nie rozumiem :/ ja sie nie chce niepotrzebnie stresowac... wiec zamierzam zrobić zwykle usg ciąży w luxmedzie.. i zapisalam sie jak juz bede miala 12tc za sobą...chyba dowiem się tam wszystkiego co potrzeba? bo juz swiruje...

Jesli któraś z Was wie, ze nie usunie dziecka, to nie ma co robic pappa... Lepiej zaoszczędzić pieniążki i isc na porzadne polowkowe (nazywa sie echo serca płodu, ale bada się wszystkie organy). U nas to koszt 350 zl.

Aniolek - lekarz na takim usg zbada przeziernosc karkowa, zobaczy czy jest kosc nosowa. Spojrzy jak mozg - czy sa kości czaszki, bruzda. W ten sposob wstepnie wykluczy ewentualne choroby. Czasem lekarze maja wątpliwości co do wynikow, cos im nie gra i sugeruja test pappa, a gdy ten zle wyjdzie to amnipunkcje.

Dziewczyny nam pytanie... czy wy pijecie kawę? Mój lekarz mówił żebym lepiej nie piła zamiast tego szklankę herbaty czarnej jak już koniecznie muszę... tzn ja nie muszę pić co dziennie ale czasami mam ochotę...
Ja przed ciaza pilam codziennie przynajmniej jedna rozpuszczalna... Teraz nie mogę na nia patrzeć. Żołądek mnie od niej boli. Ale jak naprawde skabo sie czuje to sobie wypijam jedna i samopoczucie mi sie poprawia. No ale kosztem żołądka

Adziorek - a to moj gin to samo mi przepisal. Powiedzial, ze to jedyne globulki, ktore moze mi przepisac w I trymestrze.

Moj dwulatek zaczal wlasnie snic koszmary. On spi z nami i bedzie poki bedzie czuc taka potrzebe :) Moze sam będzie chcial przeniesc się, gdy dzidzia bedzie plakac. Ale jestem gotowa, ze bedziemy z 2 maluchami spac. Nie chce, by poczul sie zazdrosny, odepchniety. Na co dzień nie mamy żadnych problemow z zazdroscia. Adi to rozwojowo typowy dwulatek, uczacy sie emocji - ale wszystko jest na dobrej drodze. Mam gleboka nadzieje, ze uda nam sie pokonac problemy, ktore pojawia się po narodzinach dzidzi. Boje się co to bedzie.
Moja corka tez spi z nami... Ale mamy w planach ja przełożyć niedługo do swojego lozeczka które bedzie stalo obok naszego lozka... Nie damy rady spac z dwojka maluszkow choc lóżko mamy duże... Boje się tej separacji bo coreczka jest strasznie do mnie przywiazana... A wole to zrobić przed narodzinami Malenstwa

Cześć :)
Ale miałam do nadrobienia nie wiem czy wszystko udało mi się doczytać.
Witam nowe mamy, fajnie że nas coraz więcej :)
Nie mam kiedy pisać, dużo teraz szyje a jak nie szyje to snuje się z zamkniętymi oczami po domu i nie mam siły usiąść nawet do kompa. Słyszę tylko jak telefon kilika że coś piszecie.

Mi cera się poprawiła...chyba też przez to że rzuciłam palenie ;)
Senność i zmęczeni od 15.00 nie ustępuje, czasami cały dzień chodzę i ziewam.

Ja czuję że będzie dziewczyna :) lub po prostu bardzo bym chciała żeby była ;)

Powiedzieliśmy dzieciom że będą mieli rodzeństwo :/ nie wiem czy nie za wcześnie, cieszą się bardzo, syn chce za mnie wszystko robić i mnie wyręczać, każe mi leżeć i mówić co potrzebuje :D

Fajnie że same dobre wieści z ostatnich badań, piękne wielkie brzusie i śliczne fasolki
Nie mogę się doczekać mojej wizyty 30.09, w końcu dostanę zdjęcia naszej kijanki i będę mogła się pochwalić.

Niesamowity jest ten strach u nas na forum, ciągle któraś z mam piszę że boi się o ciąże i maleństwo, nie pamiętam tego z czasu ciąży z synem. Strasznie to dziwne...troszkę jak samo nakręcająca się machina...

Ja mam prenatalne USg i pappa 13.10 i powiedziała mi pani w recepcji że nie muszę być na czczo mogę
zjeść duże śniadanie.

Miłego dnia :) dziś bez strachów i obaw ;) z samymi dobrymi przeczuciami
Ja też sobie nie przypominam tego strachu z poprzedniego forum na którym byłam [emoji2]

reklama
Ja jak byłam ostatnio w szpitalu jak zaczęłam delikatnie plamić to akurat przyjmował mnie ordynator i stwierdził ze mam grzybice i przepisał mi tabletki fluconazol i globulki clotrimazolum... Naszczescie mam troszkę pojęcia o lekach i fluconazol jest zabroniony w ciąży a globulki clotrimazolum w 1trymestrze. Oczywiście skonsultowałam to z moja gin i przepisała mi natamycyne która jest bezpieczna w ciąży....

ganngox19445go7d.png
Super ordynator który nie ma pojęcia co przepisuje :/

Do góry