reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Adziorek - a to moj gin to samo mi przepisal. Powiedzial, ze to jedyne globulki, ktore moze mi przepisac w I trymestrze.

Moj dwulatek zaczal wlasnie snic koszmary. On spi z nami i bedzie poki bedzie czuc taka potrzebe :) Moze sam będzie chcial przeniesc się, gdy dzidzia bedzie plakac. Ale jestem gotowa, ze bedziemy z 2 maluchami spac. Nie chce, by poczul sie zazdrosny, odepchniety. Na co dzień nie mamy żadnych problemow z zazdroscia. Adi to rozwojowo typowy dwulatek, uczacy sie emocji - ale wszystko jest na dobrej drodze. Mam gleboka nadzieje, ze uda nam sie pokonac problemy, ktore pojawia się po narodzinach dzidzi. Boje się co to bedzie.

reklama
Hej dziewczyny. Co myślicie o wyjściu do klubu? Moja kuzynka mi zaproponowala ( nie wie o ciąży, powiem jej) siedzę całymi dniami w domu. Wiadomo, ze bez alkoholu. Tylko czy to nie zaszkodzi. Nie mam suwaczka dodam, ze jestem w 10tyg. Nie wiem czy iść choc bylam juz na dwóch weselach.
Tzn ja sama nie poszłabym bo nawet nie czuję chęci... drażni mnie głośna muzyka i za bardzo bała bym się o to że jest za głośno itd. ale jeżeli myślisz że dasz radę i masz chęć to myślę że nie ma przeciwwskazań... każdy dla siebie powinien zdecydować...

Dziewczyny mam mieć prawdopodobnie test Pappa ale nie wiem czy robić... Słyszałam że wyniki nie są do końca wiarygodne a nie chciałabym sie cała cięże niepotrzebne stresować.... Wystarczy mi samo usg prenatalne. A Wy co myślicie?

Hej dziewczyny. Co myślicie o wyjściu do klubu? Moja kuzynka mi zaproponowala ( nie wie o ciąży, powiem jej) siedzę całymi dniami w domu. Wiadomo, ze bez alkoholu. Tylko czy to nie zaszkodzi. Nie mam suwaczka dodam, ze jestem w 10tyg. Nie wiem czy iść choc bylam juz na dwóch weselach.

Jak sie dobrze czujesz to dlaczego nie :) przecież nie musisz szaleć na parkiecie cała noc :) teraz naszczescie w większości klubów jest zakaz palenia a jak poprosisz barmana to pewnie jakiegoś bezalkoholowego drinka tez Ci zrobi :)

0d1yrjjgdubgvxu4.png

w5wqio4py03s1fij.png

Co do kawy, to mozna slaba wypic. Z mocniejsza nie za bardzo, bo kofeina przenika do plodu. Plod i tak ma szybkie tetno. Norma jest 110-150. Moj mial 170, a w sobote 180, wiec u mnie kawa totalnie odpada.

Mozecie polecić jakas ciekawa książkę ? Byłam ostatnio w Empiku ale w sumie nie mogłam sie na nic zdecydować :( a teraz to najlepszy czas na poczytania czegoś fajnego bo pózniej albo nie bedzie czasu albo siły :)

0d1yrjjgdubgvxu4.png

w5wqio4py03s1fij.png
A haki typ książek lubisz? Czytam duzo, rozne kategorie moze cos bede w stanie polecic;) mi najbardziej podchodzą kryminały... Ale nie pogardzam innymi:)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny mam mieć prawdopodobnie test Pappa ale nie wiem czy robić... Słyszałam że wyniki nie są do końca wiarygodne a nie chciałabym sie cała cięże niepotrzebne stresować.... Wystarczy mi samo usg prenatalne. A Wy co myślicie?

A w jakim jestes wieku? Mi lekarz zaproponował ale nie będziemy robić. No chyba ze cos bedzie nie tak z przyziernoscia karkowa itd.

Jeśli chodzi o PAPPA to tez wiele słyszałam ze wychodziło cos nie tak a dzieci sie rodziły zdrowe. Juz chyba amniopunkcja bardziej dokładna ale tez bardziej niebezpieczna :/

0d1yrjjgdubgvxu4.png

w5wqio4py03s1fij.png

skoro czujesz się na siłach to chyba nie ma zadnych przeciwskazań... chyba,ze o czyms nie wiem...
ja osobiscie sama bym sie wybrała ale bole podbrzusza i mdlosci mi nie pozwalają :p
tylko no oszczedzaj sie ;) ! ja np. bez stoperów do uszu bym juz nie poszła bo po imprezach w klubach mam szum w uszach czasem nawet trwajacy 2 dni.. masakra :D no ale taki juz mam delikatny słuch :p
wydaje mi się, że dopiero jak aparaty słuchowe maluszka się wykształcą to nie powinno się go narazac na zbyt duzy hałas...

reklama
Ja pappa nie robię. Bez względu na wynik badan penetralnych.
Co do klubu.. Zawsze mozesz isc na trochę a jak będzie Ci zle to wrocisz do domu;) jak nie będziesz szalec, pić to nic sie nie stanie a sie możesz odprężyć i miło spedzic czas:) ja bylam wczoraj na kręglach ze znajomymi, ale ani nie gralam a pilam mohito bez alkoholu:) wróciłam szybciej ale znajomi sie cieszyli ze wgl przyszłam i pogadałam sobie;)
Kryminały.. Koniecznie camila lackberg.. Lisa Gardner.. Takie zyciowe trzymające w napięciu to Jodi picoult... Grube, ciekawe historie i autorka swietny styl pisania... Ostatnio tez spodobal mi sie polski autor remigiusz mróz.. Ale tu zwróć uwage bo jest, kilka serii, ja na razie przeczytalam serie o chylce. :)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Do góry